Huize Lotus Writings 9 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 9 gaat weer over feestjes, we vierden de babyshower van Miriam en ik werkte zoveel dat ik mijn persoonlijk opgelegde achterstand in elk geval iets minder groot heb gemaakt. 

In onze wereld 9

Zaterdag 19 augustus

Het houdt niet op met alle verjaardagen! Omdat ons neefje zondag 1 zou worden, vierden we dat vandaag met veel familie. In juli waren een goede vriend en vriendin jarig geweest en zij hielden op dezelfde dag hun verjaardag. Erg gezellig allemaal! We aten heerlijke taart, waaronder Junes zelfgebakken cheesecake, en de bami van mijn zusje. Ons neefje werd goed verwend met een berg cadeaus en het was zo ontzettend leuk om alle neefjes en nichtjes lekker te zien samenspelen. Ro vertrok rond 19.00 uur met de kleintjes om ze op tijd op bed te leggen en ik zou iets langer blijven met June. Uiteindelijk werd het zelfs 00.30 uur toen we in de auto stapten. Tot zover ons voornemen een strak ritme te hanteren in de laatste week van de vakantie…

Zondag 20 augustus

Ik was kapot! Eigenlijk zou ik vandaag gaan werken, maar werd pas om 11 uur ‘s ochtends wakker. Nog steeds vermoeid strompelde ik naar beneden. Echt, vroeger ging ik stappen tot de zon op kwam en nu hou ik het niet eens vol om op een verjaardag te blijven tot half 1. Maar goed, in de middag ben ik alsnog aan de slag gegaan om wat in te halen. ‘s Avonds aten we lekker makkelijk: patat met kaassoufflé.

Maandag 21 augustus

Ons neefje kwam vandaag bij ons. De allereerste schooldag van het jaar! Rose en May stuiterden, June stond op met gezonde tegenzin. Zoals altijd leek de hele klas wel een kop groter. Sommige jongens kwamen al tot mijn schouders (met hakken aan). Niet normaal… Ook de peuters waren flink gegroeid, leuk om iedereen weer te zien. Gelukkig ging alles soepel. Aan het eind van de dag ging Puk mee naar huis, wat me inspireerde om een nieuwe blog te schrijven. Rose en ik gingen naar het dorp voor wat boodschappen en Ro met May en neefje J. naar de kinderboerderij. Voor we het wisten, haalde ik June op van acrodans met de fiets (mijn nieuwe voornemen) en was het alweer bijna tijd om met Ro de nieuwste afleveringen van New Girl te kijken.

Dinsdag 22 augustus

Bij het schrijven van het weekverslag in Puks boekje bleef ik maar piekeren: wat deden we dinsdag ook alweer? Maar ineens wist ik het weer. ‘s Ochtends bleven we lekker thuis met zijn viertjes, in de middag haalde ik de weekboodschappen. Zonder kinderen – nu het nog kan! Scheelt echt enorm. Bij thuiskomst had June een vriendinnetje meegenomen die bleef spelen tot een uurtje of vijf en daarna gingen we eten. Geen speciale dag verder, maar dat is ook weleens fijn.

Weinig spannends gedaan, op het eten van deze fruitsalade na 😉

Woensdag 23 augustus

Ro vertrok naar het huis van mijn zusje om daar met May te gaan oppassen op J. Rose en ik hadden het rijk voor ons alleen! We pakten de Play-Doh doos uit en daar heeft ze eigenlijk de hele ochtend mee zitten spelen. En hoewel ze normaal altijd nog wel ergens een plekje heeft om iets te snoepen, moest ik haar dit keer bijna richting de eettafel trekken. In elk geval een geslaagd cadeau!

Later in de middag werd het ineens haasten. Rose moest naar Ro, ik naar Utrecht voor de babyshower van Miriam. Gelukkig ging het allemaal goed en kwam ik Linda tegen bij Burger King, waar we samen vandaan reden. Echt een heel leuke avond (verslag lees je komende week!), fijn dat ik iedereen binnenkort nóg een keer zie tijdens het evenement Blogger by Nature. Kom jij ook?

Donderdag 24 augustus

In de ochtend had ik een heel bijzonder gesprek met Kim. Komende week kan je haar verhaal lezen in de Story of My Life, Ik werd voor mijn dertigste volledig afgekeurd door het UWV. Diep onder de indruk reed ik naar huis en besteedde een groot deel van de middag aan de blog, waar ik de mogelijkheid toe had doordat Ro met de kleintjes naar de kinderboerderij was. Echt, ik zeg het misschien niet vaak genoeg, maar ik bof enorm met hem. Later ging hij zich inschrijven voor het veteranenelftal van mijn vader en bracht ik de kinderen naar bed. Na afloop installeerde ik me opnieuw met mijn laptop en werkte aan wat blogopdrachten. Fijne productieve dag!

Tijdens de babyshower kregen we deze toffe speldjes van Miep-ie.nl, leuk he?

Vrijdag 25 augustus

Opnieuw de hele dag gewerkt, terwijl Ro in de dierentuin liep met Rose en May. Ik heb meer gedaan deze week dan in de rest van de vakantie bij elkaar voor mijn gevoel. Echt heel prettig. Nog steeds staat er een berg op mijn to do list, maar dat komt allemaal wel goed. Tussendoor bakte ik drie brownies (wat waarschijnlijk spannender klinkt dan het was: ik gebruikte een simpele Dr. Oetker mix, gooide daar stukjes chocoladereep doorheen en bakte ze achter elkaar af terwijl ik verder werkte) en haalde Ro ons neefje op (oudste zoon van zijn zusje dit keer) die komt logeren. Lang niet gezien, dus heb er zin in! Vanavond ga ik samen met hem een berg cupcakes bakken voor Junes verjaardag morgen.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 8 en Huize Lotus Writings 10

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten