Column | Hongerige baby en zelf eten? Een uitdaging!

eten als je baby trek heeft

De spetters vliegen vrolijk in het rond en er vormt zich een knapperig randje om mijn gebakken ei met ham en kaas. De geraspte kaas is al goed gesmolten en ik strooi er wat peper en zout overheen om het af te maken. Ik kijk op de klok van de oven en constateer tevreden dat ik nog maar een minuut hoef te wachten. Nog even geduld en ik kan gaan eten, bedenk ik enthousiast. En daar hou ik van, iets eten wat ik superlekker vind. Dit wordt intens genieten!

Juist omdat ik graag intens geniet van mijn eten, vind ik niets vervelender dan opgehouden worden voor je überhaupt kunt beginnen. Weten dat je eten afkoelt, is een crime! Ik word echt bloedje chagrijnig wanneer ik niet op tijd gevoerd ben. Primitief, maar wel waar. Borstvoeding staat hier natuurlijk haaks op: kinderen in het algemeen houden geen rekening met jouw maaltijd, laat staan een kleine baby.

Ik schuif net aan tafel en wil watertandend mijn perfecte ei op een bruin gebrand pistoletje schuiven, als onze jongste aanwinst May keihard begint te loeien. Ze heeft zo te horen écht honger, vermoedelijk meer trek dan ik op dit moment. Even kijk ik bedroefd naar mijn bord. De plicht roept harder dan mijn maag. Jammer, ik hoopte dit te ondervangen door haar alvast vooraf te voeden. Maar helaas had dit geen enkel effect. Of ze is wakker geworden van de heerlijke geur die nu in huis hangt, kan ik me best iets bij voorstellen.

Er valt werkelijk geen peil op te trekken wanneer een baby trek heeft, hoewel het op de een of andere manier verdacht vaak samenvalt met mijn eigen eetmomenten. Misschien heeft ze al een goed ritme dat afgesteld is op onze maaltijden, dat kan ook. Wie weet hebben we hier over afzienbare tijd juist heel veel plezier van! Alleen vind ik het even moeilijk om dat te onthouden: ik stond hongerig op, heb al vier keer binnen twee uur gevoed en ben voor mijn gevoel leeggezogen. Ik voel me geloof ik een beetje als mijn eigen dochter: ik wil ook eten!

Even overweeg ik heel serieus om mijn loeihete pistoletje te eten met May op schoot of in de draagzak. Maar nee, dat is geen optie. Schiet niet op als zij straks vol spetters of kruimels komt te zitten, ik kan er niet van genieten zoals ik normaal zou doen en bovendien kom je eigenlijk armen te kort. Positief gezien is dit natuurlijk goed voor de lijn, dat wel. Geloof dat ik me daar voorlopig maar aan vasthou. En nu maar hopen dat een koud ei ook lekker is…

Hoe voorkom jij dat je verhongert?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “Column | Hongerige baby en zelf eten? Een uitdaging!

  1. Als het al lastig is als moeder, laat staan als oppasser zonder ervaring met 3 kinderen. Dat gaat nog wat worden. Al denk ik dat het verstandig is om dit nog even uit te stellen tot ze allemaal zindelijk zijn, om vervelende poepluiers/voetjes te voorkomen 🙂

    1. Haha ja dat scheelt al een hoop. Gewoon lekker wachten tot ze allemaal zelfstandig kunnen eten, dan zet je een bord voor ze neer en geniet je zelf met volle teugen van een lekker broodje gebakken ei 😉

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten