Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Is het al bijna kerst tag | Beach Boys en geitjes in de achtertuin

Is het al bijna kerst tag | Beach Boys en geitjes in de achtertuin

De Is het al bijna kerst tag kan op ieder willekeurig moment in het jaar worden ingevuld. Zelfs in januari kan je best het gevoel hebben dat je zou willen dat het weer kerst is toch? In het kader van gezellige voorpret voor kerstmis vulde ik de vragen van de Is het al bijna kerst tag in. Lees je mee? 

Is het al bijna kerst tag

Laatst las ik deze Is het al bijna kerst? tag bij Leonie van Mijn kind kan de was doen, oorspronkelijk bedacht door Tamara van The Mommy Diaries. Met de decemberdagen in aantocht kon ik het niet nalaten de lijst in te vullen, zo kunnen we allemaal vast een beetje in de stemming komen voor kerst!

Is het al bijna kerst Q&A

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Ik heb daar even internet voor moeten raadplegen en zag daar: 61 dagen tot eerste kerstdag.

Op een schaal van 1 t/m 10: hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik zou zeggen 8. Kijk heel erg uit naar die koude, donkere dagen voor kerst en die extra sfeer in huis dankzij de kerstboom, lichtjes, kaarsen die branden (al zijn het in ons geval overdag voorlopig nog even de elektrische waxinelichtjes) en accessoires overal. Heerlijk! En dan de stapel cadeaus die we niet zouden kopen, die toch op mysterieuze wijze blijft aangroeien…

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Meestal direct op 6 december, heb geen zin om te wachten. En in het geval van die twee kleine draakjes lijkt het me handig dat ze er maar zo snel mogelijk wennen dat ze niet aan de boom mogen komen.

Lees hier hoe je de kerstboom opzet met een peuter/kleuter in de buurt!

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Dat wisselt ieder jaar. Een paar jaar terug had ik een boom vol knalroze met witte ballen, daarna zachtpaars en oudroze, weer een jaar later vooral blauw en afgelopen keer blauw, goud en wit. Het leukst vind ik toch wel de ballen met een verhaal, zoals mijn kitscherige uil van vorig jaar (zo lelijk dat hij pijn doet aan je ogen, maar wat mij betreft daardoor dus weer leuk) of een bijzonder engeltje vol glitters. Elk jaar kopen we een nieuwe bal die de oudste mag uitzoeken, kleine kersttraditie.

Wat is je favoriete kerstliedje?

God only knows what I’d be without you. Dat komt eigenlijk vooral door de film Love Actually, maar los daarvan vind ik het zo’n mooi liedje. Ontroert me elke keer weer (als ik eerlijk ben, toen ik dit filmpje opzocht om hier te plaatsen, zat ik gelijk weer met tranen in mijn ogen haha):

Wat vind je echt niet kunnen met kerst?

Helemaal niet stil staan bij anderen. Hoewel ik het ergens hypocriet vind om alleen met kerst stil te staan bij minder bedeelden, vind ik tegelijkertijd dat het helemaal slecht is om nooit iets te doen voor een ander. Alle beetjes helpen. En als je rondom kerst (onder normale financiële omstandigheden) niet eens iets kunt missen voor mensen die het minder hebben, dan vind ik dat echt egoïstisch. Of mensen die hun opa’s en oma’s of ouders alleen laten zitten, omdat ze het te druk hebben met feesten, zielig!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Wat mij betreft hoeft het allemaal niet speciaal te zijn, een fijn, ‘normaal’ diner met het gezin is prima. En het kerstontbijt, omdat we dan lekker croissantjes eten!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Omdat ik al geen tijden meer geen nieuwe jurk heb gekocht, hoop ik er deze kerst in elk geval weer eens glamoureus bij te lopen. Ik heb er al eentje op het oog, nu nog hopen dat hij net zo mooi staat als hij eruit ziet…

Hoe ziet de kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat we dan met ons gezin en inderdaad de aanhang, zoals Leonie zegt, bij elkaar zitten. Lijkt me fantastisch als we tegen die tijd een mooi vrijstaand huis hebben met kippen, geiten en een eigen boomgaard, grote tuin met trampoline voor de kleinkinderen en een landelijke keuken met kookeiland (waar Ro dan heerlijk stoofvlees staat te maken – ik hoop echt dat we tegen die tijd niet aan de insectenburgers zitten).

En tot slot: wat geeft jou nou echt het kerstgevoel? Heb je een traditie?

We gaan ieder jaar naar mijn ouders voor een diner. Maar daarnaast vind ik het ook heel erg leuk om kerstfilms te kijken. Het liefst een heleboel en allemaal achter elkaar! En natuurlijk de jaarlijkse kerstmarkt.

Wat geeft jou het ultieme kerstgevoel?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij deze blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

8 gedachten over “Is het al bijna kerst tag | Beach Boys en geitjes in de achtertuin

 1. Hele leuke tag! Ik vind kerst echt geweldig en ik doe elk jaar ook gewoon alles hetzelfde met m’n familie haha! Echt niets nieuws, maar dat maakt de traditie zo leuk. Ik kan ook heel erg genieten van kerst muziek. Elk cliché nummer speel ik vanaf december, zo’n belachelijk groot aantal, keer af

  1. Vond ik ook, zat al gelijk in de sfeer tijdens het schrijven haha! Heerlijk juist, lekker met de familie samen en genieten van elkaar 🙂

 2. Wil je kippen en geiten???? ?
  Ik verheug me nu al op mama’s rollade trouwens! ?
  Mijn ultieme kerstgevoel krijg ik trouwens van een kerstboom, kaarsjes en de kerstlp (of youtube filmpje inmiddels) van bert en Ernie met kerst ?

  1. Ja hoor, kan Ro de eitjes rapen haha en ik genieten van het gemoedelijk getok. Maar misschien romantiseer ik de boel.. Geitjes vind ik erg leuke dieren, althans zeker als ze klein zijn.

   Superleuk ja! Wij hebben hem ook al klaar liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten