kinderkleding trends 2021

Welke kinderkleding trends nemen we mee naar 2021?

Kledingtrends veranderen snel. Het kan daarom soms lastig zijn om alle nieuwe trends bij te houden. In dit artikel blikken we terug op alle kinderkleding trends die voorbijkwamen in het najaar van 2020. Welke van deze trends verwachten we mee te nemen naar 2021 en welke laten we nu echt achter? Je leest het hier!

Kinderkleding trends 2020/2021

Duurzaamheid

Wat echt opviel in 2020, was dat de aarde steeds belangrijker wordt. Ook op het gebied van kleding. Steeds meer merken kozen voor biologisch katoen als basismateriaal en bij het kopen van kleding werd steeds meer gelet op de afkomst. Het lijkt ook een trend te worden om bewust minder nieuwe items te kopen voor je kids en te gaan voor kindermerkkleding van hogere kwaliteit. Ook vintage (lijkende) kleding wordt steeds populairder en we verwachten dat het komende jaar steeds meer te zien.

Ribfluweel en teddy

Je houdt ervan of niet, maar de ribfluweel trend was absoluut niet te ontkennen afgelopen jaar. Jasjes, rokjes en stoere broeken werden gemaakt van deze stof. Ribfluweel is mooi, stijlvol en ideaal voor je zoon of dochter, omdat het ook een zachte en comfortabele stof is om te dragen. Het kan voor alle gelegenheden, omdat het er zowel casual als chic uit kan zien. Een andere stof waar je niet omheen kon, was teddy. Vooral kinder winterjassen met deze stof waren razend populair. Verder zag je de stof ook terug in tassen, hoeden, truien en sjaals. De teddy stof zorgt voor een schattige look en is heerlijk zacht en comfortabel. Wij denken daarom ook dat we deze trend zeker terug gaan zien het komende jaar.

Sportief en comfy

Het was waarschijnlijk voor veel kinderen (en ouders) goed nieuws: de sportieve stijl was hip! Dit was natuurlijk het perfecte excuus om naar school te gaan in een hoodie of een comfortabele, stoffen broek. Het was helemaal oké om je kind in een trainingspak naar school te sturen, maar de joggingsbroek werd ook gecombineerd met een overhemd of sportief jasje. Aangezien we waarschijnlijk nog wel even thuiszitten, zal deze trend nog niet verdwijnen de komende tijd.

Wat vind jij de leukste trend voor het komende seizoen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *