Home » Vrije tijd » Dagje weg » Kerstcircus Ahoy 2017: avond vol adembenemende stunts

Kerstcircus Ahoy 2017: avond vol adembenemende stunts

Net als zo’n vijfentwintig jaar geleden mocht ik dit jaar weer naar Rotterdam om te gaan genieten van het Kerstcircus Ahoy. Samen met het gezin dit keer. Ik ben benieuwd, zal het net zo magisch zijn als het in gedachten was? Gisterochtend was het zover: we gingen naar de voorstelling van half 11. In dit artikel een impressie van alles dat we hebben gezien! 

24 december: we gaan naar Kerstcircus Ahoy

Op tijd uit bed!

Gepiep doorbreekt de stilte. June was zo slim haar wekker om half 8 te zetten en dat is maar goed ook. Al snel zijn we druk bezig. We gaan vandaag namelijk naar het Kerstcircus Ahoy!  Een droom van mij: vroeger ging ik er soms heen omdat mijn opa en oma er werkten, nu met mijn eigen gezin. Ik hoop dat zij diezelfde verwondering mogen beleven en net zo gaan genieten als ik.

Indoor kermis

En dat doen ze. Vanaf het moment dat we de zaal binnenstappen, hoor ik uitgelaten lachen en enthousiaste stemmetjes. Ze willen in de auto’s, snoepen van de mega-emmers met suikerspin, popcorn, hun eigen snoepzak vullen, in de rups… Alles tegelijk. Na een kort toiletbezoek (liever nu dan tijdens de show) besluiten we dat ze een rondje in de rups mogen. Mét ‘ouderwets’ doek dat dichtgaat en dat brengt bij mij helemaal dat nostalgische gevoel van vroeger terug. Rose geniet met volle teugen naast June. Gelukkig maar, ik was al bang dat ik mezelf misselijk moest gaan draaien. Met elk rondje wordt haar lach breder en breder, net als die van haar zus. Ze grijpen de pluim mis, maar dat komt goed uit: ze roepen om dat de show zo gaat beginnen.

De show begint…

De Rotterdamse spreekstalmeester Sylvia Schuyer (goochelaar, illusionist en presentatrice van beroep) heet ons van harte welkom. En dat allemaal onder de vaste muzikale begeleiding van Kerstcircus Ahoy: Orkest Ingrid Schwarz. Vanaf moment één zijn we gegrepen. Om jullie een impressie te geven.

Kerstcircus Ahoy 2017: voor de pauze

Artem Yefimov

De formatie bestaat uit zes acrobaten die de knapste salto’s maakten vanaf de vloer. Zo ontzettend knap! Meteen een goede binnenkomer ook, dacht ik; als dit het niveau is dan belooft dat nog wat! Helaas was ik hier nog een beetje aan het klooien met mijn camera waardoor de beeldkwaliteit op zijn zachtst gezegd belabberd is.

Kerstcircus Ahoy 2017 Artem Yefimov

Sandro Frank

Daarna was het de beurt aan de Duitse Sandro Frank die met vier paarden in zijn kielzog de piste betrad. Rose dolblij, want die wilde het liefst alleen maar dieren zien, en wij onder de indruk van zijn controle. Vier prachtige, zwarte paarden draaiden rondjes, renden om elkaar heen en tot slot liet Sandro één van zijn paarden steigeren. Rose’ geluk kon niet op toen vervolgens de kleine pony’s naar binnen draafden.

Kerstcircus Ahoy 2017 Sandro Frank

Shannon Monni

Deze Italiaanse schone is niet alleen lenig, maar ook een echte durfal. In een immense ‘kerstbal’ zweefde ze in de lucht en haalde de knapste toeren uit. Ik hield een paar keer mijn adem in, geweldig! En in combinatie met de muziek nog mooier. Ze was vooraf één van mijn favorieten en heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt. Echt prachtig.

Kerstcircus Ahoy 2017 - Shannon Monni

Family Stoliarov

Na dit indrukwekkend staaltje acrobatiek was het tijd voor vermaak met Family Stoliarov. En eigenlijk ben ik niet zo van de clowns, vind de grappen vaak een beetje flauw. Maar deze twee hebben me echt laten lachen. Ze lieten zien dat humor universeel is en je elkaars taal niet hoeft te begrijpen om elkaar te snappen. Daarnaast bleken ze ook verdienstelijk acrobaten. Knap!

Kerstcircus Ahoy 2017 Family Stoliarov

Duo Kvas

Duo Kvas bestaat uit twee Oekraïense krachtpatsers – in de meest positieve zin van het woord. Ademloos keek ik hoe de onderste man zijn collega liet balanceren op zijn hoofd. Dan weer met één hand, vervolgens hoofd op hoofd. Die immens gecontroleerde spierkracht riep bij iedereen bewondering op: na afloop oogsten ze een (terecht) keihard applaus.

Kerstcircus Ahoy 2017 Duo Kvas

Russian Swing

Lilian Cheban Troupe is een zestal mannen dat duizelingwekkende trucs uitvoert met een schommel. Ze schommelden hoog heen en weer en sprongen daar uiteindelijk vanaf met salto’s, schroeven en andere mooie trucs. Echt heel knap!

Kerstcircus Ahoy 2017 lilian cheban troupe

Kerstcircus Ahoy 2017: na de pauze

The Astronauts

Al tijdens de pauze vroeg Rose zich af waar het enorme gevaarte voor diende dat werd binnengereden. We hoefden gelukkig niet lang te wachten. Deze Amerikaanse act haalde knappe trucs uit en balanceerden hoog in de lucht. Eerst lopend en later zelfs op de fiets. Rose vond het eigenlijk maar eng. Pas later in de auto zei ze dat ze de astronauten heel leuk vond.

Kerstcircus Ahoy 2017 The Astronauts
Springers on big tires

Opnieuw Lilian Cheban Troupe, dit keer op binnenbanden. Bizar wat je daar allemaal mee kan. Ze maakten salto’s in de lucht, sprongen rond en presteerden het zelfs om te gaan touwtje springen. Daar heb ik al moeite mee zonder dat ik op een binnenband zit 😉

Kerstcircus Ahoy 2017 springers on big tires

Angelo Frank

Tijd voor de volgende act met dieren. Kamelen dit keer, buffels en lama’s. De kleintjes zaten helemaal te genieten en lachen. Geslaagd dus!

Kerstcircus Ahoy 2017 Angelo Frank

Family Stoliarov

Ik wist even niet goed wat ik moest verwachten toen er een soort kast werd neergezet in het midden van de piste. Het bleek de droom van elke man! Een vrouw liep de piste in, in Oost-Europese klederdracht op swingende muziek. En elke keer als ze de kast instapte, liep ze twee seconden later in een compleet andere outfit naar buiten. Zou in menig huishouden irritatie besparen voor vertrek, zeker met kerst haha! Maar terug naar de act: ik heb echt zitten genieten van de muziek en de humor.

Duo Daring Jones

Ik hapte een paar keer naar adem. Zonder zekering haalden deze twee de engste trucjes uit op de trapeze. Dan liet zij zich weer vallen en bleef nog net haken aan zijn voeten, vervolgens zwaaide hij alle kanten uit.. Prachtig!

Kerstcircus Ahoy 2017 Duo Daring Jones

Troupe Assa

Opnieuw kwamen een aantal paarden de piste in gegaloppeerd. Dit keer met berijders die imposante, acrobatische kunsten uitvoerden tijdens het rijden. Hangend aan het zadel en op elkaars schouders, niks leek te gek.

Kerstcircus Ahoy 2017 Troupe Assa

Ook een aanrader in Ahoy is Disney On Ice

Hoe we het Kerstcircus Ahoy vonden?

Nou ja, het zal geen verrassing zijn dat we echt van begin tot het eind hebben genoten. Maar toch wil ik het nog even benadrukken. Want het was gewoon echt fantastisch om op deze manier onze kerstdagen te beginnen. Sprookjesachtig, indrukwekkend, vol bewondering en verwondering… We hebben het alle vijf naar ons zin gehad.

Dieren in circus

Ik wil hier toch iets over kwijt, zeker omdat er regelmatig kritiek klinkt op het houden van dieren in het circus. Wat ik heb gezien, waren paarden in uitmuntende conditie die glansden en goed verzorgd waren. Kamelen die heel kalm reageerden op hun verzorgers. En natuurlijk ben ik geen dierenarts of verzorger, maar volgens mij kan je juist aan dieren heel goed aflezen hoe het met ze gaat. Dus of je nu voor- of tegenstander bent – die discussie wil ik hier niet mee aanzwengelen – deze dieren kwamen overduidelijk aan liefde en aandacht niets te kort.

Met kleine kinderen naar het Kerstcircus Ahoy?

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee, mits ze op schoot zitten. Eigenlijk dachten we er redelijk makkelijk over, maar al bij binnenkomst bleek dat May liever haar eigen stoel had. Leuke fase, die dreumestijd! Gelukkig wilde Rose wel bij ons dus was dat probleem opgelost. Maar zouden ze het in deze constructie 2,5 uur volhouden?

Gaandeweg verwisselden ze regelmatig van stoel en schoot. Dan kwam Rose weer bij mij zitten, vervolgens May en dan weer naar papa. Maar waar we halverwege even dachten dat het niet goed zou komen, bleek het prima te doen. Om ons heen waren wel twee of drie kinderen die er inmiddels genoeg van hadden om zolang te moeten zitten, maar eigenlijk zaten ze allemaal vrij rustig. Het circus heeft zoveel afleiding dat ze nauwelijks tijd hebben zich te vervelen. En al die indrukken zorgde voor een onverwachts middagslaapje in de auto. Dus ook dat was een fijne bijkomstigheid.

Junes telefoon kwijt

We zaten net in de auto toen June informeerde waar haar telefoon was. Stom genoeg had ik nog onder de stoelen gekeken en iets zwarts zien liggen, maar het leek op een stoelpoot. Het liet me ergens niet los en toch liep ik naar de uitgang. Ik wist dus direct waar hij was en ben samen met haar terug gerend. Gelukkig stond bij de deur een heel lieve beveiliger die meteen voor ons informeerde en hij was gevonden. Dus behalve een fantastische ervaring kwam daar dus nog eens de hulpvaardigheid van de mens bovenop – iets waarvan je bijna zou vergeten dat het bestaat als je alleen maar naar het nieuws kijkt 😉

Prijswinnaar

Eenmaal thuis startte ik de computer op en zag dat de prijswinnaar van de tickets me had getagd in een berichtje. Ook zij had genoten met haar gezin. Mooi om te zien! Dit zijn gewoon echt de kersjes op de taart van mijn werk.

Wanneer kan je naar Kerstcircus Ahoy?

Van 23 tot en met 30 december kan je in Ahoy Rotterdam genieten van de spectaculairste acts uit de circuswereld tijdens de 47e editie van het Kerstcircus Ahoy: 

23 december 2017 15:00
24 december 2017 10:30 14:00
25 december 2017 10:30 14:00
26 december 2017 11:30 15:00
27 december 2017 11:30 15:00
28 december 2017 11:30 15:00
29 december 2017 11:30 15:00
30 december 2017 11:30 15:00

De kaarten kosten € 25-32, voor VIP plaatsen betaal je een meerprijs.

Wij gaan volgend jaar weer!
Ga jij ook naar het Kerstcircus Ahoy?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

9 gedachten over “Kerstcircus Ahoy 2017: avond vol adembenemende stunts

  1. Wat leuk! Ik vind circus en het eindejaar altijd zo mooi samen passen. Wij deden er vorig jaar ook eentje rond kerst. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten