kinderwagens 2017

Kinderwagens 2017 | Dit zijn dé trends dit jaar

KINDERWAGENS 2017 – Op zoek naar een mooie kinderwagen die voldoet aan de laatste trends? Ik neem je mee in de ontwikkelingen van dit jaar: wat kan je verwachten en waar moet je op letten? Met Dubatti, Joolz, Maxi-Cosi en Quinny.

Kinderwagens 2017

Kinderwagens 2017 zijn beter dan ooit! Op de Negenmaandenbeurs bezochten we vier belangrijke producenten: Dubatti, Joolz, Maxi-Cosi en Quinny. We hoorden hier alles over de laatste trends en handigheidjes die zeker bepalend zullen zijn op het gebied van kinderwagens 2017. Lees mee en bereid je vast goed voor. Het voordeel is dat je na dit artikel weer helemaal bent bijgepraat, het nadeel dat je nauwelijks kan kiezen. Want wat zijn ze allemaal mooi en gebruiksvriendelijk!

Kinderwagens 2017: de belangrijkste trends

1. Mix and match

Fabrikanten beginnen steeds beter te begrijpen dat de klant van tegenwoordig geen ‘standaard’ meer wil. Steeds vaker kan je producten volledig naar eigen smaak samenstellen en daar spelen ook aanbieders als Joolz, Quinny en Dubatti handig op in. Elk op hun eigen wijze. Zo kan je bij de Quinny Zapp X kiezen voor moderne, fellere kleuren. Via de website kan je met een handige tool je kinderwagen naar eigen smaak samenstellen. Ook kan je hier kiezen voor een bijpassende Maxi-Cosi (als je er dan toch voor gaat…)

Hier zie je hoe Quinny vormgeeft aan deze mix & matchtrend: met een simpel detail, creëer je een duwstang die bij je kinderwagen past. Foto gemaakt door Cassandra van www.momambition.nl

Joolz komt met de Geo Tailor, waarbij de kleurkeuze vooral zit in de accenten. Bij de Dubatti One zijn er in totaal negen mogelijkheden.

2. Hoge duwbeugels

Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Kinderwagens hadden echter vaak een nogal lage stang en dat kan op den duur rugklachten veroorzaken. Dit jaar ligt de nadruk dan ook op de hogere duwstang en in een aantal gevallen op een kinderwagen die in zijn geheel hoger is. De verhouding blijft mooi, zoals bij de Dubatti One heel duidelijk zichtbaar. Je kan hier ook kiezen voor vier stevige terreinwielen in plaats van twee kleinere voorwielen en dat oogt toch mooier bij iemand die langer is dan 1,80. Ook de Joolz Day² heeft een hoge wieg en stoel. En Quinny vertelde ons ook rekening te hebben gehouden met de langere Nederlander.

Lange verkoper presenteert de Dubatti One. Foto gemaakt door Cassandra van www.momambition.nl

3. Banden die niet meer lek kunnen gaan

Ik vond dat zelf echt zo vervelend met onze allereerste kinderwagen: één van de banden ging lek. Bij elke hobbel voelde je een soort plop en na een tijdje reden we echt op het frame. Niet handig dus! Slecht te maken ook. Van een andere kinderwagen verloren we ons ventiel. Die feedback kreeg een aantal bedrijven van de klanten en daar deden ze iets mee. Zo hebben een aantal bedrijven inmiddels gekozen voor banden die niet meer ‘lekvrij’ zijn. Zoals Dubatti, Joolz en Maxi-Cosi.

De Joolz Geo, ook geschikt voor twee kindjes, heeft anti-lekbanden

4. Wendbaar

Ken je de frustratie van wandelen door een zeer bekende drogisterijketen? Je komt bijna niet tussen de dozen door. Of wat dacht je van rijden met je kinderwagen in een kleine winkel? Maxi-Cosi kwam daarom met de Stella. Deze smalle, lichtgewicht kinderwagen is heel wendbaar en bovendien makkelijk in voorgenoemde winkels. Onder de wagen zitten stevige wielen, wat hem ook ideaal in gebruik maakt in het bos of de stad.

5. Makkelijk op te vouwen

Tot slot een heel belangrijk aspect: past hij in de achterbak? Met de opkomst van kleinere auto’s, moest de kinderwagen natuurlijk mee transformeren. En daarom zijn vrijwel alle kinderwagens die we zagen op te vouwen tot een heel klein pakket. Soms met de zitting er nog in! Ook de wielen kan je bij de meeste merken afzonderlijk verwijderen.

Als je op zoek bent naar een kinderwagen die bij je past, raad ik je aan echt op onderzoek te gaan. De keuze is reuze en er is voor iedereen een wagen naar keuze!
Welke kinderwagen hebben jullie?
En welke trend vind jij het mooist, leukst of prettigst?

Dit blog is gebaseerd op de informatie die we kregen tijdens de Negenmaandenbeurs over kinderwagens 2017. Daarnaast heb ik zelf research gedaan op internet.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “Kinderwagens 2017 | Dit zijn dé trends dit jaar

 1. – Een nieuwe Quinny; stuurt lekker met één hand maar klapt k*t in. (2 handen, duwen, trekken, schelden)
  – Een buggy van de Hema. Met één hand in te klappen en open te trekken vanaf de fietshaak (super!) maar moet met twee handjes sturen (bummer).
  – Een Baby Jogger voor het hardlopen. Handig in te klappen, duurt even voordat het voorwiel goed was ingesteld om precies recht te blijven rijden, maar nu super in gebruik.
  – Een oude Xadventure, stuurt met één hand maar klapt niet compact in. Ik probeer deze nog te verkopen.

  Wij kochten de babywagens via marktplaats, er staat zoveel moois!
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…Ik ook!My Profile

  1. Die van Hema klinkt wel erg makkelijk! Wist niet dat ze daar ook buggy’s verkochten.

   Ja, geloof ik best. Moeten die van ons er ook maar eens op gaan zetten, zeker dat dubbele onding 😀

  1. Ja ik begreep inderdaad dat de Mura hiervoor was. Lekker licht en wendbaar zeker? Ik vind het smalle van die wagen wel echt een positief punt, op die manier kan je veel makkelijker door volle winkels manoeuvreren. Ja Mutsy is idd mooi! Hier ook voorzien, maar werd er wel hebberig van om al die wagens zo te zien 😀

  1. Ik snap het hoor! Zijn mooi he? Vooral dat je alles kan samenstellen naar je eigen smaak vind ik leuk. En die anti-lekbanden natuurlijk heel praktisch 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge