Opstaan zonder ochtendhumeur? Het kan!

opstaan zonder ochtendhumeur

Moeite met opstaan

6.40 uur. De wekker is al vier keer afgegaan. Rose stond rond kwart over 6 aan mijn bed, maar zit inmiddels weer noodgedwongen in bed te lezen. Samen met May, die wakker werd van haar zus. Eigenlijk voelt het heel slecht om te blijven liggen, maar ik vind het echt moeilijk. Verschrikkelijk is misschien een beter woord. Ochtendmens komt in mijn woordenboek eigenlijk niet voor en van ongeveer september tot april functioneer ik ook slecht voor 7 uur. Maar goed, kan ze moeilijk nog langer laten zitten. Ietwat knorrig zwaai ik mijn been uit bed en blijf moedeloos op de rand zitten – op dit moment dus nog mijlenver verwijderd van een goed humeur en de karaoke, die onze dag onverwacht een boost zal geven.

Lees ook: Zingen in het openbaar dat doet moederschap met je

Tandpasta opgegeten?!

‘Ik heb lekker de hele tandenpasta op,’ piept een peuterstemmetje. Klaarwakker sprint ik naar de kinderkamer, waar ik bijna keihard in de lach schiet. Rose zit naast May in bed en kijkt me trots grijnzend aan. Ze heeft een tandenborstel in haar hand. May houdt de tandpasta in haar handje en heeft hem aan haar mond, alsof ze een tube mayonaise leeg knijpt. Vlug gris ik hem terug en zet hem waar hij hoort. Gelukkig voelt de tube redelijk vol, dus de schade blijkt beperkt. Nooit meer die kinderen alleen laten dus als ze eenmaal wakker zijn #notetoself

Lezen

Wanneer ik June een kwartier later wakker wil maken, zie ik haar op bed liggen. ‘Mijn boek is bijna uit,’ verklaart ze, ‘ik wilde zo graag weten hoe het afliep.’ Glimlachend loop ik terug, ik zie mezelf in haar terug. Je boek niet kunnen wegleggen en het liefst lezen tot ‘s avonds laat en dan ‘s ochtends vroeg weer verder. Ik ben blij dat de dag niet zo verschrikkelijk verloopt als ik vanmorgen om 6.15 uur vermoedde. En aan het ontbijt gooit June nog een schepje bovenop de vrolijkheid.

Spontane karaoke!

Don’t stop me now, I’m having such a good time… begint ze. I’m having a ball! vul ik haar aan. Samen zingen we nog twee regels verder, tot we verzanden in hmmhmmhm. Hoe ging hij ook alweer verder? Als ik iets vervelend vind, dan is het wel dat je ergens niet op kan komen. Samen zoeken we de karaokeversie op YouTube en zingen even later keihard mee met Freddie Mercury. We kijken elkaar aan en hebben de grootste lol. O, wat hou ik van haar! Een paar minuten later, net als ik Oasis’ Wonderwall wil inzetten, zien we dat het tijd is. Ze moet naar school. Met een grote lach vertrekt ze en ik begin zowaar vrolijk met schoonmaken. Ik zeg vaker doen! (Al hoop ik dat de muren niet al te gehorig zijn…)

Zou het wat voor jou zijn, zo’n karaoke ochtend?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

2 thoughts on “Opstaan zonder ochtendhumeur? Het kan!

  1. Haha wat een leuke blog! Ik ga het ook eens proberen. Ben ook totaal geen ochtendmens. Denk alleen dat mijn man gillend wegloopt…die heeft helemaal tijd nodig om bij te komen ‘s ochtends.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten