kantoor aan huis in blokhut

Kantoor aan huis? Wat dacht je van een blokhut! *

kantoor aan huis in blokhut

Waarom een kantoor aan huis?

Als zzp’er is het prettig om een ruimte in huis te hebben die je volledig voor je eigen werkzaamheden kunt gebruiken. In sommige gevallen zal een bureautje volstaan, maar als je blogt is het bijvoorbeeld ook prettig om voldoende kastruimte te hebben. Wanneer je klanten ontvangt als tekstschrijver, komt daar ook een echt kantoor bij. Je wil er immers professioneel uitzien.

Waar plaats je een kantoor aan huis?

Blokhut in de tuin

Wanneer je een beetje ruime tuin hebt, kan je ervoor kiezen een mooie blokhut neer te zetten. Het fijne aan de geïmpregneerde blokhutten die je kunt kopen bij een specialist, is dat je er vooraf al isolatie in kunt laten aanbrengen. Dat maakt hem niet alleen geschikt als opbergruimte of alternatief voor een schuur, maar ook als plek om je kantoor in te maken. Denk je eens in hoeveel rust het biedt! Bovendien is het voordeel van een blokhut als kantoor dat je werk en privé iets makkelijker gescheiden kunt houden. Je sluit echt iets af wanneer je de deur op slot draait.

Kantoor op zolder

Een kantoor op zolder kan heel handig zijn. Je zit namelijk wel in huis, maar toch ver genoeg om je voor de geluiden van de rest van het gezin een beetje te kunnen afsluiten. Verder heb je op een zolder vaak voldoende ruimte. Als blogger is dat extra handig: je kunt je spullen dan makkelijk organiseren in kasten. Deze optie is vooral praktisch wanneer je geen cliënten aan huis ontvangt en een redelijk solitair beroep uitoefent.

Kantoorruimte in de bijkeuken

Ontvang je wel klanten aan huis, dan is een kantoorruimte in de bijkeuken gemakkelijk. Ze hoeven in dit geval je woning niet in, maar het voelt toch huiselijk aan. Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent, kan dat een pluspunt zijn wanneer je een kantoor aan huis wil creëren.

Blokhut als kantoor aan huis? Zo doe je dat!

Laat je blokhut bij aankoop isoleren en aanpassen aan je wensen

Vaak is dat goedkoper dan wanneer je na afloop zelf moet gaan klussen, alleen al omdat een deskundige precies weet waar hij mee bezig is. En het is wel zo handig om een kant-en-klaar exemplaar te kunnen neerzetten die helemaal voldoet aan je wensen.

Creëer een zakelijke plek

Je blokhut staat letterlijk los van het huis. Wanneer je dus een zakelijke ruimte wil creëren, is deze daar perfect voor. Waar je elders in huis veel meer overloop hebt tussen je privé en zakelijke ruimte, geldt dat niet voor een blokhut. Het is dus verstandig om hier echt een duidelijke plek van te maken die je alleen gebruikt voor je werk. Daar horen kantoorartikelen trouwens ook bij: als je die apart koopt, dan scheelt dat voor je administratie. Dat houdt het duidelijk voor iedereen en voorkomt ook dat je tijdens werktijd andere dingen gaat zitten doen.

Zorg voor voldoende inspiratie

In het verleden werkte ik voor iemand die veel succes had. Zijn credo was: zorg dat je kantoor op een inspirerende plek staat. Wanneer je mijmerend uit het raam staart, krijg je vanzelf de beste ideeën. Nu staat een blokhut natuurlijk gewoon in je eigen tuin, maar je kan absoluut zorgen voor een inspirerende omgeving. Denk aan kaarten met mooie quotes, genoeg groen in en om je kantoorruimte en misschien een vision board waarop je je doelen in beeld hebt verzameld.

Zou jij graag een kantoor aan huis hebben?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, BONNINSTUDIO – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *