kledingrek

Een kledingrek | Meer dan alleen praktisch *

kledingrek

Als jij een kleine kledingkast hebt of in ieder geval te weinig ruimte om al je kleren op te bergen, dan heb jij vast een kledingrek (nodig). Met zo’n rek kun je je kleding handig opbergen, tóch overzicht hebben en daarnaast je (kleed)kamer geordend houden. Behalve het praktische aspect is een rek voor je kleren overigens ook een leuke manier om de boel aan te kleden. Kledingrek verkoper verteld in dit artikel hoe je creatief kunt zijn met een kledingrek.

kledingrek

Basic confectierekken

Als je al een kledingrek hebt (gehad), heb je waarschijnlijk een basic rek (confectierek) met bijvoorbeeld 1 stang op wieltjes. Je broeken en shirtjes kun je met kledinghangers aan zo’n rek hangen. Super praktisch ook, want als je het rek even niet nodig hebt kun je het dankzij de wieltjes gemakkelijk verplaatsen. Zo staat het rek nooit in de weg. Een basic kledingrek kun je tevens prima als kapstok gebruiken. Dan hang je je jassen aan de kledinghangers. Vaak is er onderaan ook nog een schap waarop je je schoenen neer kunt zetten. Of je gebruikt hem als opvouwbare kledingkast. Je zet het rek neer waar je wilt, voor zolang die nodig is. Als je weer eens wat kleding hebt weggegooid en het rek niet meer nodig hebt, vouw je deze gewoon op.

Kledingrek met hoes

Uiterst praktisch, maar misschien vind je het wel helemaal niet prettig als je kleren open en bloot in de kamer liggen. Daarom had je immers ook een kledingkast, zodat je kleding niet in het zicht ligt. Maar ook dan biedt een basic confectierek een uitkomst. Je kunt namelijk een rek met hoes bestellen. Deze hoes trek je over het rek, zodat je kleding netjes opgeborgen is en uit het zicht ligt.

Bovendien is zo’n hoes in verschillende printjes te krijgen, zodat het rek mooi in je kamer staat. Een hoes over je kledingrek heen heeft daarnaast een andere functie: het beschermt je kleding tegen ronddwarrelend stof en verkleuringen door binnenvallend zonlicht.

kledingrek

Andere opbergaccessoires

Niet iedereen heeft de ruimte voor een (extra) kledingrek. Misschien heeft je kleedkamer wel een schuin dak en heb je daarom een ‘lage’ oplossing nodig voor extra bergruimte. Ook in dat geval zijn er mogelijkheden om je kleding praktisch, maar stijlvol op te bergen. Onderstaande accessoires zijn een prima aanvulling op je kledingkast.

Opbergmand

Heb je geen ruimte voor een kledingrek, of vind je een kledingrek gewoon niet mooi, dan kun je kiezen voor een opbergmand. Deze stijlvolle mand lijkt een beetje op een poef en is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals rood, zwart of groen. Een opbergmand is meestal circa 35 cm diep, hier kun je dus een aardige kledingstapel in kwijt. Daarnaast is een opbergmand in veel gevallen goedkoper dan een kledingrek.

Dressboy

Een dressboy zegt je misschien ook wel iets. Dit handig meubel is ideaal om je kleding over te hangen. Zo heb je bijvoorbeeld wel eens een paar uurtjes iets gedragen dat eigenlijk nog niet in de was hoeft, maar dat je ook niet terug in de kast wil hangen. Je kunt het dan over een dressboy hangen. Vaak zitten in het ontwerp ook haken voor riemen of handtassen en heeft de ‘rug’ de perfecte vorm om een jasje overheen te hangen. Dus geen kleding meer op een stoel, op de grond of ergens in een hoek, maar netjes opgehangen over de dressboy. Let wel op: een dressboy is niet direct een vervanger van een kledingrek, simpelweg omdat je er meestal niet zo veel als op een kledingrek op kunt hangen.

Schoenendoos

We hebben het tot nu toe steeds over kleding gehad, maar misschien heb jij wel te weinig ruimte om je schoenen op te bergen. En schoenen wil je al zeker niet overal rond hebben slingeren … Ze ruiken misschien niet al te fris en ze nemen natuurlijk allemaal bacteriën mee naar binnen. Zeker als je schoenen op een schap van een kledingrek staan, wil je niet dat de geur zich verspreidt naar de kleren die erboven hangen. Ervaar jij dit ‘probleem’, dan biedt een schoenendoos een uitkomst. Niet de schoenendoos die je in de winkel hebt meegekregen natuurlijk, maar een hippe schoenendoos waar je een paar schoenen netjes in kunt opbergen. Dit soort schoenendozen zijn verkrijgbaar in verschillende maten zodat je er óók je laarzen in kunt opbergen.

Scheidingswand

Een andere optie om je kledingrek netjes op te bergen, is door hem achter een scheidingswand te plaatsen. De scheidingswand plaats je voor het rek, waardoor je alleen nog maar de wand ziet. Natuurlijk is een scheidingswand ook verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, zodat deze mooi bij de rest van je interieur past. Zo creëer je je eigen paskamer!

kledingrek

Materialen en montage

Materiaal

Natuurlijk wil je dat je kledingrek past bij de rest van je interieur, zeker als het rek in het zicht staat. Toch is het design niet het enige dat belangrijk is om op te letten. Je wilt namelijk ook een kledingrek van goed materiaal. Meestal is een kledingrek van kunststof en de hoezen zijn vaak van textiel. Dit is prima materiaal, tenzij je van plan bent om het rek in een vochtige omgeving zoals de badkamer of de garage te plaatsen. Textiel kan gaan schimmelen en dit wil je voorkomen. Dus als je rek in een vochtige ruimte geplaatst moet worden, check dan zeker eerst het materiaal! Tip: let ook op het gewicht dat je kledingrek, kapstok of andere opbergruimte maximaal kan dragen. Want misschien lijkt het soms alsof er nog wel wat hangers bij kunnen, als de kledingstandaard niet bestand is tegen het gewicht, zal die uiteindelijk bezwijken.

Montage

Een kledingrek monteren is heel simpel. Meestal bestaat een kledingrek slechts uit een paar onderdelen, zoals een stang, een schap en wieltjes. Natuurlijk wordt er een handleiding bij het product geleverd, waarin de eenvoudige stappen voor montage uitgelegd zijn. Het fijne is dat je voor de montage geen gereedschap nodig hebt. Daarnaast zijn de stangen of schapen vaak in de hoogte verstelbaar, óók zonder materiaal. Heb je het rek bijvoorbeeld de eerste keer niet op de juiste hoogte gemonteerd, dan kun je de hoogte probleemloos verstellen.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Dit is een advertorial. Voor meer informatie over advertorials verwijs ik je naar mijn Disclaimer.

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Een kledingrek | Meer dan alleen praktisch *”

  1. Wat een goed artikel. Goed beschreven en boordevol inspiratie. Stiekem ben ik dol op kledingrekken. Mijn man moet er alleen niets van hebben. Ik dagdroom wel verder bij het lezen van je artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *