Je kind meer groenten laten eten?

puur natuur groenten review

Gezond eten is belangrijk. We weten het allemaal, maar leven we er ook naar? In een wereld waarin vegan al jaren in opkomst is, we kritischer worden op de herkomst van ons vlees en waarin we steeds meer leven over gezonde voeding, is het tijd voor iets meer aanpassing. Meer groenten, fruit en weg met kant-en-klaar. Aan de hand van het boek Puur natuur Groente gaan wij alvast de uitdaging aan. Jij ook?

Gezond? Nee zo zou ik mezelf niet omschrijven

Ik moet eerlijk bekennen: terwijl ik de eerste paar hoofdstukken van Puur natuur Groente lees, knabbel ik op een chocoladekoekje. Voorzien van een laagje pure chocola, dat wel, maar verre van gezond. En het is geen verrassing, maar we horen tot de grote groep mensen in Nederland die te weinig groenten binnenkrijgt.

Hoe gezond eten we zelf?

Biologisch vlees

Hoewel we over het algemeen niet direct heel gezond zijn, vind ik sommige dingen wel heel belangrijk. Zo eten we alleen nog maar biologisch vlees en eieren die direct afkomstig zijn van de boer. Dan maar iets minder; dierenwelzijn staat voor mij tegenwoordig voorop. Eigenlijk sluimert in mij ook de wens om vegetarisch te worden, maar kennelijk nog niet voldoende. Tot die tijd doen we het dus met bio vlees. Dat dan weer wel…

Gezond op de overblijf

Iets anders dat ook goed gaat is de overblijf. Sinds Rose daar naartoe gaat, maken we gebruik van een handige broodtrommel met twee vakken. Hierin stop ik naast brood dus ook elke keer groenten of fruit. De ene keer zijn het een paar lekkere stukken watermeloen, een andere keer paprika of komkommer. Voor de kinderen doe ik dus iets beter mijn best dan voor mezelf – getuige dat eerder genoemde koekje.

Koken of bestellen uit gemakzucht?

Kijk en dan het minder gezonde deel van ons eetpatroon. Ik moet eerlijk toegeven dat we wekelijks minimaal één keer gemakkelijk koken. En anders bestellen Ro en ik wel iets uit gemakzucht. Dat kan een vette, zoute pizza zijn van Domino’s of tortellini met spinazie à la crème en Boursin. Ook eten we nog weleens brood, omdat ik gewoon geen idee meer heb.

Eten volgens een vast ritme

Hiernaast koken we redelijk volgens een vast ritme, met een paar inwisselbare gerechten. Ik ben er echt allesbehalve trots op, maar het is wel hoe het is. Ons eetpatroon is behoorlijk eenzijdig en het mag dan geen wonder zijn dat ik na een jaar aanrommelen nog geen kilo ben opgeschoten. In elk geval, niet in de goede richting.

Puur natuur Groente

Monique van der Vloed schreef het boek Puur natuur Groente. Hierin legt ze uitgebreid uit hoeveel groenten je per dag nodig hebt, maar ook welke kleur welke voedingsstof biedt. Ze geeft prijs hoe ze zelf aan 1,5-2 kilo per dag komt. Ja echt, 1,5-2 kilo! Ik ben al blij als ik aan anderhalf tot twee ons kom.

Een nieuwe manier van eten

Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. Het gezin iets minder, dus ik hoop dat ik het dit keer lekker kan gaan verpakken. Komende week gaan we daarom verschillende recepten uit het boek proberen, in de hoop dat we een gezondere toekomst tegemoet gaan.

7 dagen lang meer groenten eten: gaat het lukken?

Volgens mij moet het sowieso te doen zijn om meer groenten te gaan eten en minder ongezonde, bewerkte producten. Ik ben wel benieuwd wat dit gaat doen met onze kassabon. Is het daadwerkelijk allemaal zoveel duurder? Valt het wel mee? Hoe vinden Ro en de kinderen het? Hoe voelen we ons?

Allemaal vragen waar ik volgende week pas antwoord op kan geven. Vooralsnog ga ik enthousiast aan de slag.

Wil je het zelf kopen? Voor € 20,95 haal je een schat aan informatie in huis waarmee je praktisch uit de voeten kunt.

Veel succes! Eten jullie kinderen gemakkelijk groenten? Of zou je ook wel wat lekkere recepten kunnen gebruiken?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Alexander Raths – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Je kind meer groenten laten eten?

  1. Ohja… gezond eten en vooral meer groenten eten… t blijft een dingetje haha! Zo heb ik weken inspiratie en dan ineens maanden niet. Maar we doen ons best!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten