huize lotus writings

Huize Lotus Writings 7 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 7 bezochten we de première van Atomic Blonde en dat was meteen het hoogtepunt. Verder kabbelde de week een beetje voort. Maar soms is dat best lekker… 

In onze wereld 7

Zaterdag 5 augustus

De dag na een vakantie draait toch vooral om huishouden, wassen en in mijn geval besteedde ik ook een half dagje aan het bijwerken van mijn blogs. Gelukkig stond er in de middag iets heel leuks op het programma: twee goede vrienden van ons zijn laatst jarig geweest en ze vierden dat vandaag. Goed gezelschap, lekkere hapjes, glaasje wijn… Wat wil een mens nog meer?

In de ochtend kleurden de kinderen lekker! Heel handig: een drie meter lange kleurplaat van Mudpuddy!

Zondag 6 augustus

Omdat we ze al in geen eeuwen meer gezien hadden (nee hoor, was natuurlijk vorige week nog), gingen we bij mijn zusje eten. Samen met goede vrienden bewonderden we hun opgeknapte tuin en smulden van het vlees van de barbecue. Mijn zusje had een heerlijk toetje: blondie met blauwe bessen. Halverwege de avond schuifelde echter ineens een kip de tuin in. We dachten eigenlijk dat hij was ontsnapt uit het hok van de buren, maar ook die herkenden hem niet. Gelukkig verdween hij niet veel later en barricadeerde mijn zwager de heg, zodat hij ook niet meer terug kon. We sloten de avond af met een dansje bij Rose de dj en toen was het tijd om naar huis te gaan – al hadden de kinderen nog wel uren kunnen blijven.

Maandag 7 augustus

Na een beetje rommelige dag vertrokken Ro en ik rond 5 uur richting Amsterdam. Echt, wat dat betreft hou ik zo van de vakantie: we konden vanaf Rotterdam tot aan de Arena in één keer doorrijden. Heb dat geloof ik nog nooit meegemaakt om dit tijdstip. We gingen naar Atomic Blonde – een steengoede actiefilm met Charlize Theron in de hoofdrol. Tot het einde toe bleef het spannend hoe het verhaal nu echt in elkaar stak. We sloten de avond af bij de Burger King om de hoek. Dit soort momenten zijn zo fijn: even echt samen zijn!

Dinsdag 8 augustus

Vandaag kon ik een beetje vooruit werken met bloggen. Heel fijn, want liep ineens mijlenver achter. Geen idee hoe het kwam. Van de Mama challenges kwam deze week weinig terecht door het weer. Waterpret slaan we waarschijnlijk maar over, want dat komt er toch niet van (tenzij je spelen in de regen ziet als waterpret). In de middag sliep May ruim drie uur achter elkaar, wat ons in de avond op een luidruchtig feestje kwam te staan. Rond 21.00 uur ploften Ro en ik op de bank en besloten de middagslaapjes maar af te schaffen. Misschien kunnen we die wel weer instellen als school begint, voor nu is onze avond ook wat waard…

Rose kleurde een masker voor ons

Woensdag 9 augustus

In de ochtend bouwden Rose en ik met duplo een flinke toren. Mijn moeder later bracht de oude rolschaatsen van mijn zusje langs. Fisher-Price, niet kapot te krijgen! Zou een goede slogan zijn. Rose en May hebben de hele middag doorgebracht met de skates en hun bellenblaaspistool. Ideaal speelgoed! Toch wennen dat May niet meer slaapt tussendoor, je ziet aan haar dat ze doodop is, maar tegelijkertijd is dit beter dan die drukte in de avond.

Donderdag 10 augustus

Een van de mama challenges die nog openstond was er eentje over de speeltuintjes. Daarom trokken we onze schoenen aan en gingen, ondanks het grauwe weer, de speeltuinen in onze buurt verkennen. De meeste kenden we al, maar we ontdekten ook een nieuwe. Was de challenge in elk geval nog ergens goed voor 😉 De kinderen vonden het fantastisch, al viel May op de terugweg bijna in slaap. Na afloop stopten we als verrassing twee tekeningen van de kleintjes bij mijn ouders in de brievenbus en tekenden hun hele voortuin vol met stoepkrijt.

Vrijdag 11 augustus

In totaal werden vier pakketjes bezorgd. Voelt dan toch altijd een beetje alsof je jarig bent. Maar niks is minder waar: ik kreeg de goodies voor de Emoji Film, mijlpaalkaarten van Sophie de Giraf om komende week weg te geven én van Tastea een heel tof pakket dat ik over een week mag weggeven. Hou mijn blog dus goed in de gaten voor de winweek vanaf 21 augustus! Los daarvan was het een rustige dag. Ro nam de kinderen mee naar zijn zusje en ging in de avond eten met vrienden. June sliep bij haar andere oma en Rose en May logeerden bij mijn ouders. Zo had ik de avond dus helemaal voor mezelf en dat voelde best een beetje gek! Uiteindelijk tikte ik deze blog en wilde daarna Jane the Virgin kijken. Maar ik was zo moe en ben toen maar naar bed gegaan. Tot ver mijn spannende leven als moeder 😉

Hoe was jouw week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings 6 en Huize Lotus Writings 8

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings 7 | Chaos met een gouden randje

  1. Wat een gezellige week! En ik houd je blog zeker in de gaten voor de aankomende winacties. Altijd leuk :). Mijn week was behoorlijk druk en hectisch. En als afsluiter een bezoekje aan de tandarts met een doorverwijzing naar de kaakchirurg. Hopelijk wordt het volgende week een betere week haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.