Column | Ineens is ze écht te oud voor K3

te oud voor k3

Afgelopen maanden volgden we fanatiek de SBS-show ‘K3 zoekt K3’. De huidige bezetting (Karen, Kristel en Josje) ging op zoek naar drie waardige opvolgers en wij zochten vanaf de bank met ze mee. ‘Misschien kunnen we wel een keer met zijn allen naar zo’n concert?’ oppert Ro als we een show kijken die draait om de nieuwe meisjes. Gelijk reageer ik ontzettend enthousiast. Niet alle favorieten zitten erin, maar de liedjes zijn eigenlijk best leuk. Terwijl ik al bijna fantaseer over een volwassen regenbookjurk, draait June zich om. Haar ogen verraden een lichte walging: ‘Daar ga ik dus mooi niet naartoe!’

Ik wil eigenlijk reageren dat er niets mis is met K3 en dat je nooit te oud bent, maar ik slik mijn commentaar in. Als een negenjarige meent dat ze te oud is voor K3, dan moet je dat respecteren. Wel gek! Het ene moment is ze nog je kleine meisje en dan ineens zit je stapvoets in de prepuberteit. En dan is het natuurlijk uiterst hinderlijk wanneer je ouders je niet serieus nemen. ‘Je hoeft ook niet mee, we dachten dat je het misschien leuk zou vinden om met je zusjes mee te gaan.’ Twijfel. Toch houdt ze nog vast aan haar mening: de meidengroep is gewoon niet (meer) chill. Dat je blij bent dat je nog twee dochters hebt waarmee je naar een K3 concert kan gaan of de nieuwste K3 film

Dat groter worden is een vreemde ontwikkeling. Langzamerhand verschuiven we naar de zijlijn en mogen alleen nog toekijken hoe ze opgroeit. Van Hello Kitty naar lippenstift en een zweempje oogschaduw, van ‘jongens zijn maar stom’ naar ‘ik ga buitenspelen met de jongens!’ en buitenspelen wordt chillen. Ze neemt niet alles meer van ons aan. Ook niet wanneer we beweren dat de rest van de klas zich ongetwijfeld soms ouder voordoet dan ze eigenlijk zijn. Ik heb namelijk, zo vertelt ze openhartig, ‘mijn beste tijd al gehad.’ Uitgepraat ben je!

K3 gaat hem dus niet worden met het hele gezin. Jammer. Misschien moet ik voor haar maar gaan sparen voor B-Brave of MainStreet? Wanneer ik die namen een tijdje later voorzichtig laat vallen, kijkt ze smalend mijn kant op. ‘Bah, dat is echt zo niet mijn smaak!’ Diep van binnen haal ik opgelucht adem; ik zag het eigenlijk helemaal niet zitten om tussen de krijsende tieners naar een puisterig boybandje te moeten kijken. Wat dat betreft heb ik mijn tijd inderdaad wel gehad. Zuchtend verdwijnt ze na mijn voorstel naar boven. Ze gaat buitenspelen en moet haar ‘haren nog doen’

Kleine meisjes worden groot. Vind jij het soms ook lastig?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten