kerstkleding kind tips outfit compleet maken

Kerstkleding voor je kind: zo maak je de outfit af!

Met de kerstdagen voor de deur kan het bijna niet anders dan dat je hebt nagedacht over de outfits voor kerst dit jaar. Heb je even geen inspiratie, dan vind je die hieronder wel. Want waar moet je nu aan denken als je een toffe kerstoutfit voor je kind wil samenstellen? Met deze 3 handige tips kom je heel ver.

Zo maak je de kerstoutfit van je kind helemaal af

De perfecte outfit?

Eigenlijk is de perfecte kerstoutfit voor je kind vooral kleding waar ze zichzelf heerlijk in voelen. En in de praktijk kan het zomaar zo zijn dat hun smaak niet helemaal met die van jou overeen komt. Moet je dan forceren? Wij denken eigenlijk van niet. Laat je kind zijn eigen stijl ontdekken. Er is dan vast wel een compromis te sluiten in wat zij mooi vinden en waar jij je geld aan wil uitgeven. Spreek bijvoorbeeld een paar dingen af op het gebied van prijzen en wellicht stijl (gaan jullie voor chic of is sportief ook prima).

Wat daarnaast helpt is als je de kerstoutfit zoekt tussen de algemene kinderkleding. Zo weet je in elk geval zeker dat die ene jurk of die pantalon nog buiten de feestdagen nog gedragen wordt. Maar ook als je kind er niet dol op is om er ‘opgeprikt’ bij te lopen, is dit een slimme investering. De outfit sluit dan veel beter aan op wat hij of zij leuk vindt, en daarmee elimineer je de kansen op een drama op kerstochtend omdat ze die ene glitterjurk of nette broek onder geen beding aan willen trekken.

Passende schoenen

Ook hierin geldt het advies om naar je kind te kijken. Is hij of zij een echte rauwdouwer en de kans dus groot dat zijn outfit het niet helemaal overleeft? Dan kan je prima sneakers geven onder de kerstoutfit – daar voelen ze zich beter bij en bovendien zou het zonde zijn van je geld om echt nette schoenen te halen. Maar bij een kind dat het juist heerlijk vindt om te tutten en netjes voor de dag te komen, kan je daar toffe sandaaltjes of bijvoorbeeld leren schoenen voor kopen.

Maak de outfit compleet met mooie accessoires

De kers(t) op de spreekwoordelijke taart zijn natuurlijk de accessoires. Waar je aan kan denken?

  • Bretels
  • Vlinderdas of stropdas
  • Haarspeldjes, diadeem, haarband, mooi zilver- of goudkleurig elastiek
  • Tasje
  • Leren riem
  • Sieraden (mooie oorbellen, een ketting, armbandje)

Hoe ziet jouw kindje eruit deze kerst?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *