jezelf kwijtraken

Jezelf kwijtraken: dat het tienminutengesprek uitje van het jaar is

Na de geboorte van je kinderen staat alles in teken van hen. Op zich natuurlijk hartstikke mooi, maar jezelf kwijtraken is dan zo gebeurd. Mij overkwam het toen ik mezelf verheugde op het tienminutengesprek van onze oudste dochter. Beetje sneu, maar net de spiegel die ik nodig had!

Jezelf kwijtraken is zo gebeurd

Ik voel me die avond gespannen en breng zelfs een aantal minuten voor de kast door om te zien wat ik zal gaan aantrekken. Of ik uit eten ga? Nee, was het maar zo! We hebben het tien-minutengesprek van June en ik voel me blij. Ik ga er niet zo vaak op uit. ‘Het is best triest met me gesteld, geloof ik,’ mompel ik tegen Ro, die inderdaad vrij bevestigend kijkt. Een beetje medelijdend zelfs. Tja, helemaal ongelijk kan ik hem niet geven, het lijkt wel alsof ik mezelf kwijt ben.

Lees ook: Natuurlijk ben ik meer dan mama, maar nu gewoon nog even niet

Komt door die kinderen πŸ˜‰

Ongemerkt slokken mijn bloedjes het grootste deel van de tijd op. Je staat toch van 07.00-20.30 uur voor ze klaar en voor May ook ’s nachts. Overdag gebeurt het gewoon bijna niet dat je echt tijd voor jezelf hebt. Zit je net even lekker, klimt één van de kleintjes wel op je schoot of wil June net dat ene belangrijke verhaal aan je kwijt. En het kan geen minuut wachten! Begrijp me trouwens niet verkeerd, ik doe het met alle liefde in de wereld. Maar op zo’n moment dat je bijna dankbaar bent even onder de mensen te komen dankzij het tien-minutengesprek, dan ben je misschien een klein beetje doorgeslagen.

Het tien-minutengesprek

Ik heb pech en geluk tegelijk: het is een bijzonder kort gesprek, want alles gaat prima. Cijfers zijn goed, gedrag valt weinig op aan te merken en de CITO heeft ze naar verwachting gemaakt. Binnen twintig minuten zijn we weer thuis, waar ik in elk geval het verhaal aan mijn ouders kan doen. Is in elk geval iets… Het was sowieso een handige wake-up call om iets meer tijd te besteden aan mezelf. Te beginnen met het thuiswerken vanuit mijn ouderlijk huis.

Werkt het?

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en het werkt! Bij mijn ouders heb ik de tijd om zaken te organiseren en veel te schrijven, waar ik ook ontzettend van hou – naast de kinderen dus. Ik voel me iets meer mens en iets minder ‘alleen maar moeder’. En van mijn verwachtingen en gedachten (niets voor mij, ik zou vast onderdoor gaan aan het schuldgevoel en de kinderen enorm missen), voelt het toch heel prettig. Iedereen heeft voordeel aan deze nieuwe situatie, gelukkig. Had ik het maar eerder geweten!

Jezelf kwijtraken – is het jou weleens overkomen?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “Jezelf kwijtraken: dat het tienminutengesprek uitje van het jaar is

  1. Dagelijks sinds mijn dochtertje geboren is en ik terug moest beginnen werken πŸ™‚ nu ik in verwachting ben ik even thuisblijfmama wegens risico’s op het werk. Ik merk echt dat ik moest bekomen van meer dan twee jaar altijd maar doordoen met zelden tijd voor ontspanning. Denk dat ik mede daardoor zoveel zwangerschapskwaaltjes e.d. heb gehad tot nu toe.

  2. Ik heb nu helaas geen baan, maar als mijn man snachts gewerkt heeft en overdag slaapt vind ik het erg druk om alles in mn eentje te regelen. Gewoon thuis gaat nog wel, maar met allerlei afspraken enzo is het toch altijd even plannen

    1. Is het ook. Zeker met een baby ben je meestal heel intensief bezig, vind ik. Die moeten toch wat meer vermaakt worden. En alles een beetje om de slaapjes heen plannen natuurlijk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge