huize lotus writings

Huize Lotus Writings 4 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 4 

In onze wereld 4

Zaterdag 15 juli

Samen met June bezocht ik Burgers Zoo voor Zoë & Silos: de Mangrove Musical. Over beide heb ik al uitgebreid geschreven, daarom hou ik het hier wat persoonlijker. Ik heb namelijk enorm genoten van de één op één tijd met onze oudste. We lachten veel, genoten van de dierentuin en musical én hadden eindelijk echt de tijd om lekker te kunnen bijkletsen. Dit soort dagen koester ik!

 

 

In onze wereld 4
Toerist in eigen land 😉

Zondag 16 juli

Spannende dag voor allemaal! June ging namelijk samen met een vriendinnetje voor zes dagen weg op MyDreams Danskamp. De eerste keer eigenlijk dat ze zolang zonder ouders of andere naaste familieleden vertrok. En dat vond ik best een beetje gek. Gelukkig zat ze in een prachtige, bosrijke omgeving met gezellige meiden en stiekem was ik best een beetje jaloers. Zo’n geweldig kamp had ik als kind ook wel willen meemaken. Hele dagen dansen, wat wil je nog meer? Daardoor liet ik haar met een gerust hart achter – al vond ik het die avond best wel even moeilijk. Zo stil in huis! Gelukkig had ik afleiding: we gaven haar kamer deze week een make-over.

Maandag 17 juli

Mijn moeder werd 60! Al zie je dat nergens aan af; voor mijn gevoel zijn mensen van zestig doorgaans bijna bejaard, terwijl zij volop in het leven staat. We gingen overdag op visite en aten heerlijke aardbeienschelpjes, ’s middags nam ik May mee naar huis voor een middagdutje en die avond schoven we aan in het pannenkoekenrestaurant. Hoewel ik eigenlijk al best vol zat, kon ik het niet laten deze heerlijke aardbeiencoupe te nemen. Kwam ik vandaag toch nog een beetje aan mijn fruit 😉

In onze wereld 4

Dinsdag 18 juli

Drukke dag! De kleintjes gingen een dagje naar mijn zusje en ik reed door naar Amstelveen. We begonnen de ochtend goed en gezellig bij PR4Kids waar we alvast een voorproefje kregen van de modetrends voor herfst en winter 2017. Ik zag allerlei toffe dingen voorbij komen, waarover ik jullie eind deze zomer ga vertellen. Na het event ging ik met Charlotte door naar de persvoorstelling van de film Paris can wait. Als je meer wil weten over deze romantische komedie, lees dan komende woensdag de review. Aan het eind van de dag belandde ik drie keer in de file en eenmaal bij Sophie was ik dolblij dat ze aanbood voor ons te koken.

In onze werel 4
Hoe tof zijn deze schoentjes van Studio Maison? (o.a. te koop via Omoda)

Woensdag 19 juli

We maakten Chocolonely ijs, mijn vader schilderde Junes kamer voor de tweede keer en Ro begon aan haar nieuwe bed. Eigenlijk zouden we ’s avonds ook nog samen afspreken met vrienden, maar na de afgelopen drukte was ik even zo moe dat ik besloot thuis te blijven. En dat had ik nodig: ik sliep snel en als een blok.

Donderdag 20 juli

’s Ochtends reed ik met Rose en May naar Ikea waar we wat laatste spullen haalden voor Junes kamer. Daarna aten we thuis een lekker ijsje, speelden buiten en binnen (beetje afhankelijk van de regen). Mijn vader kwam spontaan met ons neefje op bezoek en terwijl Ro, die gelukkig nu ook vakantie heeft, de laatste hand aan het bed legde, kookte ik voor de kleintjes. Aan het eind van de dag richtten we de slaapkamer in en keken elkaar om half 11 vermoeid, maar tevreden aan. Wat een rust, fijne kleuren en mooie kamer is het toch geworden! Hopelijk vindt zij dat ook…

 

Vrijdag 21 juli

Aan het eind van elke kampweek geven de kinderen een eindvoorstelling. Ik was toch zo benieuwd! En blij natuurlijk om June weer te zien. De voorstelling was echt heel leuk, van begin tot het eind. Knap wat ze in een week voor elkaar gekregen hebben! Meer over het kamp volgt volgende week.

Lees hier Huize Lotus Writings 3 en Huize Lotus Writings 5

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

12 Replies to “Huize Lotus Writings 4 | Chaos met een gouden randje

    1. Haha ik zal die woorden ongetwijfeld over dertig jaar nog eens herzien. Is niet zo zwart-wit bedoeld, maar sommige zestigers die ik ken, vind ik wat bejaard in het leven staan. En of dat nu iets zegt over de zestigers of over mij is ter eigen invulling 😉

  1. oh die burger zoo lijkt mij leuk. En wat leuk zo een danskamp. Gelukkige verjaardag aan je moeder, dat ijsje zag er lekker uit. 😉

  2. Best bijzonder als je ze zo bij een kamp moet achterlaten. Dus superfijn dat ze het naar hun zin hebben gehad!

    Ik heb 1 keer aan een kamp meegedaan als kind, en vond het een verschrikking. Gelukkig werd ik toen van de sokken gereden, en kon ik dat aangrijpen dat ik naar huis wilde.

  3. Leuk zeg! Ik ben wel benieuwd naar haar mooie nieuwe kamer, kan ik wat ideeen opdoen voor mijn dochter 😉

  4. Wat leuk zo’n danskamp! Daar had ik inderdaad ook wel heen gewild vroeger. Ik ben ook erg benieuwd naar de kamer van June en haar reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.