Column | K3 zoekt k3: ik ben stiekem fan!

k3 zoekt k3

Lang geleden, voor ik kinderen had, nog in een soort postpuberale staat verkeerde waarin mijn image heel belangrijk leek en al helemaal ver voor K3 zoekt K3, vond ik hun muziek echt fout. Ik had overigens niet heel veel principes en maakte alsnog de Rotterdamse Skihut onveilig met dansjes op Oya Lele, maar daar hield het op. Achteraf bezien is het feit dat ik daar überhaupt uitging waarschijnlijk vele malen fouter, maar dat is weer een ander verhaal. Ik nam mezelf hoe dan ook stellig voor: als ik ooit moeder zou worden, gaan we écht geen k3 luisteren. Wederom was daarmee zo’n voornemen geboren, waarvan ik al vaker heb mogen ervaren dat ik ze niet of nauwelijks volhoud.

Een paar jaar later zaten we dan ook in een stampvol Ahoy tijdens het Studio 100 zomerfestival. Overal waar ik keek zag ik oververhitte kinderen, schitterende ogen van plezier en blijdschap. Toen k3 het podium besteeg, bleek het aantal decibels nog verder opgevoerd te kunnen worden. Maar een paar liedjes later kwam daar een verdrietig eind aan: Kathleen nam afscheid. En ik, met mijn ooit zo grote mond, keek met tranen in mijn ogen toe. Haar opvolgster zou er bij ons niet inkomen, k3 zonder Kathleen is als een boyband zonder jongens! Nouja, zoals je vast wel snapt, lag na de grote tv-show toch al snel de nieuwe cd met Josje in huis. We keken de films en ik kocht een dvd van hun tv-serie (zogenaamd voor de oudste).

Ik ben van ze gaan houden. Hun vrolijke liedjes, maar ook het ontroerende ‘Je hebt een vriend’ (waar ik echt tranen van in mijn ogen krijg; als ik dan toch mijn verhaal doe als heimelijke fan…), de films en tv-serie (die echt grappig is). En nu gaan ze weg. Alle drie. Ik moet opnieuw gaan wennen aan nieuwe meisjes. We volgen de zoektocht trouw (de oudste ook – hoewel ze zichzelf inmiddels echt veel te oud vind voor de muziek). Ik zie een aantal sympathieke meisjes, maar ook waar ik niet veel mee heb. Vanaf morgen starten de liveshows van K3 zoekt K3 en ik ben benieuwd of mijn favorieten de finale zullen halen. Ik neem me alleen niet meer voor dat ze er hier niet inkomen, want hoe dat afloopt weten we inmiddels allemaal maar al te goed…

Kijken jullie ook K3 zoekt K3? En wat vind jij van de nieuwe samenstelling?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto met drie willekeurige dames is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Column | K3 zoekt k3: ik ben stiekem fan!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten