huize lotus writings

Huize Lotus Writings 6 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 6 draait om ons weekje weg met de familie, het (zo goed als) beste schepijs van Nederland en ontspanning.

Mijn ouders namen ons deze week mee naar Landal Ooghduyne in Julianadorp, vlakbij Den Helder. We zaten in een ruime villa voor tien personen met een hele mooie inrichting, vijf badkamers en lekkere bedden – al kon ik daar niet elke nacht van genieten. Doordat we een paar uur moesten rijden, was ik heel blij dat Rose vervoerd werd in haar Maxi-Cosi RodiFix AirProtect®. Daarnaast kwam mijn hamamdoek goed uit in de ingebouwde sauna en het speelgoed van Bertoy (waar ik vorige week over vertelde) als vermaak tussen de bedrijven door.

In onze wereld 6

Zaterdag 29 juli

De eerste nacht van onze vakantie was allesbehalve ontspannen. Nadat we vrijdagavond rond 12 uur op bed lagen, sliep ik al snel. May huilde echter om half 2 zo hard dat ik meteen naar haar toe ging en uiteindelijk bij haar in bed eindigde. De rust keerde terug. Tot een uurtje of 3: Rose riep luid dat ze moest plassen, we strompelden vermoeid met een complete delegatie die kant op en eenmaal terug in hun slaapkamer was het gedaan met de rust. Prikken in mijn gezicht, kletsen, opgewonden schreeuwen dat ze het boek Knorretje hadden gevonden… Uiteindelijk vielen we rond half 6 uitgeput in slaap en twee uur later zat Rose alweer rechtop in bed.

Ik hoef je vast niet te vertellen dat de rest van de dag mijn oogleden behoorlijk dicht zaten. Een poging tot slapen werd getorpedeerd door mijn rusteloosheid en niet veel later zat ik toch maar weer beneden. Gelukkig maakte de schommelstoel op het terras veel goed (die wil ik ook!!), net als de zon. In de middag zwommen we in het zwembad, dat gelukkig op een steenworp afstand van ons huisje zat.

Zondag 30 juli

Het waaide buiten best wel en was niet echt lekker weer. We startten lekker gezond met een fruitsalade en gingen daarna een beetje knutselen en memory spelen. Daarna besloten we lekker op het park te blijven. We gingen naar het zwembad en gingen ontelbaar vaak van de glijbaan af. Ook May vond het fantastisch.

In de avond inventariseerde ik bij iedereen: wat zouden we gaan doen deze week? Ik maakte een schema en schreef van alles op. Eigenlijk vind ik het zelf heel irritant als anderen dat bij mij doen en ik merkte een zelfde soort weerstand bij de rest. Ze maakten grapjes over mijn planning en ik begreep het wel. Uiteindelijk zocht ik mijn heil in de sauna en ging daarna lekker op bed liggen. Rond half 10 lag ik al te slapen.

Maandag 31 juli

Net na het ontbijt werd mijn moeder gebeld: mijn opa zou toch een operatie krijgen – iets dat gezien zijn leeftijd (91) best een risico was. Daardoor brachten we onverwacht onze dag in het ziekenhuis door. De mannen en de kleintjes bleven in het huisje, deden boodschappen en zochten afleiding in het zwembad. ‘s Avonds reden we weer terug uit Rotterdam richting het noorden en bestelden pizza/spareribs. Gelukkig kregen we om 22.30 uur een verlossend telefoontje van mijn moeder: de operatie was afgerond en mijn opa lag terug op de zaal.

Dinsdag 1 augustus

We reisden met zijn allen naar Fort Kijkduin in Den Helder. Het enige dat ik vooraf wist, was dat Napoleon dit imposante fort bouwde met Spaanse krijgsgevangenen en hulp van ambachtslieden en dat beneden een skelet hing van potvis Chris. Toch fijn om ook iets van cultuur te snuiven deze week én toevallig stond het op mijn planning voor vandaag. Wist je trouwens dat één potvis per hoogtepunt een lading van 20 liter sperma loost? En in het Engels de spermwhale heet? Toch leuk om te delen tijdens een saaie verjaardag… 

Buiten was het uitzicht echt heel mooi. Kon ik meteen oefenen met het maken van mooie foto’s. Prachtig, zoveel water, groen en gras. Dat hebben we bij ons in de buurt veel minder dus ik heb er extra van genoten.

En in de avond deed June nog wat acrotrucjes op het gras voor ons huisje. Mooi toch, zo met die ondergaande zon op de achtergrond?

Woensdag 2 augustus

In de ochtend reden June en ik naar Amsterdam voor de première van de Emoji Film. Zoals altijd weer geslaagd: we kregen een leuke goodiebag mee, inclusief heerlijke triple chocolate Brinkies, en de film was erg leuk. Daarna reden we via Groet langs Schoorl, waar het hoogste duin van Nederland is. We misten het echter volledig en schoten wat foto’s op het strand, wat overigens ook erg mooi was. Lekker groot, vrij rustig en de duinen waren prachtig. Sommigen zelfs vol bomen – echt of je in een andere wereld bent.

Aan het eind van de middag gingen we met zijn allen naar het restaurant op het park. De kinderen namen pizza, wij cheeseburgers, schnitzel en mossels met patat. Echt heerlijk én vriendelijk personeel. Om de feestvreugde compleet te maken gingen we na afloop bowlen. Ben ik echt verschrikkelijk slecht in, maar mijn vader en zusje bleken ongeveer gelijkwaardig aan mij te zijn waardoor het toch nog leuk werd. Halverwege kregen we ongevraagd hulp van een jongetje dat zijn ouders zoekend in de speeltuin had achtergelaten. Hij kwam plots bij ons staan en begon zomaar bowlingballen op onze baan te rollen. Zo werd Sophies deplorabele score nog lager en eindigde ze gelijk met mij.

Donderdag 3 augustus

Lang leve een zwembad op het park. Na het middaguur reden mijn ouders met June richting de supermarkt, ging ik zwemmen met Rose en May en besloot Ro een stuk te gaan fietsen in de duinen. Ondanks de drukte genoten we van het water en Rose dook zowaar een stuk verder dan afgelopen dinsdag. Kleine overwinning voor de mensheid, een enorme voor haarzelf. Uiteindelijk bleven we zo’n twee uur dobberen en toen vond ik het even genoeg. Ik voelde ineens een sterke drang om lekker te gaan schrijven en besloot weer naar het huisje te gaan. Mijn ouders waren inmiddels ook in het water, maar de kleintjes wilden met mij mee. In de avond aten we mijn aubergine-lasagne en keken vrouwenvoetbal. Nog één avondje samen. Toch altijd gek hoe snel de tijd op vakantie gaat: voor je het weet zit je weer thuis, al is dat vaak wel vol nieuwe energie en plannen.

Als toetje haalde Ro ijsjes voor iedereen bij De Schepper – toevallig zat de (zo goed als) beste ijssalon van Nederland bij ons in de buurt en daar hebben we dus lekker van zitten genieten! Vlak voor het slapen hadden Rose en May nog iets bijzonders voor ons in petto. Ik liep de gang op en hoorde muziek spelen. Ro liep naar boven en loste het mysterie snel op. Die twee ondeugende dames waren namelijk hun bed uitgeklommen en hadden zich lekker geïnstalleerd in ons bed, de televisie aangezet en in slaap gevallen. Zoiets verzin je toch niet?!

Vrijdag 4 augustus

Tijd om te pakken. Ik rolde zoveel mogelijk kleding op, om ruimte te besparen – een tip waarover ik laatst bij Mama’s Liefste heb gelezen. Ro was natuurlijk allang klaar (gisteren al). Om half 11 vertrokken we richting Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een mooie afsluiting van een geweldige week! En nu zit ik dit thuis weer te tikken. Alles is weer hetzelfde, maar toch ook niet. Nou ja, genoeg inspiratie weer voor komende week!

Wat hebben jullie afgelopen week gedaan?

Lees hier Huize Lotus Writings 5 en Huize Lotus Writings 7

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings 6 | Chaos met een gouden randje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *