Je bent meer dan alleen maar mama!

sans-online

Deze blog schreef ik met name als herinnering aan mezelf. Ik vind het namelijk best lastig om geld uit te geven aan mezelf. Waarom? De kinderen gaan voor, mijn gewicht fluctueert zodanig dat ik eigenlijk stiekem vind dat ik het eerst moet verdienen en ‘ik ben maar ik’. Waar ik na Junes geboorte jarenlang wel durfde om mezelf op 1 te zetten (al was het enigszins noodgedwongen), doe ik dat nu niet meer. Herkenbaar?

 Jezelf op de laatste plaats zetten

Volgens mij kennen bijna alle moeders dit wel: je gaat kleding shoppen voor jezelf en eindigt met iets voor de kinderen. Zonde, want er is zoveel moois te koop! Zeker nu de zon steeds zo heerlijk schijnt. Ik ben bijvoorbeeld helemaal fan van deze toffe Only jassen bij Sans-Online, vooral de stoere zwarte denim bikerjas. Maar vaak kom ik met niks thuis. Tijd om af en toe de knop om te zetten.

5 redenen waarom je het verdient lief voor jezelf te zijn

Je zorgt voor de kinderen

Natuurlijk, je wilde ze zelf krijgen. En ook ben ik het ermee eens dat je niet bepaald anders kan. Maar vergeet niet dat het zorgen voor de kinderen best pittig is soms. Ruzies blussen, taxi spelen, op tijd eten/drinken/slapen, honderdduizend luiers verwisselen, nachtelijke voedingen, tranen drogen, zorgen maken… Je bent een supermama die het verdient in de watten gelegd te worden! Al is het maar iedere maand (in de vorm van shoppen, sauna, kapper of voor mijn part dat superlekkere broodje van de bakker).

Je kan ongetwijfeld wel wat energie gebruiken

En hoe krijg je nu meer energie dan door iets te doen waar je echt gelukkig van wordt? Ga lekker een uurtje sporten met een vriendin, daar de bioscoop of uitgebreid lunchen buiten de deur. Desnoods alleen. Geniet van elke seconde en laad jezelf weer op voor de rest van de dag.

Je bent dol op je partner

Nu ben ik eigenlijk geen voorstander van jezelf opdoffen voor je man (of vrouw) – je moet het in eerste instantie natuurlijk voor jezelf doen. Maar de verliefde blik van je partner is goud waard. Als je haren perfect zitten, omdat de kapper ze heeft gedaan. En je make-up zit on fleek, die nieuwe broek accentueert je rondingen en je straalt… Denk je eens in hoe je je dan voelt, dan zet je misschien sneller de stap om iets voor jezelf te doen.

Het levert je zelfvertrouwen op

Want even eerlijk: we kunnen allemaal wel in onze trainingsbroek en op afgetrapte gympies bij de schoolpoorten staan. Maar voel je je niet veel beter in een matchend lingeriesetje? En in een strakke skinnyjeans met soepelvallende top (die dat buikje verdoezelt)? Nou dan! Af en toe je slippers verruilen voor prachtige hakken mag echt wel!

Je werkt ook

Of je nu buitenshuis werkt of thuisblijfmoeder bent, je levert op jouw manier een bijdrage aan het gezin. Vergeet dat alsjeblieft niet. Onderschat het niet, ook niet als de ander nu eenmaal meer geld verdient. Jullie werken allebei en dus mag je soms echt wel aan jezelf denken.

Kortom, je bent meer dan mama

Echt, note to self, dat je één of meerdere bevallingen achter de rug hebt, betekent niet dat je daadwerkelijk alles hoeft op te geven. Iedereen heeft wel iets waar ze energie uit haalt. Of het nu mooie nieuwe kleding is of een relaxed avondje uit met haar vriendinnen. Gun jezelf dat ook! Kies iets dat bij je past en voel je weer vrouw. Jezelf, wellicht.

Liefs,
Merel

Vind jij het soms lastig om aan jezelf te denken?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding – Shutterstock

Van Sans-Online mocht ik kleding uitzoeken voor een bepaald bedrag. Een deel van de bestelde kleding heb ik zelf betaald. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik je naar mijn Disclaimer.

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

4 thoughts on “Je bent meer dan alleen maar mama!

  1. Voor mijn kinderen is het ook vaker echt noodzakelijk. Die groeien en slijten hun kleren. Ik kan vier jaar op dezelfde schoenen lopen, maar mijn kinderen moeten drie keer per jaar nieuwe schoenen. Meestal is het budget voor kleding dan op 🙂

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten