Home » Huis en tuin » Huishouden » Kärcher Window Vac: zeem ik eindelijk mijn ramen? *

Kärcher Window Vac: zeem ik eindelijk mijn ramen? *

review karcher window vac

De ramen zemen zonder heel waterballet in de huiskamer? Vanaf het moment dat ik hoorde dat dit tegenwoordig ook mogelijk is, was ik enthousiast. Ik heb namelijk een hekel aan het ‘gedoe’ dat onlosmakelijk toch bij het lappen van de ramen hoort. We mochten een Kärcher Window Vac WV2 Premium testen en Rose hielp (letterlijk) een handje mee. Of pindakaas van het raam gaat? Kijk zelf maar! 

Ramen zemen? Liever niet!

Nu hoef je me sowieso nooit wakker te maken voor het huishouden, want mijn hobby is het helaas niet. Maar van alle klusjes vind ik ramen zemen toch wel de verschrikkelijkste. Waarom? Geen idee. Denk de onhandigheid vooral:

 • Als je een spons vol sop in de lucht steekt, druppelt het water via je arm langzaam je T-shirt in en er is niks dat je daartegen kan doen
 • Zodra je na veel vijven en zessen alles eindelijk hebt afgerond gaat het regenen
 • Zit je net weer op de bank, dan ontdek je de streepjes die je noeste arbeid achterliet op het raam

En dan ben ik er eigenlijk alweer helemaal klaar mee. Al je werk, waar je toch al tegenop zag, helemaal voor niets gedaan. Daarom deed ik af en toe het ergste een beetje af met Glassex en een doekje (ja, ook buiten: Luiehuisvrouw.nl!

Maar er is dus hoop!

Ja, echt. Het Duitse merk Kärcher, vooral ook bekend van de meest innovatieve apparaten op het gebied van reiniging (in de meest brede zin van het woord, zowel professioneel als thuis), vond namelijk dat ramen wassen makkelijker moest kunnen. En daar ben ik dan weer heel erg blij mee!

Ik mocht een Window Vac W2 testen: een volautomatische waterzuiger die je ramen streeploos schoonmaakt. Nu had ik al eens kennis mogen maken met de geneugten van dit fantastische apparaat, omdat mijn moeder hem heeft, maar om écht te kunnen zien wat hij kan besloot ik hem aan de test te onderwerpen.

Dé test om te kijken wat de Window Vac W2 allemaal kan

Als ludieke manier om te laten zien wat deze reiniger allemaal kan, vroeg RVG Media ons de kinderen te voorzien van handjes vol chocopasta, jam of pindakaas. Daarmee mochten ze lekker op het raam kliederen. De nachtmerrie natuurlijk van elke fanatieke huisvrouw, maar moet eerlijk bekennen dat ik er zelf ook een beetje de zenuwen van kreeg. 

Rose mocht van mij een mooie tekening maken met pindakaas. Hoe dat eraan toeging? Kijk zelf maar..!

(Vergeet trouwens niet dat als er vettigheid op het raam zit, je het beter eerst kan verwijderen met een stukje keukenpapier voor je aan de slag gaat)

Wat krijg je allemaal?

In de verpakking zit:

 • Flacon met schoonmaakvloeistof
 • Een soort plantenspuit waarop je de microvezel ‘spons’ bevestigt
 • De Window Vac WV2 Premium (een soort stofzuiger, maar dan met een soort wisser aan de bovenkant)

Hoe werkt de Window Vac WV2 Premium?

 1. Je vult de spuit met water en de schoonmaakvloeistof
 2. Spuit het raam nat
 3. Verspreid het water met de microvezel doek over het hele raam (door de vormgeving kan je ook goed in de kieren komen)
 4. Zuig het water van je raam af met de Window Vac (persoonlijk maak ik die dan nog even droog met een doekje, zodat het water niet opnieuw op je raam komt)

Is het handig in gebruik?

Ideaal! Helemaal streeploos is het nog niet (je moet even de slag te pakken krijgen en oefenen geloof ik), maar het resultaat is veel beter dan wanneer ik zelf aan de gang ga. En bovendien ben ik ook sneller klaar. Het scheelt je gewoon zoveel werk en de tijd die je overhoudt, kan je mooi aan iets anders besteden.

Hoe snel ben je klaar?

Het grootste raam had ik binnen anderhalve minuut gepoetst. Normaal gesproken kost me dat al snel 2-3 minuten met Glassex en ik wil niet eens weten hoelang met spons, wisser en zeem. Zeker omdat ik het liefst alles helemaal strak en streeploos wil; dan ben je zo uren bezig.

Wat kan je nog meer met de Window Vac W2?

 • De douchewanden (yes!)
 • Alle andere spullen in je woning die van glas zijn (denk aan de glazen tafel of kast)
 • De ramen van je auto
 • Spiegels (zeker fijn met grote spiegels, zoals die van je slaapkamer!)

Eindconclusie over ramen zemen met de Window Vac W2?

Hoewel het streeploos schoonmaken nog niet helemaal gaat zoals het hoort, merk ik wel dat hoe vaker je het doet, des te sneller je bij het gewenste resultaat komt.

Ik ben heel positief over de volgende punten:

 • de microvezel doek die in de wasmachine kan
 • dat je ramen dus ook echt schoon worden als je alleen maar water gebruikt (dat lukt me normaal gesproken écht niet)
 • geen gedoe meer: het is gewoon een kwestie van spuiten en zuigen (hoe dubieus dat ook mag klinken)
 • geen overtollig water op je ramen, vensterbank en grond (ook niet als de kinderen meehelpen)
 • je bent zo klaar: ons grote raam buiten had ik binnen twee minuten gedaan
 • de kinderen vinden het erg leuk om te helpen
 • hij is multifunctioneel

Verder maakt hij niet te veel lawaai, is hij makkelijk in gebruik (ook snel in elkaar te zetten) en bovendien ligt de Window Vac makkelijk in de hand. Pluspunt: toen ik op de grond stond kon ik bij de bovenste rand van ons keukenraam – waar ik normaal een krukje voor moet pakken.

Prima prijs-kwaliteitverhouding en de Window Vac gaat lang genoeg mee om alle ramen te zemen. Hij laadt op in 120 minuten. En we kunnen weer naar buiten kijken 😉  Negatieve punten zijn er voor mij dus niet echt. Ik merk dat als je het apparaat tussentijds schoonveegt aan een droge zeem, de strepen al meteen een stuk minder zijn. Kwestie van oefenen met de druk en dan denk ik dat ook dat helemaal gaat goed komen.

Hoe zemen jullie de ramen? Krijg jij wel streeploze ramen met de Window Vac?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Kärcher Window Vac: zeem ik eindelijk mijn ramen? *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten