Home » Vrije tijd » Dagje weg » Julianatoren in Apeldoorn: ideaal voor peuters en kleuters

Julianatoren in Apeldoorn: ideaal voor peuters en kleuters

Op uitnodiging bezochten we afgelopen weekend Julianatoren in Apeldoorn. Vandaag kan je in deze review lezen hoe we de dag beleefden en wat echte aanraders zijn met peuters en kleuters. 

Naar Julianatoren!

Vanaf het moment dat Rose hoorde dat we naar Julianatoren gingen, stuiterde ze al door het huis. Ze is namelijk helemaal gek op Jul en Julia, dus ze kon natuurlijk niet wachten! Misschien niet helemaal handig, ik vertelde het ongeveer twee weken te vroeg. Maar eerlijk gezegd keek ik er ook naar uit. We zijn hier allemaal gek op pretparken en hier waren we allemaal nog nooit geweest.

De welkomstshow

We vielen eigenlijk direct met onze neus in de boter: bij binnenkomst stonden Jul, Julia, Mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf te dansen. Heel interactief: alle kindjes om ons heen dansten, en klapten met hen mee. Ik vind het echt heel mooi om te zien hoe die kinderoogjes glinsteren wanneer ze hun helden van dichtbij kunnen bekijken. Na afloop konden ze nog met hen op de foto, maar we besloten door te lopen. Eerst het park eens verkennen!

Julianatoren vanuit de lucht

Wat direct opviel, was het reuzenrad. Misschien vooral, omdat ik die dingen meestal eng vind 😉 Ik gaf dan ook direct het stokje door aan Ro en zei dat als de kinderen daarin wilden ronddraaien, ze maar met papa moesten gaan – hoe vrolijk het rad er ook uit ziet. Maar gelukkig had niemand er echt zin in. Achterin hingen helikopters aan een rails. De behulpzame man die de attractie bediende, verzekerde me ervan dat ik erin zou passen. Het kostte een beetje pas- en meetwerk, maar uiteindelijk zat ik nog redelijk comfortabel. Onderweg zagen we ongeveer de helft van het park vanuit de lucht. Gek genoeg had ik hier geen last van mijn hoogtevrees, dus dat viel weer mee!

Lunchen bij Jul

Vervolgens liepen we op ons gemak richting de ingang. Rose wilde in een treintje, vervolgens vlogen we met Jul de Muis omhoog en speelden de kleintjes in een kleine indoor speeltuin bij Poffertjes & Wafels. Daarna was het tijd voor de lunch. We liepen naar Jul’s restaurant en haalden voor de meiden een kidsbox (patat met drie kipnuggets voor € 5,95 per stuk) en voor onszelf het hamburgermenu (€ 8,50). Drinken en sauzen zijn hierbij inbegrepen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat de meningen over het eten verdeeld waren. De kinderen en Ro aten het op en vonden het prima, ik vond het zelf niet lekker en liet mijn bord staan – dat vervolgens binnen no time leeggegeten werd door de rest. Ter compensatie heb ik maar een wafel op met gesmolten (pure) chocola.

Suikerspinnen!

Een tijdje geleden vroeg Rose me al naar suikerspin. Met het vermoeden dat ze het waarschijnlijk niet zo lekker zou vinden in mijn achterhoofd, zei ik toen al: ‘Als we ze een keer tegenkomen…’ En ik vergat het. Zij niet. Bij het zien van het winkeltje van mevrouw Suikerspin was ze natuurlijk niet te houden. ‘Weet je nog, mama?’ herinnerde ze me haarfijn aan mijn eigen uitspraken. Niet veel later liepen May en zij dus rond met een enorme berg gesponnen suiker aan een stokje. Weer wat minuten daarna kregen Ro en ik een stokje in handen geduwd. ‘Ik vind het toch niet zo lekker,’ verkondigde Rose met een vies gezicht. ‘Niette lekker,’ herhaalde May met eenzelfde gezicht. Op naar de volgende attractie dus!

Overigens was er met de smaak niks mis. Ze lusten gewoon geen suikerspin. Ziet er geweldig uit toch? Rose koos blauw, May voor roze. 

Een klein zonnetje

De hele dag bleef het weer vrij somber, op een halfuurtje na. Maar persoonlijk vond ik dat helemaal niet zo erg. Daardoor was het vrij rustig en hoefde je nergens te wachten bij attracties (is het wel druk in de Julianatoren? Dan vind je in deze blog handige tips). We wilden een heleboel doen en dat kon nu gelukkig. Favoriet waren de autootjes (van het soort die je ook bij supermarkten hebt staan, maar nu gratis), de tollende theekopjes en June ging vier keer achter elkaar in de achtbaan.

Heel veel regen

Vanaf het moment dat het weer omsloeg, ging het ook steeds harder regenen. We zochten onze toevlucht binnen in de hal met botsauto’s. Deze is eigenlijk helemaal verduisterd, op blauw/paars-achtig licht na. Hier stonden nog wat auto’s waar je gratis in kon, een paar airhockey-tafels en nog een paar sportieve spelletjes. Erg leuk en je kan je hier echt best een tijdje te vermaken.

Even een rondje lopen…

Ro en ik zaten vijf minuten op een wel heel gemakkelijke bank aan de zijkant van de hal (tip: rechts bij binnenkomst), toen hij zijn oogleden steeds zwaarder voelde worden. Hij stond op en ging buiten een cola halen. Na terugkomst, besloot hij met June nog even een rondje te gaan lopen. Een kwartier later besloot ik hem toch maar te gaan zoeken. Maar aangezien het stug doorregende, was ik al binnen een paar minuten doorweekt. Rose en May vonden het natuurlijk fantastisch, omdat ze nu eindelijk hun nieuwe paraplu’s konden gebruiken. Uiteindelijk waren we precies de tegenovergestelde richting op gelopen, waardoor Ro en June ook op zoek konden naar ons haha. Lekker handig 😉

(De dames wilden zelf per se zonder paraplu lopen)

Moeilijk afscheid

Tegen Rose’ zin in (‘ik wil nog van de glijbaan af!’) liepen we toen maar naar de auto. Ik had het koud omdat ik tot op het bot was natgeregend en gebruikte mijn veto, nadat Ro ze bijna wilde meenemen naar de indoor speeltuin bij het begin. Maar het was goed geweest. We hebben ruim vijf uur in Koninklijke Julianatoren rondgelopen en veel kunnen doen. De overige dingen kunnen we altijd volgende keer nog eens bekijken.

Algeheel oordeel over Julianatoren

Het pretpark heeft een bescheiden formaat. Heel overzichtelijk ook: je moet echt moeite doen om elkaar volledig kwijt te raken. Maar daarin ligt voor mij de kracht. Ik ben gecharmeerd van de knusse sfeer die het oproept. Het personeel krijgt van mij bovendien echt dikke complimenten, omdat ze zonder uitzondering heel vriendelijk en behulpzaam waren. Niet om heel zuur te doen, maar dat is elders weleens anders. En verder is het natuurlijk allemaal enorm herkenbaar voor kinderen. Jul en Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin maken het heel ‘eigen’.

Als ik het zo zou mogen inschatten, dan zou ik zeggen dat het vooral heel geschikt is voor kinderen tussen 2-7. Oudere kinderen vervelen zich niet en jongere kinderen kunnen ook in een aantal dingen, maar in die leeftijdscategorie (eigenlijk met name vanaf 0.90-1.00 meter) hebben ze echt het meest aan de attracties. Ondanks dat het misschien wat klein oogt, is er meer dan genoeg te spelen voor kinderen. Want hoewel we er vijf uur rondliepen, hebben we zeker niet alles kunnen doen. Bijvoorbeeld spelen in de buitenspeeltuinen of springen op de trampolines, tot grote teleurstelling van de kinderen.

Toiletten Julianatoren

Speciale aandacht voor de wc’s. Kort na de ingang zijn namelijk toiletten, maar deze zijn allemaal in kinderformaat. Op zich heel leuk bedacht en best handig, maar niet praktisch wanneer je ruim 1,70 m. bent en zo nodig moet dat je geen tijd hebt om verder te zoeken naar iets op je eigen formaat. Iets verder heb je in Jul’s restaurant en bij de centraal gelegen overdekte botsautobaan grotere wc’s. Toch handig om alvast te weten!

Merels tips

Waar je volgens mij zeker in moet gaan?

  • De helikopters – helemaal achterin het park. Al ‘vliegend’ krijg je een prachtig uitzicht over het park.
  • Een prachtige carrousel vol paarden en ganzen die stamt uit de negentiende eeuw. Ben een paar extra rondjes blijven zitten, zo leuk vond ik het.
  • Nu regende het te veel, maar een volgende keer wil ik zeker rondjes varen in de bootjes.
  • Trampolines, achterin het park
  • De overdekte speelhal waar je voor groot en klein van alles vindt – ideaal dus voor een regenachtige dag.

Wat vond de rest van Julianatoren?

Ro

We hebben een fijne dag gehad. Volgens mij is dit park vooral gericht op jonge kinderen, beetje peuters en kleuters. Daarmee kan je je echt wel een hele dag vermaken, omdat er veel te doen is. En het leuke is dat ze bijna overal in kunnen. Dat vind ik bij andere pretparken nog weleens een nadeel, daar zijn peuters en kleuters bijna overal te klein voor. De horeca vond ik trouwens wel prijzig, maar qua smaak best oké.

June

Ondanks dat ik al wat ouder ben, heb ik echt een leuke dag gehad bij de Julianatoren. De achtbaan was mijn favoriet, al kreeg ik geen kriebels in mijn buik of zo. Het airhockeyen bij de botsauto’s, samen met Ro, vond ik trouwens ook grappig.

Rose

Ik vond het leuk, vooral de theekopjes. Maar ik had eigenlijk ook in de achtbaan gewild, want dat durf ik al hoor. En de glijbaan wilde ik, maar toen moesten we naar huis.

May

Was leuk!

Ook Olifantje had het prima naar zijn zin!

Julianatoren

De toren die prominent in het pretpark staat, stamt uit 1910 en werd genoemd naar prinses Juliana, die een jaar ervoor geboren werd. Na de jaren vijftig kwamen er steeds meer attracties bij en vanaf de jaren zeventig/tachtig groeide het uit tot een familiepretpark.

Evenementen komende tijd

Tijdens de zomervakantie gebeurt er genoeg in familiepretpark Julianatoren!

AFAS Sprookjesweken  (15 juli t/m 20 augustus)

Tijdens de AFAS sprookjesweken kan je al je favoriete sprookjesfiguren ontmoeten. Ook geven ze dagelijks een bijzonder voorstelling van 30 minuten in het Jul en Juliatheater, kan ja naar het prinsen- en prinsessenbal om 14.00 uur bij het Torenpodium en om 12.00 en 15.00 uur kan je hier meedoen aan de Sprookjescatwalk (opgeven bij Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin). Bij Julia’s Podium vind je het Prinsessenbal waar je de Muizendans kan leren.

Zomeravond (29 juli, 5 en 12 augustus)

In de zomervakantie is het park drie avonden geopend tot 20.00 uur. Op 29 juli kan je naar de exclusieve Assepoester musical, 5 augustus naar Sneeuwwitje en 12 augustus Hans & Grietje.

Algemene informatie

Adres

Julianatoren
Amersfoortseweg 35
Apeldoorn

Toegansprijzen

Kinderen tot 2 jaar: gratis
Iedereen vanaf 2 jaar: € 22,50 (€ 20,50 als je de kaarten online bestelt)
Minder validen: € 12,50

We bezochten Julianatoren op uitnodiging.

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

 

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

8 gedachten over “Julianatoren in Apeldoorn: ideaal voor peuters en kleuters

  1. Dat klinkt inderdaad leuk met jonge kinderen. Ik denk dat ik het liefst nog even een jaartje wacht tot de jongste er net wat meer aan heeft, maar ik ga het zeker onthouden!

  2. Dat ziet er leuk uit zeg! Moet ik met de jongens ook eens doen! Wij leerden uit ervarigng om leuke uitjes ook niet meer dan enkele uren vooraf te verklappen. Dat scheelt enorm bij onze kids! 🙂

  3. Hier in huis ook 2 hele grote Julianatoren fans! Ik vind het formaat van het park ook echt fijn en overzichtelijk. Ze mogen van mij zelf daar rondlopen en overal in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten