De jaarwisseling is écht anders als je kinderen hebt

Onrust

We zitten hier thuis –as we speak– te wachten op opa en oma die bij ons de jaarwisseling komen vieren. Ik voel me van binnen net een klein kind. En dan vooral in die laatste minuten voordat de eerste visite op de stoep stond. Iedereen wordt inmiddels knettergek van mijn ge-ijsbeer; vrijwel elke minuut kijk ik wel een keertje uit het raam naar buiten. Daarom ben ik dus maar gaan bloggen, ter afleiding.

Lees ook: Oud & nieuw met kleine kinderen? Ik slaap wel met ze mee! 

Vroeger

Even denk ik terug aan hoe ik dit feest voorheen beleefde. Want wat voel ik me anders dan pakweg een decennium geleden. Toen was de grootste vraag al weken voor 31 december: wat gaan we doen? Op zijn minst moest je naar hét feest, dat trouwens in de praktijk vaak peperduur was en een aanfluiting. Bovendien was je na drie vriendinnen wel een beetje uitgekust en klaar met de nieuwjaarswensen. Sms’jes kwamen er niet doorheen… Eerlijk gezegd, vond ik het in de praktijk een groot drama. Na de geboorte van de oudste was de keus gelukkig gemaakt: ik bleef hoe dan ook elke avond bij haar en mijn ouders tot na twaalven.

Gezelschapsspelletjes en oliebollen

Tegenwoordig kan ik me net zo op verheugen om lekker spelletjes te doen als op die feesten destijds. Ik zie inmiddels de voordelen van het niet te laat naar bed gaan, omdat je de volgende dag aanzienlijk frisser bent. Zeker nu ik al drie jaar achtereen geen alcohol drink (eerst zwangerschappen, nu borstvoeding) – ideaal kan ik je vertellen! Je eet wat oliebollen, proost met een glas water en duikt op tijd je bed in.

Toeleven naar het nieuwe jaar

Mijn vader belt dat ze een kwartier verlaat zijn. Zuchtend ga ik weer achter de computer zitten. Afwachten dan maar. Het spel ‘Ik hou van Holland’ staat maar vast uitgestald op tafel (ja, ik ben echt ongeduldig), zodat we straks gelijk kunnen aanschuiven. June merkt op dat ze dit de leukste dag van het jaar vindt. Weliswaar doodsbenauwd voor vuurwerk, maar vanachter glas één grote belevenis. Elke pijl wordt beschreven alsof ze sportcommentator is. We proppen vast een gevuld ei naar binnen om de tijd te doden… Voor we het weten is het natuurlijk twaalf uur, maar nu lijkt de klok trager dan ooit te tikken.

Dan klinkt gelukkig de sleutel in het slot. Eindelijk! Fijne jaarwisseling allemaal, ik ga er ook aan beginnen.

Hoe vieren jullie de jaarwisseling?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Meer over de jaarwisseling: 

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “De jaarwisseling is écht anders als je kinderen hebt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten