Johnny English Strikes again review

Johnny English | Briljante Britse humor

Johnny English Strikes again review

Gisteravond mocht ik met Ro aanwezig zijn bij de première van Johnny English Strikes Again in Pathé Tuschinski, Amsterdam. Een actiekomedie die alle ingrediënten bevat die je verwacht én een wijze les!

Première in Tuschinski

Ik hou van Britse films, zoals Bridget Jones, Victoria & Abdul en natuurlijk Johnny English. We gingen 18 september 2018 naar de première in Tuschinski. Na een redelijk voorspoedige rit naar Amsterdam (Ro reed, dat scheelde misschien) kwamen we precies op tijd aan. Eenmaal binnen werden we onthaald met allemaal heerlijke hapjes: scones, worstenbroodjes, cupcakes en muffins, grote bakken Engelse drop en sandwiches. Echt heerlijk! Ik voelde me even als een klein kind in een snoepwinkel. 

In de zaal lagen zakken popcorn klaar, flesjes water en vertelde Buddy Vedder kort over de voorstelling. Dit blijft toch het mooiste theater van Nederland om een film te moeten kijken, vind ik. En gelukkig stelde Johnny English opnieuw niet teleur! 

Johnny English Strikes again

Het verhaal

Wanneer een onbekende digitale aanvallen uitvoert op de MI7 en daarmee de gegevens van alle geheim agenten in Engeland op straat gooit, besluit de premier dat het tijd is om de enige onbekenden in te zetten die ze nog over hebben. Dankzij een ongelukkige samenloop van omstandigheden schakelt Johnny English de andere drie potentiële kandidaten uit. Zo komt de toekomst van Engeland in zijn handen te liggen. Maar of dat goedkomt? 

Setting

De film speelt zich vooral af in Engeland, voor een deel langs de zonnige Franse kust en in het bewolkte Schotland. Dat betekent prachtige beelden van Londen, maar ook vakantiesferen, een grillige kustlijn en een authentiek kasteel. 

Hoe was de film? 

Als groot liefhebber van Britse humor kom je zeker aan je trekken, maar het verhaal zelf vond ik ook erg leuk. Bovendien zette hij me aan het denken – wat ik eigenlijk niet zo had verwacht van een actiekomedie. Maar de film toont haarscherp hoe afhankelijk we inmiddels van internet zijn, voor praktisch alles. Is dat wenselijk? Zouden we daar niet iets mee moeten? Ik weet het niet goed, uiteindelijk levert internet ons ook veel moois op. En tegelijkertijd maakt het dus ook kwetsbaar. 

Los daarvan heb ik regelmatig hardop zitten lachen, uiteraard vooral om Johnny English. Rowan Atkinson zet op weergaloze wijze de onhandigheid van zijn personage neer en toont hier en daar een vleugje zelfingenomenheid zoals we kennen van zijn bekendste karakter Mister Bean. 

Algemene informatie

Trailer

Waarschuwing: bevat spoilers. Als je de film nog wil gaan bekijken, dan zou ik ermee wachten deze trailer te kijken. 

Acteurs

  • Rowan Atkinson (Johnny English)
  • Ben Miller (Bough) 
  • Emma Thompson (Prime Minister)
  • Olga Kurylenko (Ophelia) 

Regie is in handen van David Kerr. 

Wanneer in de bioscoop? 

Vanaf donderdag 20 september. 

Ben jij ook dol op Britse humor en actiekomedies? 
En ga jij ook naar Johnny English Strikes Again?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Johnny English | Briljante Britse humor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *