kleine zusjes

By June | De voor- en nadelen van twee kleine zusjes

Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik nu twee kleine zusjes zou hebben, dan zou ik een gat in de lucht springen. Ik wilde dat zo graag! En gelukkig zijn ze hartstikke leuk, al is het weleens gek. Van altijd met zijn tweeën naar een huis vol. Als ik weleens een momentje samen met mama of Ro wil, dan gaat dat niet altijd. En dat is wennen. Maar zoals ik zei, ze zijn dus echt heel erg leuk en lief. Vandaag geef ik 5 redenen waarom ik superblij ben dat ze nu ook bij ons zijn.

5 redenen waarom kleine zusjes leuk zijn

 1. Je kunt met ze spelen

  Met mijn vriendinnen speel ik niet meer met bepaald speelgoed of sommige spelletjes. Daar zijn we nu gewoon te groot voor. Maar met die kleintjes kan ik weer lekker met de bal overrollen of Jan Huigen in de ton zingen op de trampoline. We hebben dan zoveel lol!

 2. Ro en mama letten soms niet op

  Ze zijn veel te veel afgeleid dankzij mijn zusjes, dus dan kan ik iets doen wat ze normaal misschien niet goed zouden vinden. Zoals mijn nagels lakken op mijn kamer.

 3. Ze zijn heel populair in de klas

  Vooral de oudste van de twee, die willen ze graag allemaal een high five geven. Mama vindt dat meestal niet zo leuk, omdat zij haar vaak daarna nog naar de peuterspeelzaal moet brengen en dan komen ze weleens te laat. Ik vind het niet zo erg. Ze kan hele lollige opmerkingen maken, zoals tegen een vriend van me: ‘Hé, daar ben je!’ alsof ze hem al uren zocht.

 4. Ik vind ze heel grappig

  Soms zegt mijn zusje: ‘Je moet huilen!’ en als ik dan meespeel, roept ze dat ik niet mag huilen. Ze kan ook hele gekke bekken trekken en doet mijn opa weleens na door een nepsnor op haar gezicht te plakken. Bijvoorbeeld met pasta of een boontje.

 5. Mijn jongste zusje is heel lief en rustig

  Als ze vastpakt, krijg ik een heel fijn gevoel. Ze knuffelt heel lief en geeft sinds kort ook kusjes. Een keertje rende ze naar me toe, ik tilde haar op en draaide een rondje met haar. Dat vond ze zo leuk! Ze lachte heel hard en straalde helemaal.

Zo zie je dus maar, het is echt gezellig om zusjes te hebben (zolang ze me niet slaan met een Duploblokje)!

Hebben jullie broers of zussen? En hoe vind je dat?

De foto met twee zusjes is afkomstig van Shutterstock

Author: June

Familie | Vriendinnen | 11 | Dansen | Shoppen Hoi! Mijn tweede naam is June en onder die naam schrijf ik weleens blogs voor Lotuswritings.nl. Lees je mee?

5 Replies to “By June | De voor- en nadelen van twee kleine zusjes

 1. Ik ben zo trots op je en nog trotser als ik je zie met je zusjes en je kleine neefje! ❤️ Je bent ervoor gemaakt om grote zus/nicht te zijn lijkt wel ☺️😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge