Instant Family review

Review Instant Family | Alle emoties door elkaar

Zelden raakte ik in de bioscoop zo ontroerd door een film als bij Instant Family. Vaak houd je emoties toch wat in. Maar in dit geval rolden de tranen over mijn wangen. Waarom en ons eindoordeel over deze film, lees je in deze review!

Instant Family als verrassing van het jaar

Lekker met zijn tweetjes naar de bios, verstand op nul en lachen tot je buik pijn doet – dat was eigenlijk wat ik een beetje van Instant Family verwachtte. Om te voorkomen dat de online spoilers je al het halve verhaal vertellen, besloot ik vooraf niets te lezen over de film. Dan kon ik echt verrast worden. Nou ja, laten we het erop houden dat dat in elk geval is gelukt.

Instant Family – het verhaal

Pleeggezin

De film Instant Family draait om Ellie en Pete die samen huizen opknappen en verkopen. Op zich is hun leven prima zoals het is. Maar wanneer Ellies zusje vertelt over hun mislukte pogingen een baby’tje te krijgen, sneert ze daar bovenop dat Ellie en Pete makkelijk praten hebben. Zij willen immers toch geen kinderen.

En dat zet haar aan het denken. Die avond zit ze huilend achter de computer, de hartverscheurende verhalen te lezen van kinderen die wachten op adoptie of een pleeggezin. Ze besluit per direct dat ze geen eigen kinderen meer wil, maar graag één van die kinderen een thuis zou bieden. Niet veel later gaan ze het hele proces in. Klaar voor een instant family.

Verder wil ik je het liefst van alles vertellen, maar dat doe ik niet. Anders weet je de clou al en hoef je niet meer te gaan kijken. Wel kan ik je hierbij de trailer laten zien:

Emotioneel!

Een tijd geleden schreef ik al een lovende review over This is us – een televisieserie die je van een bulderende lachbui richting een bijna hysterische huilbui helpt. Instant family doet ongeveer hetzelfde met je gemoedstoestand. Tijdens bepaalde scènes hoorde ik van alle kanten gesnuf, omdat vrijwel niemand het droog hield. Ik denk dat zeker wanneer je kinderen hebt, deze film een absolute aanrader is.

Het verhaal is natuurlijk ook niet uit de lucht gegrepen. In dit geval zijn het acteurs en wordt de waarheid overgoten met een klein Hollywoodsausje, maar in werkelijkheid gebeurt dit ook. Beschadigde kinderen die geen eerlijke start krijgen, daardoor in de problemen raken en uiteindelijk in de goot eindigen – of erger. Kinderen die eigenlijk een tweede kans verdienen. Maar wie geeft ze die?

Met die wetenschap rolden de tranen over mijn wangen. Niet alleen tijdens de film zelf, maar ook bij de aftiteling – terwijl het licht toen allang aanstond en bijna iedereen vooral bezig was met social media en naar buiten gaan. Bij deze: de laatste beelden zijn écht de moeite waard.

Algemene informatie

Acteurs en regie

  • Mark Wahlberg
  • Rose Byrne
  • Isabela Moner (speelt ook in Dora and the lost city of gold)
  • Octavia Spencer
  • Tig Notaro
  • Margo Martindale
  • Julie Hagerty
  • Michael O’Keefe

Regie: Sean Anders

Wanneer in de bioscoop?

Donderdag 31 januari 2018

Eindoordeel over Instant Family

Prachtige film. Niet alleen vanwege de onderliggende boodschap, maar ik heb echt zitten genieten. De dialogen, de (soms harde) grappen en herkenbaarheid vormden de perfecte combinatie voor een fijne avond weg. De tranen zullen misschien niet over je wangen rollen van het lachen, maar ontroerd raak je zeker!

Onderweg naar huis zei ik tegen Ro dat het de beste film is die ik in tijden heb gezien. En dat is geloof ik echt zo. Waarschijnlijk juist omdat alle emoties door elkaar heen lopen. Kortom, zeker naartoe gaan!

Had je al van Instant Family gehoord? En ga je erheen? Of, als je al geweest bent, wat vond je ervan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Instant Family (film 2019)
Author Rating
51star1star1star1star1star

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Review Instant Family | Alle emoties door elkaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *