Ontspannen | John Masters Organics Bodywash &

Een uitstapje naar Beauty vandaag: John Masters Organics. In de goodiebag, uitgereikt tijdens het Strala Yoga Kids Event, zaten namelijk onder andere ook deze douchegel en bodymilk. Inmiddels heb ik ze getest en vandaag deel ik mijn bevindingen met jullie.

John Masters

Een van de belangrijkste standpunten die dit merk hanteert is zorg voor de aarde. Daarom gebruikt het geen synthetische of chemische producten, maar ingrediënten die voor 70-100% organisch zijn. Een heel mooie filosofie en alleen daarom al vond ik het fijn dit setje te mogen uitproberen. Het is niet alleen beter voor je lichaam, maar zeker ook voor het milieu. Naast lichaamsverzorging bestaat de lijn van John Masters uit nog veel meer: van aroma’s tot haarverzorging.

Eerste indruk

Ik kreeg Bodywash en Bodymilk Geranium & Grapefruit. Dat is ook wat ik ruik, wanneer ik het potje open. Jammer! Hier kan John Masters helemaal niets aan doen en ik ken genoeg mensen die zweren bij zo’n frisse citrusgeur, maar ik hou er niet van. Geheel persoonlijk natuurlijk; want het doet zijn naam in elk geval eer aan. Je ruikt duidelijk de grapefruit. En zo blijkt hieruit meteen dat je geen overdaad aan synthetische producten nodig hebt, om toch zo’n geurige douchegel te kunnen produceren.

Gebruik

Eigenlijk merk ik geen verschil met wat ik normaal gebruik. Het schuimt, geurt en wast. Uiteindelijk de belangrijkste eigenschappen die een douchegel moet hebben. Heel veel spannends kan ik er verder niet over vertellen, behalve dus dat ik hieruit wel concludeer dat je geen chemische toestanden hoeft te gebruiken om toch schoon te worden.

Prijs & verkooppunten

John Masters is vrij prijzig. Voor een fles van 236 ml. ben je € 32,00 kwijt. Dit is een gemiddelde maat. Aan de andere kant zal je een stuk zuiniger omgaan met zo’n fles waarschijnlijk dan eentje waar je maar een paar euro voor betaalde. Het is maar net wat je budget toelaat, denk ik. Op de website van John Masters vind je een overzicht van alle verkooppunten.

Conclusie

Door me in te lezen over dit onderwerp -waar ik in alle drukte nou eenmaal geen prioriteit leg- ontdekte ik wel meer over het gebruik van toevoegingen in onze reguliere verzorgingsproducten. Met oog op de aarde en ons eigen lichaam, geloof ik niet dat we daar per se beter van worden. Dat het minder moet en kan, lijkt me dan ook logisch. Alleen valt er aan de prijs misschien nog wel wat te doen. Begrijpelijk dat je voor een organisch product meer betaalt, maar dit maakt het onbereikbaar voor mensen die minder te besteden hebben.

Hoewel dit echt een prettig product is, vond ik de geur niet bij me passen. Uiteindelijk deed ik hem mijn moeder cadeau, die er nog steeds heel blij mee is.

Koop jij weleens ‘groene’ verzorgingsproducten?

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Ontspannen | John Masters Organics Bodywash &

    1. Fijn spul he, die kokosolie? En je hebt gelijk, ben op zoek naar een prettig product dat niet te veel kost. Vooral dat laatste is een lastige. Zelf maken, zie ik nog niet snel gebeuren. Lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge