keuken inspiratie

Keuken inspiratie: kleine verandering, groots effect

Heerlijk kokkerellen in de keuken – ik begin het steeds leuker te vinden om een nieuw gerecht in elkaar te zetten en het gezin te verrassen met iets lekkers. Mede daardoor ben ik erop gaan letten dat ik graag bepaalde extraatjes wil in de keuken en verzamelde ik 5 leuke tips voor je om het koken nog geslaagder te maken!

Keuken inspiratie: 5 toffe tips

Zorg voor fijne verlichting

Het is belangrijk dat je ziet waar je mee bezig bent. LED TL-verlichting is een wat luxere verlichting, maar heeft veel voordelen ten opzichte van spotjes of een normale lamp. Zo gaat er minder energie verloren aan warmte en krijg je daardoor een heldere verlichting – precies wat je nodig hebt in de keuken. Daarnaast staat het natuurlijk ook ontzettend tof, zeker binnen een industrieel interieur!

Koop een goede oven

Althans, als je net als ik helemaal dol bent op bakken, mag een goede oven gewoon niet ontbreken. Sinds we er eentje kochten, inmiddels alweer twee jaar geleden, bakken we vaker én lekkerder. Onze favoriet? Deze witte chocolade cheesecake met frambozen. Kan eerlijk gezegd niet wachten tot het zomer wordt en ik een goede reden heb om hem weer te bakken.

Praktische all-in-1 keukenmachine

Eigenlijk kan je niet zonder goede keukenmachine, naast je mixer. Zeker wanneer je houdt van lekkere cake of graag taarten bakt, maar ook voor andere zaken (zoals het deeg bereiden voor verse pasta). Een keukenmachine is net even wat sterker en maakt soepeler deeg. Foodprocessors zijn trouwens ook handig. Als je er de ruimte voor hebt (binnen je budget en keuken) dan is het een aanrader om beide aan te schaffen.

Messenset

Waan je een ware chefkok met een goede messenset! Sommige dingen zijn de investering waard. Goede messen zijn scherp en snijden moeiteloos door lastigere groenten heen (zoals een pompoen of winterpeen), en maken het koken gewoon net even leuker!

Mooi servies

Een tijdje geleden besloot ik langzaam ons IKEA servies in te wisselen voor mooiere borden. En elke keer dat we ervan eten, voelt als een klein feestje. Bovendien staat het chic en dat geeft de maaltijd iets specialers. Ook de kinderen mogen nu af en toe ook van ‘echte borden’ eten nu ze ouder zijn en je ziet dat ze daar echt heel blij van worden. Kortom, doen! Vergeet niet dat je elke keer een stuk servies kan aanschaffen en zo één voor één alles omruilt – is bovendien helemaal van nu!

Wat mag voor jou niet ontbreken in de keuken?

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Keuken inspiratie: kleine verandering, groots effect”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *