Julianatoren review

Rose’ verjaardag? Die vierden we natuurlijk in Julianatoren!

Julianatoren review

Waar kan je je vierde verjaardag nu beter vieren dan in de Julianatoren in Apeldoorn? We mochten op uitnodiging naar haar favoriete pretpark en namen die natuurlijk met beide handen aan. Wat een feest! In deze blog de tien leukste attracties voor peuters en kleuters (oké, en ouders) 

Verjaardag Rose

Dubbel feest

Onze jongste dochters zijn net met een maandje verschil jarig. Bovendien is Rose midden in het hoogseizoen jarig. Omdat de meeste gasten dan op vakantie zijn, besloten we het samen te vieren rond de eerste verjaardag. En op Rose’ dag wilden we graag iets gaan doen dat onze kleintjes allebei leuk vinden. Bij het zien van de reclame op Telekids schreeuwden ze al dat ze dolgraag naar Julianatoren wilden gaan. Van ons vorige bezoek wist ik nog dat het ook fantastisch is voor peuters en kleuters, dus onze bestemming stond meteen vast – al wisten ze dat nog niet.

Hittegolf

julianatoren review

De afgelopen dagen zijn ongelooflijk heet en de mussen vallen van het dak. Je kan je dus misschien wel voorstellen dat ik om 7 uur kort mijn bedenkingen had toen ik mijn bed uitdreef van de hitte. Nou ja, niet echt natuurlijk, want ze wilden zo graag! Op zondagavond mompelde Rose slaperig: ‘Mama, gaan we morgen naar de Julianatoren?’ Ik glimlachte. ‘Morgen op je verjaardag krijg je je verrassing lieverd!’ Wat is er uiteindelijk leuker dan iemand heel blij mogen maken?

Topdrukte!

Iets na half 11 reden we het terrein van Julianatoren op. Zij blij verrast, ik kreunend door de grote hoeveelheid auto’s voor de deur. Wat een immense drukte! Stiekem had ik toch gehoopt dat gans Nederland op het strand zou liggen of ergens bakkend aan de Middellandse Zee. Niet dat iedereen richting Apeldoorn was vertrokken in elk geval.

Wil je naar de Julianatoren, maar is het druk? Lees dan snel deze blog met handige tips!

Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Volgens mij stonden we binnen vijf minuten aan de kassa, kregen de tickets mee en mochten naar binnen. We hadden helaas dit keer de show bij binnenkomst gemist, maar dat maakten andere dingen ruimschoots goed. Waarom Julianatoren zo’n succes is bij onze meiden?

10 favoriete attracties voor kleuters bij Julianatoren!
julianatoren review

Jul’s Helikopterbaan

julianatoren review

Kleine nuance: deze is vooral topfavoriet bij Rose. Ze rende er meteen naartoe en niet veel later zat ik opgevouwen met mijn benen in mijn nek te bibberen als een rietje. Dat had alles te maken met de vijf tot zes meter hoge baan en het uitzicht onder me (ruwe schatting trouwens, op sommige punten voelde het als tien). Maar goed, we hebben ook enorm veel lol gehad samen en haar brede lach was prachtig om te zien!

Kabouterwonderland

julianatoren review

Via rails rijden kinderen rond door Kabouterwonderland: een minitour langs paddenstoelen, bloemen en natuurlijk kabouters. Rose genoot zo met volle teugen van rondrijden, de vlugge bochtjes en alles dat ze onderweg tegenkwam, dat ik de tweede rit mee mocht. Vond het echt heel leuk! Alleen niet doen als je net gegeten hebt, de bochtjes zijn heel scherp! 

Cas de Rangerpad

julianatoren review

Echt een aanrader! Wanneer je aan de achterkant van het park langs Jul’s Cafetaria loopt, de trap op, dan kom je weer bij de bosrijke omgeving terecht. Julianatoren leert onder leiding van Cas de Ranger kinderen van alles over dieren, planten en je kan een insectenhotel bekijken! Daarnaast kan je een aantal keer per dag de show bekijken. Vaders worden uitgedaagd hun spierballen te tonen, kinderen mogen laten zien hoe behendig ze zijn en wat ze weten van de natuur. Zeker even gaan kijken!

Speeltuinen

Waar we tijdens ons vorige bezoek in verhouding minder tijd besteedden aan alle speeltuinen, waren we daar nu juist veel te vinden. De zachte ondergrond veert goed mee en er zijn genoeg toestellen te vinden om je goed te vermaken. Er is een variatie in hoogte waardoor ze zowel geschikt zijn voor jongere kinderen als oudere. De trampolines bleken ondanks de hitte ook een schot in de roos voor onze dames. Kortom, als je even geen zin hebt in een attractie dan vermaak je je hier ook prima.

Glijbanen

julianatoren review

Achter de trampolines vind je de hoge glijbanen. Je pakt beneden een matje en die neem je mee naar boven, daar stap je op (vanaf 1.15 m. mogen kinderen zonder begeleiding, ben je kleiner dan moeten ouders mee) en je glijdt lekker hard naar beneden. Een groot succes voor de dames, ze vonden het geweldig! En dit is ook nog leuk als je wat ouder bent!

Caroussel

Oké, dit is mijn eigen favoriet. Maar ik hou ervan: de ritjes in de caroussel, klein beetje nostalgie. Gelukkig vinden onze dochters dit ook erg leuk om te doen.

Razende raceauto’s

Naast het brandweerspel vind je de razende raceauto’s. Hoewel het eerste rondje grote ogen opleverde (en plaatsvervangende misselijkheid #fromwhereistand aan de zijkant) zagen we al snel een brede grijns op het gezicht van onze jarige kleuter. Kinderen zitten in een autootje en die gaat nogal wild op en neer. Prachtig! (Om te zien)

Jul’s Stones Baan

julianatoren review

Aan het einde van de dag keerden we terug naar de voorkant van het park in de hoop dat de ergste drukte daar geweken was. Dat bleek in elk geval wel op te gaan voor Jul’s Stones Baan. In een treintje rij je door de prehistorie, inclusief poppen van de Flinstones. Leuk stukje nostalgie! Rose zat vooraan en ‘reed’ ons rond. Vond ze geweldig! En wij daardoor automatisch ook.

Olifantenmolen

julianatoren review

Al toen we in de helikopters toerden, riep Rose verrukt uit dat ze heel graag in de olifantjes wilde. Niet zo gek: het zijn haar lievelingsdieren. Iets na de lunch liepen we langs en er stond gelukkig geen rij. Na een minuutje wachten namen we plaats en genoten lekker met zijn tweetjes. Ook prima te doen voor ouders trouwens, want ik werd niet misselijk.

Wafel met witte chocoladesaus

julianatoren review

Natuurlijk kan je de ronde maken langs verschillende dino’s, maar wat ik pas écht een succes vond, waren de wafels. Heerlijk! De poffertjes schijnen ook prima te doen te zijn trouwens, maar die heb ik zelf niet op. Wat dit met peuters en kleuters te maken heeft? In hetzelfde gebouw vind je een klimtoren. Iedereen blij: de kinderen omdat ze lekker kunnen klauteren en jij omdat je ongestoord kan snoepen.

En hoe zat het met de drukte en hitte?

Onverwachts viel dat reuze mee. Voor de deur vreesde ik eigenlijk dat je overal in de rij zou staan en schouder aan schouder naar je kind moest kijken in die hitte, maar eenmaal de poort door verspreidde de massa zich. We hoefden eigenlijk nergens te wachten en ook bij de show van Cas de Ranger konden we met het hele gezin zitten. Het was precies goed zo, de sfeer gezellig en de kinderen vonden het fantastisch.

julianatoren review

Ook de hitte was eigenlijk prima uit te houden. Je kan op verschillende plekken overdekt zitten, er zijn wat waterattracties en op verschillende punten in het park kan je flesjes water kopen. Verder is het uiteraard verstandig op tijd iets te gaan eten. 

Nog een paar handige tips!

  • Bij binnenkomst kan je een soort buggy (zie foto hierboven) meenemen. Omdat onze dochters niet meer in die leeftijdscategorie vallen, weet ik niet of je hiervoor moet betalen. Maar het is de overweging dus waard!
  • Je hoeft niets te betalen voor de meeste attracties. Dus ook niet de autootjes die je altijd bij de supermarkt treft of het spel waarbij je met hoge waterdruk moet proberen een bal in het gat te krijgen. Geniet ervan!
  • Zoek bij drukte wat rustigere plekjes op. Die zijn er voldoende en je kan dan later in de verschillende attracties die populair zijn.
  • Ga naar Cas de Ranger. Nogmaals. Echt de moeite en tijd waard en de kinderen vonden het fantastisch.
  • Neem de tijd. Tot mijn grote verbazing kan je makkelijk een uur of vijf doorbrengen zonder dat je alle attracties hebt gehad. Genoeg redenen om weer terug te komen dus.
  • Wanneer je in Julianatoren loopt, besef je pas hoe onvanzelfsprekend een vriendelijke houding en hulpvaardige begeleiding bij attracties is. Het valt gewoon op hoe vriendelijk iedereen is. Nog iets waarvan ik zou zeggen: geniet ervan.
Julianatoren

Jul & Julia Zomerweken 2018

Kom deze zomer naar de Jul & Julia Zomerweken in Kinderpretpark Julianatoren! Van maandag 9 juli t/m vrijdag 31 augustus vier je in het pretpark echt op en top vakantie. Jul & Julia nemen je mee op wereldreis in de spectaculaire parkshow: ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’.

Ga limbodansen met meneer Kaasgaaf en swing mee met mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow. Julia neemt je mee op een wonderlijke reis naar Thailand tijdens haar Thai Toko Show. Rijd als een echte cowboy op je paard door het Wilde Westen en draai mee in een reuze sombrero!

Vind hier meer informatie

Ben jij weleens in Julianatoren geweest?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *