huize lotus writings

Huize Lotus Writings 15 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 15 gingen we tevergeefs langs mijn opa, kregen allerlei leuke nieuwe spullen en we speelden Nox – een nieuwe verslaving! 

In onze wereld 15

Zaterdag 30 september

Eigenlijk zou ik overdag even gaan kijken bij de voetbalwedstrijd van Ro, maar dat ging uiteindelijk niet door. May was hangerig en ik niet lekker, dus ik besloot haar op bed te leggen. Vervolgens werd ik toch onrustig van het stilzitten en ging als een bezetene aan de slag. Ken je dat? Dat je ineens alles anders wil? Nou ja, zo’n dag dus. Ik versleepte de halve inrichting, waarna ik hem uiteindelijk op de oorspronkelijke plek terugzette en toch voelde het fijn. Heb wel twee vuilniszakken vol onnodige troep weggegooid, dus was wel ergens goed voor. De rust is terug in de huiskamer.

Lang om ervan te genieten hadden we niet. De kleintjes logeerden bij mijn ouders en Ro en ik gingen naar mijn zusje en zwager voor een spelletjesavond. We namen een stapel spellen van White Goblin Games mee om te testen en die vielen goed in de smaak: Take it Easy, Kat in de Zak en Nox. Van die laatste twee volgt  nog een review. Uiteindelijk waren we pas ver na twaalven thuis, living on the edge!

Zondag 1 oktober

Tot een uurtje of twaalf hebben we heerlijk onderuitgezakt op de bank gezeten, Ro keek naar de overwinning van Max Verstappen (al had hij liever gezien dat Hamilton de race had gewonnen) en ik werkte mijn agenda bij. En omdat ik toch al lekker bezig was, besloot ik de boekenkast eens flink uit te ruimen. Daarbij kwam ik echter wel tot de conclusie dat ik een aantal dingen al veel te lang had staan:

  • 2 boeken die ik ooit leende van een vriendin (gênant, maar vermoed echt in 2012 of 2013)
  • Een draagdoek die ik mocht lenen van mijn kraamverzorgster (yup, 2015)
  • Verschillende boeken van mijn ouders (iets minder erg, die zie ik veel vaker natuurlijk)

Ik besloot meteen maar een rondje te rijden en alles weer terug te brengen naar de rechtmatige eigenaren. Werd weleens tijd. En omdat ik toch meteen lekker bezig was, kon ik vervolgens meteen pizza halen. Fijn zo’n dag. Nu maar hopen dat ik dit opruimtempo erin weet te houden, zodat we de bovenverdieping ook lekker kunnen leeghalen. Zag meteen voor me hoe we de slaapkamer van Rose en May kunnen opknappen. Misschien leuk project voor de herfstvakantie…

Maandag 2 oktober

In de ochtend werkte ik lekker door, waardoor ik de rest van de dag lekker bezig kon zijn met opruimen. Klinkt tegenstrijdig, want opruimen is eigenlijk helemaal niet lekker. Maar het feit dat ik mijn toetsenbord weer kan zien (er lag een berg troep op tot vandaag), vond ik behoorlijk prettig. June reageerde ook enthousiast en helemaal toen bleek dat ze noodles mocht eten als lunch.

Hoewel ik echt geen stamppotmens ben, kon ik vandaag mijn geluk niet op. We aten namelijk zuurkoolstamppot. Ro had het gemaakt terwijl ik June naar dansen had gebracht. Ik likte bijna de pan uit. Hij zat met een (toepasselijk) zuur hoofd te kauwen, maar ik genoot! Wilde eigenlijk nog wat invriezen, alleen bleef er weinig over na mijn schranspartij.

Dinsdag 3 oktober

Op de één of andere manier kan ik niet zo goed tegen veranderingen in mijn dagelijks ritme. Waar ik voorheen consequent de boodschappen op maandag haalde, lukt het me niet om ze in mijn dinsdagse bezigheden op te nemen. Maandagochtend is namelijk voor het werk en dinsdag lijkt wel een soort luie onderuitzak-dag geworden. De kinderen waren mega druk en ik had nergens zin in. Leuke combinatie! Uiteindelijk trokken we de kleurpotloden en stempels maar weer tevoorschijn en ze maakten een vrolijke tekening voor mijn opa die in het ziekenhuis ligt (mijn andere opa dit keer). ’s Avonds keken Ro en ik naar de terugblik op Dream School. Fantastisch programma, we gaan de volgende editie weer volgen!

Woensdag 4 oktober

’s Ochtends snoerde ik de kinderen op de fiets en ging met gevaar voor eigen leven (een flink gevulde slingerende tas aan je stuur is blijkbaar niet zo’n fantastisch plan als je al ruim 25 kilo aan kinderen meezeult) naar mijn opa. Zijn gehoorapparaat werkte echter niet helemaal en dus zaten we een klein halfuurtje later weer thuis. Hij had de bel even gemist. Uiteindelijk alsnog afgesproken voor zaterdag. Rose en May hebben aan de eettafel zitten kleuren en ik maakte een artikel af waar ik eerder niet aan was toegekomen. In de middag kwam de postbode met een berg kleding van H&M langs. Meteen enthousiast uitgepakt en op de foto gezet! ’s Avonds ging June logeren, Ro voetballen en at ik ter compensatie van zijn sportieve driften een halve rol chocoladekoekjes op.

 

Donderdag 5 oktober

Omdat June bij mijn ouders logeerde, kreeg ik eigenlijk niet heel veel mee van de staking. Behalve dan dat de basisschool vrijwel helemaal verlaten was toen ik die kleintjes ging afzetten op de peuterspeelzaal natuurlijk. Daarna kon ik meteen aan de slag met mijn werk, best lekker. Ro was iets eerder thuis dan normaal en ging Rose en May verrassen – die natuurlijk dolblij reageerden. ’s Middags ging ik met June naar het dorp, even saucijzenbroodje eten bij HEMA en even tijd samen doorbrengen. Heel fijn! Nadat ik June van dansen had opgehaald, zagen we een megagrote maan. ‘Mooi voor op de foto, mam,’ vond ze. Dus wij richting een punt waar je hem goed zou kunnen fotograferen, bleek mijn lens de maan niet helemaal goed te ‘vangen’. Op beeld werd het een klein puntje. Jammer! Thuis gingen we meteen naar boven voor een overhoring (toch handig, weet gelijk weer hoe het zat met organismen, DNA en de celkern). En daarna keken Ro en Expeditie Robinson en gingen we lekker vroeg naar bed.

Vrijdag 6 oktober

De dag leek op iedere andere vrijdag, maar met het grote verschil dat ik:

  1. De hele volgende week heb voorbereid
  2. Lekker in ‘de flow’ zat
  3. Een NumNom heb gekregen om te testen (geparfumeerd knuffeltje); ben benieuwd wat Rose en May ervan gaan vinden! Ze zijn zo schattig en vooral Rose wil er graag eentje hebben sinds ze de reclame heeft gezien, dus kan bijna niet misgaan schat ik zo in. Jullie horen het nog 🙂

’s Avonds kookte Ro, bracht ik de kleintjes naar bed en keken we samen nog eens naar House Rules NL. Goede afsluiting van de officiële werkweek!

Hoe was jullie week? 

Lees hier Huize Lotus Writings 14 en Huize Lotus Writings 16

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.