kikkertiendaagse

Kikkertiendaagse 2017 | Nederland kleurt groen (21 tot en met 30 maart)

KIKKERTIENDAAGSE – Jaarlijks besteedt Uitgeverij Leopold extra aandacht aan de boeken van Kikker (van schrijver Max Velthuijs) met de Kikkertiendaagse. In dit blog kan je lezen over de Kikkertiendaagse 2017 en wat je kan verwachten.

Kikker en Max Velthuijs

Kikker staat sinds 1989 centraal in de gelijknamige boekenserie van Max Velthuijs (1923-2005). Ik ben dol op de verhalen waarin Kikker en zijn vriendjes avonturen beleven en lessen leren over het leven. Zo gaat één boek over verliefdheid, het ander over ‘anders zijn’ (wanneer Rat zich bij het stel voegt) en weer een ander over zelfacceptatie. En toch voelen die lessen niet zwaar aan. Belangrijke thema’s zijn verder genieten en gelukkig kunnen zijn met weinig, zaken die actueel blijven. Los hiervan zijn de kenmerkende tekeningen, geïllustreerd door Velthuijs, mooi om te bekijken met je kindje.

(Bron: Stichting Max Velthuijs)

kikkertiendaagse
Deze foto is eigendom van Uitgeverij Leopold en mag in geen geval worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Lees ook: Verstoppertje spelen met Kikker: ideaal spel voor kinderen van 0-5!

Kikkertiendaagse 2017

Om Kikker jaarlijks in het zonnetje te zetten, bedacht uitgeverij Leopold in 2007 de Kikkertiendaagse. Met name boekhandels en bibliotheken, maar ook scholen en kinderdagverblijven organiseren diverse activiteiten rondom Kikker. En als kers op de taart kunnen kinderen Kikker ook echt ontmoeten. Op 22 maart vindt bij Boekies en Bakkies in De Lier een voorleesochtend plaats voor kinderen van 0-4 jaar oud (10.30-11.45 uur), inclusief meet & greet. Van 14.00-16.00 uur kunnen ook oudere kinderen (0-6) hier terecht. En tijdens de afsluiting van de tiendaagse op 1 april 2017 kan je voor een ontmoeting terecht bij Bibliotheek Veendam.

Voordeel voor Kikkerfans

Dit jaar staat niet één boek van Kikker in het zonnetje, maar alle twaalf prentenboeken. Tot en met 15 mei 2017 kan je deze kopen voor € 10,00 (normaal € 14,99). Op de website Wereld van Kikker vind je vanaf deze week ook per prentenboek een gratis lesbrief – geschikt voor kinderen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Hiermee kun je de boeken van Kikker eigenlijk opnieuw beleven. In de brief staan vragen die draaien om de personages en gebeurtenissen, maar ook meerdere doe-opdrachten die erg leuk zijn om te doen met kinderen.

Lezen jullie graag uit Kikker?

Dit blog is geschreven op eigen initiatief n.a.v. een ontmoeting met Uitgeverij Leopold tijdens de Negenmaandenbeurs #nospon Alle informatie komt van de website wereldvankikker.nl.

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge