huize lotus writings

Huize Lotus Writings 5 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 2 draait om de jarige Rose, die eindelijk 3 werd, en hoe belangrijk en fijn een hechte familieband eigenlijk is. Iets om te koesteren <3

In onze wereld 5

Zaterdag 22 juli

Na de eerste nacht in haar nieuwe bed kwam June rond 10 uur uitgerust naar beneden. In de middag haalde ik mijn moeder op om naar mijn opa te gaan en na afloop deden we boodschappen. Dankzij een heel fijne aardbeienboer in de buurt én mijn ouders kreeg ik twee volle bakjes met glanzend rode en zoete aardbeien. Wat wil een mens nog meer? Nou ja, ik kon natuurlijk wel wat bedenken. Die avond verwenden we onszelf met een wijntje, stokbrood en kruidenboter. Doen we eigenlijk te weinig. Alleen maak ik de boter volgende keer wel zelf, deze is niet zo lekker… Zeker niet voor € 1,99.

Zondag 23 juli

Rose’ verjaardag begon goed: we versierden het huis en aan de ontbijttafel lagen pakjes. En toch voelde het een beetje gek. Vooral omdat we haar verjaardag natuurlijk een tijdje geleden al hadden gevierd. Daardoor hadden we ons eigenlijk ook niet echt voorbereid. Uiteindelijk maakte dat niet heel veel uit: Ro nam June en haar mee naar een speeltuin in de buurt, ze zag tante Sophie en haar neefje en aan het eind van de dag kwamen mijn ouders op bezoek met cadeautjes. Dus met dat jarige gevoel is het helemaal goed gekomen. Zeker toen ze zag dat er pannenkoeken op het menu stonden. Maar met mijn moederlijk schuldgevoel is het iets minder, maar goed, volgend jaar een nieuwe kans om wel iets te organiseren.

Maandag 24 juli

Samen met een vriendin en haar kinderen brachten June, Rose en ik de ochtend door in de ballenbak. Althans, zij speelden en wij praatten bij en ik knuffelde heel veel met haar jongste. Baby’s blijven leuk! We gingen pas rond 13.30 uur naar huis, maar met tevreden kinderen. June ging daarna lekker buitenspelen met een vriendinnetje, Ro ging met Rose op pad om het oud papier weg te gooien en een paar vuilniszakken aan afval wat we uit Junes kamer hebben gevist. Ik sloot de dag af met een (smeltend) Chocolonely ijsje.

Dinsdag 25 juli

Tijdens de opening waren we verhinderd, maar we mochten alsnog een keer komen kijken naar Playa – het nieuwste gedeelte binnen het Tikibad, dat zich speciaal richt op kinderen van 0-12. En wat een succes! Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens goed voor uren aan speelplezier. Ook voor kinderen onder de vier. Ik heb nog niet eerder ergens zo’n mooi bad gezien, dus we waren heel blij dat we hier mochten langskomen. Wil je meer weten over Playa? Aan het eind van de dag gingen June en Rose naar opa en oma om te logeren.

Woensdag 26 juli

Een oase van rust in huis. Rose is normaalgesproken om half 7 al wakker. May sliep nu lekker uit tot een uurtje of 8, terwijl ik al anderhalf uur lang zat te werken. Ik had alle tijd en ruimte om achterstallige administratie te regelen, te mailen en lekker voor te bereiden op volgende week. Het was weliswaar mijn me-time, maar ik vond het heerlijk om even echt te kunnen doorwerken en het niet te hoeven doen met een gestolen uurtje in de avond. Hiermee had ik meteen een originele invalshoek voor de Mama Challenge 2017 te pakken. Ik schreef onder andere een blog over onze nieuwe autostoel van Rose: de Maxi-Cosi RodiFix. Deze stoel bewijst voor ons hoe belangrijk het is om zeker ook te investeren in een kwalitatief goede stoel na de babytijd – iets dat ik voorheen onderschatte. Mooi is hij he?

Donderdag 27 juli

Post! Ik had bij H&M – naar mijn bescheiden mening – hele leuke kleding besteld en gelukkig zat alles goed. Blijft toch fijn om je kledingkast af en toe aan te vullen. Zeker als je tijdens je voorjaarsschoomaak een flinke berg hebt weggegooid. De rest van de dag werkte ik, we belden met mijn opa die jarig was en aten ’s avonds lekker makkelijk: patat van de snackbar. Samen met June bezocht ik mijn andere opa in het ziekenhuis en hadden een heel bijzonder gesprek met hem. Zulke momenten doen je beseffen hoe bijzonder een familieband eigenlijk is.

Vrijdag 28 juli

Rond het middaguur stond de postbode weer op de stoep. Nu met een enorme doos, vol tof speelgoed van Bertoy. Ik had ze al gezien tijdens MARKET by Kleine Fabriek en was daar op slag verliefd op het ruime assortiment kindernagellak. Maar ze hebben veel meer, zoals deze geweldige kleursets voor kinderen. Verder kookte mijn zusje bami voor ons en verzorgde June het toetje: heerlijke brownie!

 Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 4 en Huize Lotus Writings 6

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 5 | Chaos met een gouden randje”

  1. Ik had een weekje verlof. Ik ging een dagje naar Sluis, vierde de verjaardag van mijn nonkel en van mijn vader, ging uit eten met familie en deed het anders wel rustig aan. Nu nog 3 daagjes thuis genieten en dan moet ik er weer aan beginnen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.