kindvriendelijke eettafel kopen

Kindvriendelijke eettafel kopen: 4 punten om op te letten *

kindvriendelijke eettafel kopen

Nieuwe eettafel kopen

Na vijf jaar kleine kinderen is onze huidige eetkamertafel aan vervanging toe. Hij hield het niet vol – met grote dank aan omgevallen bekers, diepe groeven door de potloodkrassen van onze lieve meisjes en knutselrestanten die nooit meer helemaal verdwenen. Helaas.

Tijd voor iets nieuws dus. Maar waar moet je op letten als je een kindvriendelijke tafel zoekt?

Kindvriendelijke eettafel

Stevig en glad materiaal

Met kinderen in huis moet je eettafel niet gemaakt zijn van authentiek, robuust hout met nerven en kieren. Tijdens het eten en knutselen verdwijnt er gemakkelijk van alles tussen en voor je het weet ontstaat er een tweede leven in je eetkamertafel. Kies daarom (zeker met kleine kids) dus voor glad materiaal dat wel tegen een stootje kan.

Flexibiliteit

Wanneer je meerdere kinderen hebt, is de kans aanwezig dat ze toevallig allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen tussen de middag of na school. Dan is het wel zo handig als iedereen gewoon kan zitten en niemand verbannen wordt naar de bank! Daarom is het voor ons een pre dat je de tafel in elk geval kunt vergroten. Op normale dagen neemt hij dan niet zoveel ruimte in beslag, maar wanneer nodig zijn de extra plekken er wel.

Makkelijk in onderhoud

Het liefst koop je met kinderen een tafel die gemakkelijk is in onderhoud. Van het type ‘doekje erover en klaar’. Kijk daarom in je favoriete woonwinkel naar een eettafel met een speciale, kindvriendelijke lak. Dan hoef je je na afloop ook niet druk te maken om vochtige kringen of vlekken.

Welke kleur kies je voor je eettafel?

Tot slot de kleur. Bijna vanzelfsprekend zijn witte meubels niet bepaald handig met kinderen in de buurt. Ik ken namelijk geen tafel of stoel die er na een paar maanden nog even fris bij stond. Maar wat dan wel? Gelukkig zijn vergrijsde tinten nog altijd in de mode. Daarnaast kan zwart ook prima, mits dit bij de rest van je interieur past. Kijk in dat laatste geval wel uit dat het je kamer geen sombere uitstraling geeft en dat je voldoende lichtinval hebt.

Hebben jullie je eettafel speciaal uitgezocht met oog op het gezin en jullie behoeften? En waar moet jouw tafel aan voldoen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Yuganov Konstantin – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *