Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweek 2017 | Gruwelijk eng

Vanaf komende woensdag start de Kinderboekenweek 2017. Om die alvast op ludieke wijze in te luiden, besloot Bol.com vorige week het grote Kinderboekenweekfeest te organiseren. Volledig in het thema Griezelen natuurlijk! Ik nam Rose en June mee en we hadden een fantastische middag, waarvan je het verslag binnenkort kan lezen op Mamaliefde. Vandaag vertel ik je kort iets over het feest én geef ik een pakket met drie boeken weg. Doe je mee? 

Kinderboekenweek 2017

Zoals jullie misschien niet ontgaan is, begint komende woensdag 4 oktober de Kinderboekenweek. Een spannende dit keer, want het thema is dit jaar griezelen! Hoe gruwelijk eng het wordt, bepaal je zelf, maar dat we ons onderdompelen in de wereld van zombies, heksen en andere engerds is zeker!

Kinderboekenweekgeschenk door Janneke Schotveld

Hier thuis zijn we echt dol op de boeken van Janneke Schotveld. June heeft een aantal boeken Superjuffieserie in haar kast staan en ik vond ze geweldig om voor te lezen. Beetje spannend, maar vooral ook erg leuk. Dat zij dit jaar het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep heeft geschreven, vind ik dus geweldig. Ben heel erg benieuwd!

Griezelen op het Bol.com feest

Speciaal ter gelegenheid van deze Kinderboekenweek organiseerde Bol.com vorige week woensdag het Grote Kinderboekenweekfeest. Wat je allemaal kon doen?

 • Knutselen bij Jill, op de foto en een handtekening vragen
 • Je eigen toverstaf versieren met verf en glitter
 • Op de foto met je kinderboekenhelden: Dikkie Dik, Bobbi, Peppa Pig en Nijntje
 • Tekenen
 • Knutselen
 • Gezonde hapjes maken
 • Heel veel kinderboeken kopen
 • Verrast worden door een langslopende goochelaar die echt heel goed was (en ik stond er figuurlijk met mijn ogen bovenop)
 • Voorlezen voor een filmpje
 • Pubquiz
 • Springen op een springkussen
 • Meedoen aan de quiz, gepresenteerd door Filemon
 • Blikgooien

En nog heel veel meer! Hoewel het voor de kinderen even wennen was hoeveel opties er waren, werd het alleen maar leuker naarmate we langer bleven. Ze knutselden, gingen veel op de foto en zaten stralend in de auto naar huis.

WINACTIE!

Na afloop van het evenement kregen we twee goodiebags mee naar huis. Omdat we aan één exemplaar genoeg hadden, besloot ik een speciale winactie te organiseren voor jullie met daarin een aantal boeken. Speciaal voor grotere én kleinere kinderen.

Wat geef ik weg?

1. Cirrus Flux (Matthew Skelton)

Met de naam Skelton kan je eigenlijk niet anders verwachten dan dat je een spannend boek krijgt. En dat klopt. Cirrus Flex is een weeskind dat belangrijke kennis heeft. Het boek draait namelijk om de zoektocht naar een globe, die ‘de adem van God’ zou bevatten. En Cirrus zou meer weten van het voorwerp. Een fantasierijk, spannend boek dat je gelijk vanaf de eerste pagina in zijn greep neemt.

2. Peppa Big 18: De ballon van George

We hebben hem net een paar dagen, maar het is nu al onbetwist favoriet van Rose en May. Niet alleen voor het slapen, maar ook tussendoor komen ze regelmatig met dit boekje aanzetten. Ideaal voor peuters dus! En, naar mijn mening, ook heel leuk om voor te lezen.

3. Liefje, liefje, hartediefje (Jutta Bauer)

Een lief boekje, in rijm geschreven. Als ode aan de liefde!

Kan je niet wachten? Dan kan je Cirrus Flux en Liefje, liefje hartediefje alvast hier bestellen:

Voorwaarden voor de winactie

 1. Laat in een reactie onder deze blog en/of op Facebook achter dat je meedoet om dit pakket met drie boeken te winnen.
 2. Like mijn Facebookpagina
 3. Optioneel: tag iemand die ook dol is op lezen!
Wil jij het boek Kattensoep hebben?
Wat vind jij van het thema van de Kinderboekenweek 2017?

Deze blog bevat een affiliate link. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn Disclaimer

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

31 Replies to “Kinderboekenweek 2017 | Gruwelijk eng

 1. Superleuk. Mijn 6 jarige dochter vindt het thema echt te gek (woensdag mochten ze verkleed naar school komen om het bijbehorende dansje in stijl te doen) en ik lees haar nu ook graag voor uit griezelboeken. ik heb nog geen simpel boekje gelezen wat zij mij kan voorlezen (ze zit net in groep 3). ik waag graag een kansje.

 2. Ik vind het een leuk thema! Je kan het zo spannend maken als jezelf wilt, natuurlijk wordt het aan de leeftijd van de kinderen aangepast. Kinderen genieten er echt van, en hoe leuk is het om de juf te laten ‘schrikken’ 😉 Ik hou van kinderboeken, doe daarom ook graag mee.

 3. Dat klinkt als een griezelig-enge goodiebag! Ik zou heel graag een kans maken voor mijn twee kids. Beide erg gek op lezen (en griezelen) Vooral mijn oudste leest al een paar groepen boven het niveau en vindt het GE-WEL-DIG om haar kleinere broer voor te lezen.

 4. Jesse doet ook graag mee! Dit boekenwurmpje kan niet genoeg krijgen van boekieeesss (op zn rotterdams) en voor nu is Peppa Pig groot favoriet (tot ergenis van mama af en toe 😉

 5. Janneke Schotveld ken ik helemaal niet als schrijver. Ik zal eens wat meer informatie over haar opzoeken en mij een beetje meer verdiepen in de kinderboekenweek. Gister was ik te laat.

 6. Ik doe graag mee, Cirrum Flux zou erg leuk zijn voor mijn nichtjes van 11 en 13 jaar. Net zo’n boekenwurmen als mijn zus en ik vroeger!
  Mijn dochtertje is fan van Peppa Pig. En ik dacht eerst dat liefje, liefje, hartediefje meer voor kleine kinderen was, maar ik lees dat het voor 6 tot 10 jaar is, perfect voor mijn zoon van 7 dan.

  Wij vinden het thema heel erg leuk. Op school hebben ze bij de kleuters de ruimtes ook erg leuk in het thema ingericht, een griezelgrot gemaakt, er hangt een mummie aan de deur en vandaag stond de Griezelbus van Paul van Loon voor de bovenbouw op het schoolplein!

 7. Wat leuk zeg dat ze met Jill op de foto konden, dat is echt de held van mijn oudste dochter. De kleine is natuurlijk dol op Peppa, dus voor haar doe ik mee

 8. Ik had ook gelezen gdat christelijke scholen het niet zo op spoken en heksen hadden. Daar ging het volgens mij meer om dan om de gruwelen….ik loot graag mee voor een leuk boekenpakketje voor de kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge