jaarwisseling

De jaarwisseling is écht anders als je kinderen hebt

Onrust

We zitten hier thuis –as we speak– te wachten op opa en oma die bij ons de jaarwisseling komen vieren. Ik voel me van binnen net een klein kind. En dan vooral in die laatste minuten voordat de eerste visite op de stoep stond. Iedereen wordt inmiddels knettergek van mijn ge-ijsbeer; vrijwel elke minuut kijk ik wel een keertje uit het raam naar buiten. Daarom ben ik dus maar gaan bloggen, ter afleiding.

Lees ook: Oud & nieuw met kleine kinderen? Ik slaap wel met ze mee! 

Vroeger

Even denk ik terug aan hoe ik dit feest voorheen beleefde. Want wat voel ik me anders dan pakweg een decennium geleden. Toen was de grootste vraag al weken voor 31 december: wat gaan we doen? Op zijn minst moest je naar hét feest, dat trouwens in de praktijk vaak peperduur was en een aanfluiting. Bovendien was je na drie vriendinnen wel een beetje uitgekust en klaar met de nieuwjaarswensen. Sms’jes kwamen er niet doorheen… Eerlijk gezegd, vond ik het in de praktijk een groot drama. Na de geboorte van de oudste was de keus gelukkig gemaakt: ik bleef hoe dan ook elke avond bij haar en mijn ouders tot na twaalven.

Gezelschapsspelletjes en oliebollen

Tegenwoordig kan ik me net zo op verheugen om lekker spelletjes te doen als op die feesten destijds. Ik zie inmiddels de voordelen van het niet te laat naar bed gaan, omdat je de volgende dag aanzienlijk frisser bent. Zeker nu ik al drie jaar achtereen geen alcohol drink (eerst zwangerschappen, nu borstvoeding) – ideaal kan ik je vertellen! Je eet wat oliebollen, proost met een glas water en duikt op tijd je bed in.

Toeleven naar het nieuwe jaar

Mijn vader belt dat ze een kwartier verlaat zijn. Zuchtend ga ik weer achter de computer zitten. Afwachten dan maar. Het spel ‘Ik hou van Holland’ staat maar vast uitgestald op tafel (ja, ik ben echt ongeduldig), zodat we straks gelijk kunnen aanschuiven. June merkt op dat ze dit de leukste dag van het jaar vindt. Weliswaar doodsbenauwd voor vuurwerk, maar vanachter glas één grote belevenis. Elke pijl wordt beschreven alsof ze sportcommentator is. We proppen vast een gevuld ei naar binnen om de tijd te doden… Voor we het weten is het natuurlijk twaalf uur, maar nu lijkt de klok trager dan ooit te tikken.

Dan klinkt gelukkig de sleutel in het slot. Eindelijk! Fijne jaarwisseling allemaal, ik ga er ook aan beginnen.

Hoe vieren jullie de jaarwisseling?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “De jaarwisseling is écht anders als je kinderen hebt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge