30dayblogchallengeNL 3 | Wat sleep ik allemaal mee in mijn handtas?

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: de inhoud van mijn tas.

DSC_0365
Wat zegt de inhoud van mijn tas eigenlijk over mij?

Ik kan me zo voorstellen dat bovenstaande foto vooral vragen in je oproept. Wat moet ik in hemelsnaam met één brilpootje? En waarom bezit ik maar liefst drie opschrijfboekjes? Lees verder als je benieuwd ben wat ik allemaal met me meedraag in mijn zwartleren tas (heel fijn cadeau van mijn ouders en meteen ook mijn enige echte tas; ik heb niet zoveel met het bezitten van veel tassen, vergeet ze toch meestal mee te nemen).

Als je trouwens meer wil lezen over de inhoud van vrouwentassen, lees dan ook even de volgende (herkenbare) artikelen van Vlijtig Liesje: hier stelt ze haar lezeressen de vraag wat zij in hun tas meedragen (sommige items waren erg verrassend) en hier lees je de uitslag van haar poll. Ik kan in elk geval vast verklappen dat ik de volledige top drie in mijn tas heb zitten, zoals waarschijnlijk de meesten van jullie wel. 

DSC_0371

Lijstjes, losse Smarties en een turndiploma

Ik hou van lijstjes maken. Daarom leef ik me regelmatig uit op onze gezinsplanner waarin staat wie waar op welk moment uithangt. Dat de kleintjes doorgaans met Ro of mij zijn, mag de pret niet drukken: onverminderd enthousiast vul ik de vakjes in. Verder draag ik natuurlijk mijn portemonnee altijd bij me (mits ik hem niet kwijt ben), heb ik blijkbaar behoefte aan deo op zijn tijd (of heeft één van de kinderen die op een onbewaakt ogenblik in mijn tas gegooid), kan ik iedereen het turndiploma van onze oudste tonen -oké, nu eerlijker: ik was hem al een tijdje kwijt- en slingert er blijkbaar snoep in mijn tas rond. Ook losse Smarties dus (bah). Ik heb de zoetigheid meteen een enkeltje prullenbak gegeven, want Joost mag weten hoelang ze al in mijn tas zaten. Ik wil het in elk geval niet testen.

DSC_0369

Een mysterieus brilpootje

Met recht geheimzinnig; ik heb werkelijk geen idee waarom deze wel in mijn tas zit en de rest van die zonnebril niet. Misschien gemist met opruimen? Hoe dan ook, kon meteen met het snoepgoed mee. Verder zien we hier mijn zwangerschapsketting die ik vooral bij onze middelste veel droeg en mijn drie opschrijfboekjes. Drie ja. Waarom? Ik heb in alle drie veel informatie gepend en geen idee wat relevant is, dus hou ik ze maar tot ik tijd heb één en ander uit te zoeken. (Kortom, vrees dat ik over een jaar met vier stuks rondloop).

DSC_0368

Mijn ‘gestolen’ potlood, oude autosleutels en elastiekjes

Het is me even onduidelijk of IKEA het vervelend vindt wanneer je hun potloodjes mee naar huis neemt. Je zou kunnen zeggen dat het een vorm van reclame is, maar wellicht willen ze eigenlijk graag dat je ze bij de kassa inlevert. Hoe het ook zij, ik loop al tijden rond met zo’n potlood. Verder zie je hierboven een roze pen, gekregen van de oudste voor mijn verjaardag, sleutels van mijn allereerste auto (een verlaagde Suzuki Swift met dubbele uitlaat die ik uiteindelijk voor een redelijk bedrag inruilde voor een nieuwe; gelukkig was de deal al officieel beklonken, hij moest namelijk naar de garage gesleept worden), verder zien we hier nog een mini-lipgloss van Etos.

DSC_0366

Een panter en DE punten

Ben je er nog? De tas is namelijk nog niet leeg. Ik heb verder namelijk altijd mijn persoonlijke agenda/planner bij me, een camera van het merk Olympus (oud apparaat, volgens mij officieel bezit van de oudste), een speelgoedpanter (geen idee waar hij vandaan komt) en talloze Douwe Egberts punten. Aangezien ik op dit moment bij mijn ouders zit te schrijven, zal ik ze zo maar gelijk aan mijn moeder geven. Ruimt weer op!

DSC_0367

Journalistiek

Voor de momenten die over zijn, heb ik mijn Basisboek Journalistiek bij me. Ik doe namelijk sinds kort een cursus bij NHA en die bevalt me goed. Daarop ligt een armbandje van de oudste en mijn telefoonoplader. Was hem al een tijdje kwijt, dus prettig om deze opdracht te doen.

Conclusie

Heel verrassend is het niet: mijn tas zat behoorlijk vol en aan de inhoud van mijn tas kun je duidelijk mijn karakter aflezen. Chaotisch, dol op lijstjes, leergierig, altijd voorzien van pen en papier en een klein beetje nostalgisch.

Wat heb jij altijd bij je?
(En wat vind je van de inhoud van mijn tas: zou jij ooit zo’n verloren brilpoot kunnen tegenkomen?)

Lees ook 30dayblogchallengeNL 2 – Quotes: vijf bijzondere wijsheden uit het Oosten

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

3 thoughts on “30dayblogchallengeNL 3 | Wat sleep ik allemaal mee in mijn handtas?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten