kledingkast minimaliseren

Inhoud van je kledingkast minimaliseren? Zo doe je dat! *

kledingkast minimaliseren

Een goed minimalist start in zijn kledingkast. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt dat nu eigenlijk in de praktijk? In dit artikel vind je tips: hoe kan je je kledingkast minimaliseren? Hoe breng je structuur aan en hoe houd je het opgeruimd?

Minimaliseren? Begin bij je kleding!

Dat ik een chaoot ben, schreef ik al vaker. Daarom begon ik een tijdje geleden met minimaliseren. En dan bedoel ik écht de bezem erdoorheen. Een beetje à la Marie Kondo, al geloof ik dat zij nog steeds jeuk zou krijgen van onze verzameling. Maar elke reis begint met een eerste stap, dus zo ook die van ons.

Wil je opruimen volgens KonMari? Dan begin je het liefst met je kledingrek of -kast. Alleen hoe? Want dat ene jurkje stond je ooit zo leuk en over -10 kilo hoop je hem weer te kunnen passen. En wat dacht je van dat shirtje waaraan zoveel goede herinneringen kleven? Of … Nou ja, voor je het weet zit je vol nostalgie met een berg kleding om je heen die je toch niet kan weggooien. Dat moet natuurlijk anders!

Je kledingkast minimaliseren

Ik ga je vandaag geen tips geven van Marie Kondo, maar wel hoe we het hier aanpakken. Wil jij ook graag je kledingkast opruimen? Dan heb je misschien wel iets aan deze vragenlijst!

Je kledingkast minimaliseren is het begin

Wat ik altijd fijn vindt na het opruimen is dat frisse, opgeruimde gevoel. Ik ga soms ook nog weleens nagenieten. Dan open ik de kast, puur om te zien hoe lekker geordend alles erbij ligt. Dus behalve dat het goed is voor je kledingvoorraad, is het ook prettig om het resultaat te bekijken. Ik doe twee keer per jaar zo’n opruimronde inmiddels, zowel bij onszelf als bij de kleintjes. Dan trek ik alles uit de kast en ga stuk voor stuk na:

  • Is het schoon en heel?
  • Past het nog?
  • Dragen we het nog?
  • Hebben we het nodig (zeker in het geval van zomer- en winterkleding)?
  • Wil ik het bewaren?

Laatst ben ik ook op zolder bezig geweest. De kleding van onze meiden staat daar keurig gesorteerd. Je weet immers niet of er ooit nog een kindje in de familie bijkomt en dan is het hebben van goede tweedehands kleding erg prettig. Hier word je toch blij van? In elke doos zit één maat en ik gooide tijdens de sessie twee volle vuilniszakken weg. Ideaal!

kledingkast minimaliseren

Zou jij je kledingkast kunnen minimaliseren?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Dean Drobot – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 Replies to “Inhoud van je kledingkast minimaliseren? Zo doe je dat! *

  1. Ik geloof heilig in de Marie Kondo-methode. Het schiet bij mij niet op omdat ik geen afstand van kleding (en van heel veel andere dingen) kan doen. Aan de andere kant heb ik dankzij Marie al (minimaal) 5 volle vuilniszakken met kleding weg gegeven. En ja, nog steeds is de kast (eigenlijk kasten) vol. Dat was puur mijn eigen kast. Die van H. en Mila moet nog steeds gebeuren (al heb ik al veel kleertjes van Mila via mijn moeder naar Indonesië gestuurd).

  2. De kledingkast voor mijn dochter uitpluizen doe ik regelmatig in verband met de groei. Zelf heb ik niet zo veel kleding dus als ik nog meer ga minimaliseren loop ik straks altijd en overal in een huispak rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *