dag van de stem bellen belangrijk waarom telefoonangst

Internationale dag van de Stem: waarom bellen zo belangrijk is

Ieder jaar staan we, sinds 1999, op 16 april stil bij het belang van de menselijke stem op de Internationale dag van de Stem (Word Voice Day). In dit artikel vertellen we waar die dag precies vandaan komt, maar ook waarom bellen (en praten met elkaar) zo belangrijk is.

Internationale dag van de Stem

Waarom is je stem eigenlijk zo belangrijk dat we er een hele dag aan ophangen? Stel jezelf die vraag na een wilde stapavond en je weet precies waarom: hij helpt je om jezelf te kunnen uitdrukken, iemand te waarschuwen of bedanken, liefdevolle woorden uit te spreken en voor jezelf op te komen. Heb je geen stem? Dan heeft dat directe gevolgen.

We appen sneller, maar is dat wel zo handig?

Dat de Internationale dag van de Stem heel actueel is, blijkt wel uit het feit dat we onze stem de laatste jaren minder gebruiken. Bellen doen we maar weinig; we gebruiken liever de mail of sturen een appje. Een gemiste kans, want elkaar spreken werkt vaak veel beter dan contact zoeken via geschreven tekst: je kunt uitleggen wat je bedoelt en bent vaak sneller klaar dan wanneer je moet wachten tot de ander reageert. En duur hoeft het niet te zijn. Met een Sim only abonnement heb je bijvoorbeeld aan een simpel toestel al genoeg. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een voordelig abonnement bij Simyo waarmee je onbeperkt kunt bellen.

Bel-angst

Een van de redenen waarom we tegenwoordig toch nog vaak kiezen voor de (zogenaamd) makkelijkere weg, is dat relatief veel jongeren te maken hebben met angst voor het bellen. Ze vinden het ongemakkelijk, zijn bang niet uit hun woorden te komen of durven zich harder op te stellen via een geschreven bericht. Maar er is een oplossing: met deze tips tegen telefoonangst kom je er vanzelf vanaf! En dat is echt de moeite meer dan waard.

Waarom is praten en bellen met elkaar zo belangrijk?

Duidelijkheid

Ken je dat: je zit te appen met een vriend(in) of collega en gaandeweg merk je dat jullie enorm om elkaar heen praten. Je begrijpt elkaar niet goed, bepaalde woorden worden verkeerd uitgelegd en het houdt verschrikkelijk op. Zou je bellen of praten met elkaar, dan kan je alle vragen beantwoorden en eventuele misverstanden gelijk de wereld uithelpen.

Tijdswinst

Tijd is geld, zeker op de werkvloer. Om die reden is het vaak handig om gewoon even de telefoon te pakken en elkaar te bellen. Bij het verzenden van een mail of appbericht kan het soms best even duren voor de ander het heeft gelezen. Bovendien krijg je dan nog weleens te maken met extra vragen en voor je het weet gaat er een dag overheen. Met een telefoontje los je alles direct op. Kies daarom voor sim only onbeperkt bellen bij Simyo, zodat je je niet langer hoeft te laten tegenhouden door een beperkte bundel belminuten. Daarbij scheelt het als je op die manier meteen je zakelijke en privételefoontjes gescheiden kunt houden.

Persoonlijker

Is iemand jarig? Of wil je elkaar een beetje beter leren kennen? Dan is de telefoon een uitstekend medium: bel de ander gewoon een keertje op! Vanwege het persoonlijke aspect van bellen voelt het fijner om iemand te kunnen spreken.

Het doorbreekt de dag

Zeker nu we zoveel thuiswerken: je spreekt simpelweg veel minder mensen dan voorheen, buiten je gezin en vaste groep om. Het kan een verademing zijn om even een andere stem te horen of lekker bij te kletsen met een vriendin die verder weg woont.

Genoeg redenen dus om op 16 april eens zo stil te staan bij het belang van onze stem!

Bel jij regelmatig? Of vind je dat toch ook een beetje spannend?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *