intens gelukkig

30dayblogchallengeNL 6 | 3 dingen die mij het gelukkigst maken

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: waar word ik intens gelukkig van? 

Drie dingen die me intens gelukkig maken:

  1. Ro en de kinderen, familie en goede vrienden

    Maar goed, had iemand iets anders verwacht? Na een dag hard werken thuiskomen en dan zo’n stevige knuffel krijgen, alsof je jaren bent weggeweest bijvoorbeeld. Of wanneer Ro me zo hard laat lachen dat de tranen over mijn wangen rollen. Een goed gesprek met mijn opa of opa en oma, herinneringen ophalen met mijn zusje, spontaan met mijn moeder naar de dierentuin of urenlang bellen met mijn vader. Maar ook de opa en oma, tantes en oom van onze oudste, die officieel misschien wel tot een andere familie behoren maar officieus ook bij ons. Daar ben ik heel dankbaar om en kan ik ontzettend gelukkig van worden!

  2. Lekker eten

    En dan bedoel ik niet verantwoord of zestien gangen bij een sterrenrestaurant. Nee, ik heb het over een ‘simpele’, malse biefstuk met champignonsaus en zoute patatjes. Pizza. Of goed gelukte, zelfgemaakte cake. De appeltaart van mijn zusje of witte chocolade cheesecake van mijn moeder. Pasta met wat groenten en heerlijk gekruid gehakt… Ja, ik kan echt intens genieten van eten.

  3. Hulpvaardige medemensen

    Iemand bij de kassa die ziet dat je jongleert met twee gillende kinderen en je voor laat gaan. Je buurvrouw die een zaklamp aanreikt wanneer je staat te klungelen met in elkaar zetten van de nieuwe trampoline. Die ene slungelige puber die een oud omaatje te hulp schiet. Schoolkinderen die iets doen voor dementerende ouderen of zich inzetten voor het goede doel. Een man die met gevaar voor eigen leven een ander redt. Zulke dingen maken de wereld toch net een stukje mooier!

Waar wordt jij intens gelukkig van?

Lees ook 30dayblogchallengeNL 5 – Welke vijf bloggers moet je écht kennen

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

9 Replies to “30dayblogchallengeNL 6 | 3 dingen die mij het gelukkigst maken

  1. Ik kan ook heel gelukkig worden van simpel lekker eten. Als er bij ons pasta of pizza op de planning staat kan ik alleen nog maar aan het avondeten denken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge