Column | De eerste plek met turnen? Ik ben zo trots!

june werd eerste

Terwijl ik June zie turnen, bereid ik me vast voor op een teleurstelling. Ze maakt wat foutjes van de zenuwen hier en daar en op een gegeven moment wordt ze zelfs ‘vergeten’. Maar wat had ik het mis! June werd eerste met turnen en ik ben trotser dan ooit!

De ongemakkelijke houten tribunebank begint zijn tol te eisen. Anderhalf uur geleden stonden we keurig op tijd in de kleedkamer, waar dochterlief zich omkleedde voor haar laatste turnwedstrijd van dit seizoen. Zenuwachtig wiebelde ze en vroeg me hoe laat het nu echt begon, of we niet moesten opschieten? Maar gelukkig waren we ruim op tijd en kon ze nog ‘even’ ontspannen met vriendinnen, terwijl ik een mooi plekje uitzocht.

Daar zit ik nu in een heel ongemakkelijke houding al zo’n negentig minuten te kijken naar andere turnsters; wachtend op mijn eigen dochter die nog steeds rechts in de zaal op wat toestellen speelt. Ons gezelschap vraagt zich herhaaldelijk hardop af waarom we al zo ver van tevoren aanwezig moesten zijn, als ze toch nog niet hoeven, maar dan ineens komen gelukkig de verlossende woorden: wisselen!

We hebben geluk. Ze begint bij de spanbrug en die staat precies voor onze neus. Van tevoren hoopte ze een medaille te gaan winnen, maar als ik het zo eens bekijk, vrees ik dat het er niet in zit. Het gaat weliswaar prima, maar ik weet dat ze beter kan en heb geen idee van de andere meiden in haar groep.

Dit wordt hoogstens een kleine teleurstelling, vermoed ik, want zo te zien geniet ze van elke seconde en dat vind ik persoonlijk veel belangrijker. Uiteindelijk was ik zelf ook geen hoogvlieger. Ik app Ro over mijn bevindingen: ‘Ze doet het prima, alleen denk ik niet dat die medaille erin zit vandaag. Dus wees voorbereid als ze baalt.’ Je kunt immers maar beter weten waar je aan toe bent met een temperamentvolle dochter die soms de lat erg hoog legt voor zichzelf…

Na de wedstrijd zitten alle meisjes op een kluitje, terwijl we allemaal vol spanning wachten op het verlossende woord vanaf de teltafel. Eén voor één worden de meisjes naar voren geroepen en ze nemen hun medaille in ontvangst. In de leeftijdscategorie van de oudste zitten twee meisjes die een gedeelde tweede plek behalen, maar haar naam is niet genoemd.

Het zal toch niet? Als de eerste plek bekend wordt gemaakt, blijkt dat ze het toch voor elkaar heeft gekregen: June is eerste! Ik had het niet verkeerder kunnen inschatten. Ik spat uit elkaar van trots alsof ik zelf gewonnen heb en ren snel naar voren om een foto te nemen. Toch enigszins beschaamd app ik Ro de foto. ‘Volgens mij toch iets minder verstand van turnen dan ik dacht…’

Heb jij ook weleens zo’n beschamend moment gehad?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

10 thoughts on “Column | De eerste plek met turnen? Ik ben zo trots!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten