k3

Opgroeien | Dat je dochter ineens écht te oud is voor K3

K3 zoekt K3

Afgelopen maanden volgden we fanatiek de SBS-show ‘K3 zoekt K3’. De huidige bezetting (Karen, Kristel en Josje) ging op zoek naar drie waardige opvolgers en wij zochten vanaf de bank met ze mee. ‘Misschien kunnen we wel een keer met zijn allen naar zo’n concert?’ oppert Ro als we een show kijken die draait om de nieuwe meisjes. Gelijk reageer ik ontzettend enthousiast. Niet alle favorieten zitten erin, maar de liedjes zijn eigenlijk best leuk. Terwijl ik al bijna fantaseer over een volwassen regenbookjurk, draait June zich om. Haar ogen verraden een lichte walging: ‘Daar ga ik dus mooi niet naartoe!’

Lees ook: K3 zoekt K3, inmiddels ben ik stiekem best groot fan

Nooit te oud voor K3

Ik wil eigenlijk reageren dat er niets mis is met K3 en dat je nooit te oud bent, maar ik slik mijn commentaar in. Als een negenjarige meent dat ze te oud is voor K3, dan moet je dat respecteren. Wel gek! Het ene moment is ze nog je kleine meisje en dan ineens zit je stapvoets in de prepuberteit. En dan is het natuurlijk uiterst hinderlijk wanneer je ouders je niet serieus nemen. ‘Je hoeft ook niet mee, we dachten dat je het misschien leuk zou vinden om met je zusjes mee te gaan.’ Twijfel. Toch houdt ze nog vast aan haar mening: K3 is gewoon niet chill. Ondertussen zit ze ademloos aan de buis gekluisterd, maar daar zeggen we maar niets over 😉

Groter worden

Dat groter worden is een vreemde ontwikkeling. Langzamerhand verschuiven we naar de zijlijn en mogen alleen nog toekijken hoe ze opgroeit. Van Hello Kitty naar lippenstift en een zweempje oogschaduw, van ‘jongens zijn maar stom’ naar ‘ik ga buitenspelen met de jongens!’ en buitenspelen wordt chillen. Ze neemt niet alles meer van ons aan. Ook niet wanneer we beweren dat de rest van de klas zich ongetwijfeld soms ouder voordoet dan ze eigenlijk zijn. Ik heb namelijk, zo vertelt ze openhartig, ‘mijn beste tijd al gehad.’ Uitgepraat ben je!

Boybands dan?

K3 gaat hem dus niet worden met het hele gezin. Jammer. Misschien moet ik voor haar maar gaan sparen voor B-Brave of MainStreet? Wanneer ik die namen een tijdje later voorzichtig laat vallen, kijkt ze smalend mijn kant op. ‘Bah, dat is echt zo niet mijn smaak!’ Diep van binnen haal ik opgelucht adem; ik zag het eigenlijk helemaal niet zitten om tussen de krijsende tieners naar een puisterig boybandje te moeten kijken. Wat dat betreft heb ik mijn tijd inderdaad wel gehad. Zuchtend verdwijnt ze na mijn voorstel naar boven. Ze gaat buitenspelen en moet haar ‘haren nog doen’…

Kleine meisjes worden groot. Vind jij het soms ook lastig?

Meisje bezoekt concert – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge