wereldkaart trend

Nieuwste trend voor aan de wand: de wereldkaart *

wereldkaart trend

Een van de kernwoorden die terugkomt in de laatste trends op interieurgebied voor 2018 is ‘persoonlijk’. Oftewel: dat wat jouw huis ook jouw thuis maakt. Daarnaast is retro weer helemaal van nu. Wereldkaarten sluiten daar perfect op aan. En gelukkig zien ze er allang niet meer uit zoals vroeger; je kunt ze kopen in allerlei soorten, kleuren en materialen. Zo vind je altijd iets naar je smaak!

Interieur anno 2018 toont je persoonlijkheid!

Waar vorig jaar de zwarte meubels niet weg te denken waren uit je witte interieur, gaan we dit jaar over naar zachtere en fellere kleuren. Natuur (veel planten, houten materialen) en roze mogen lekker veel terugkomen, maar ook vintage eyecatchers. Durf je persoonlijkheid te laten zien door middel van je inrichting.

Waarom wereldkaarten?

Daar passen wereldkaarten natuurlijk helemaal bij: even iets anders dan een ‘gewoon’ canvas. Zeker als je dol bent op reizen en het ontdekken van de wereld, kan je dat laten zien met een mooie statement kaart aan de muur. Door te spelen met kleuren en materiaalgebruik, kan je altijd wel iets vinden dat echt past bij jouw huis.

Bovendien heeft zo’n wereldkaart voor mij persoonlijk ook iets nostalgisch: mijn opa nam vroeger alle tijd om ons de verschillende landen op de wereld aan te wijzen. Hij vertelde ons wat de hoofdstad was en wat hij van het land of werelddeel wist. Of hij vroeg ons te zoeken, zodat we zelf konden ontdekken.

En tot slot geeft het ook nieuwe energie en inspiratie: wereldkaarten kunnen je laten wegdromen naar de verre oorden waar je graag op vakantie wil gaan in de toekomst.

Welke wereldkaart past bij jou?

Uniek design

Als je echt wil meegaan in deze persoonlijke trend, is het natuurlijk wel zo leuk om een uniek exemplaar aan de muur te hebben hangen. Kijk goed naar de stijl die bij jou en je interieur past: ga je voor vintage, opvallend of juist een heel uniek, abstract design zoals de wereldkaart in Mondriaanstijl? Bij de website www.wereldkaarten.nl weet je zeker dat de kaarten alleen hier verkrijgbaar zijn.

Materiaal

Ga je voor een botanische uitstraling met veel planten en natuurlijke materialen in de huiskamer, dan staat een wereldkaart op hout natuurlijk perfect. Binnen een strak, industrieel design kies je voor aluminium of glas, maar je kunt ook kiezen voor posterpapier of canvas. Zo

Betekent hout automatisch dat je planken krijgt?

Nee. De één vindt het fantastisch, de ander helemaal niks: met planken krijg je aan de ene kant een heel bijzonder ontwerp en tegelijkertijd streepjes door de afbeelding. Daarom krijg je op de website een optie: planken of één plaat. Ideaal, in dat laatste geval heb je dus wel de natuurlijke uitstraling, maar zonder strepen.

Laten zien waar je bent geweest?

Als je echt dol bent op reizen, is het tof om je bezoek te kunnen laten zien waar je allemaal bent geweest. Bij wereldkaarten op canvas en hout kan je daarom apart prikvlaggetjes bestellen. Een andere optie is het gebruik van pins, punaises of gekleurde spelden. En daarnaast kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een speciale kraswereldkaart.

Alternatief

Ben je niet zo’n wereldreiziger of ben je gewoon verliefd op je eigen stad of geboorteplek? Dan kan je ook nog kiezen voor stadskaarten, zoals Rotterdam, Amsterdam of Haarlem.

Onze keus

Ik besloot een wereldkaart cadeau te doen aan mijn ouders. Ze hebben een paar jaar terug de werkkamer van mijn moeder aangepakt en kozen voor een toffe vintage stijl, compleet met klapspiegel en oude koffers. Veel lichte kleuren, maar ook planten. De keus voor een houten variant was dus snel gemaakt. Daarnaast zijn ze allebei dol op historie en mooie oude wereldkaarten. Ze kozen daarom voor ‘Magnetic Curves’ – een wereldkaart uit 1844.

Zou zo’n wereldkaart bij jou in huis passen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, The_Pixel – Shutterstock

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One Reply to “Nieuwste trend voor aan de wand: de wereldkaart *”

  1. Ik ben dol op kaarten! In ons Nederlandse huisje hangt er een antieke (reproductie) kaart van Curacao aan de muur en er staat een bijna antieke wereldbol (uit mijn vaders jeugd) op de haard. In ons apartement op Curacao hangt een kaart van Zuid-Amerika. Die hing er al, maar wij vinden hem erg leuk.
    En leerzaam, want vaak weet je van landen waar je over hoort praten wel ongeveer waar ze liggen, maar op een kaart krijg je er een veel beter beeld bij.
    De bosatlas komt om die reden ook regelmatig op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *