huize lotus writings

Huize Lotus Writings 3 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 3 deed Rose aan wobbelyoga, voerden we twee challenges uit en bezochten de Koninklijke Julianatoren.

In onze wereld 3

Zaterdag 8 juli

Ons nichtje werd zeven en het was dus weer groot feest! Junes vriendinnetje dat bleef slapen mocht mee, dus dat was extra leuk. Badje in de tuin, twee grote zwembanden en ze hadden heel veel lol. Behalve een gezellige middag, kregen we ook nog heerlijke eenhoorntaart en lekker avondeten. Met een volle buik reden we weer naar huis, brachten het vriendinnetje weer thuis tot groot verdriet van Rose en May, en konden door naar de volgende afspraak: goede vrienden die we echt al tijden niet hadden gezien. Maar we pakten het op alsof we elkaar gisteren voor het laatst hadden gesproken. Zo gezellig dat we pas rond kwart over 1 thuiskwamen.

Zondag 9 juli

Om zeven uur ging onze levende wekker Rose af. Ze had er zin in: vandaag gingen we namelijk naar Amsterdam voor een cursus wobbelyoga georganiseerd door Björn Agency, een interessante presentatie over duurzaamheid door Ilona Buddingh’-Maas en kennismaking met diverse Scandinavische kledingmerken én daarna Market by Kleine Fabriek in de RAI. Ondanks mijn beperkte hoeveelheid slaap, hadden we echt een leuke dag. Lekker moeder-dochter quality time. En bovendien heel nuttig, want we hebben enorm veel interessante trends en speelgoed gezien voor komende herfst, winter en volgend jaar. Daarover zie je natuurlijk vanzelf nog items voorbij komen.

Maandag 10 juli

Na een ochtend knutselen, ging June lekker met oma op stap: samen naar de markthal in Rotterdam. Ze namen heel lief donuts voor ons mee en nieuwe nagellak voor June. De eerste officiële vakantiedag verliep zowaar rustig: weinig ruzie. Ik herkende ze bijna niet terug 😉 Maar ja, het voelde echt geslaagd.

Dinsdag 11 juli

Ik was gisterochtend vergeten te kijken hoeveel ik inmiddels weeg. Maar gelukkig maakte die donut niks uit: in totaal ben ik nu zes kilo kwijt! We bakten ’s ochtends een cake, ik deed twee Minionpakketjes op de post voor de gelukkige winnaars en zaten niet veel later tot onze oren in de troep. Wonderbaarlijk wat twee peuters voor elkaar kunnen krijgen! June was vooral bezig met Musical.ly. Waar ze gisteren engeltjes waren, liepen er nu twee bengeltjes rond. Veel ruzie, constant afpakken wat de ander heeft… Nou ja, laten we het erop houden dat ik me in elk geval niet verveeld heb!

Ik ging heel even in de gang zitten om afstand te nemen van het geruzie. En wie kwamen daar alweer heel snel aan?

Woensdag 12 juli

Ik opende mijn ogen. Regen. Niet bepaald wat ik voor ogen had deze vakantie, maar tegelijkertijd toch ook heel handig. Een van de Mama Challenges is namelijk om te beschrijven wat je doet als het buiten regent. Uitgelezen kans! We maakten er een pyjamadag en thuisbioscoop van, gingen kralen rijgen, kleien, buitenspelen en heel veel kroelen. Doe mij nog maar een paar van die dagen!

Donderdag 13 juli

Hoewel Rose om kwart over zes klaarwakker was, sliepen de andere twee dames uit. Met onze bijna drie-jarige kroop ik onder een dekentje op de bank en zette Telekids op. Zo kon ik rustig wakker worden met mijn thee. We brachten June naar haar vriendinnetje waarmee ze op danskamp ging, reden vervolgens met mijn moeder langs GAMMA en de supermarkt en konden thuis gelijk door met de lunch. Verder deden we niet heel veel bijzonders: we speelden buiten, zongen liedjes, keken televisie en aten pannenkoeken.

Vergeten! Behalve heel gezellig samen spelen, kliederde Rose in een onbewaakt ogenblik ook de bank vol stoepkrijt. Ik liet het haar zelf schoonmaken, wat me op commentaar kwam te staan: Ik word hier zo moe van! Geloof dat heitjes voor een karweitje niet aan haar besteed zullen zijn…

Vrijdag 14 juli

We gingen naar de Julianatoren. Om 5.53 uur zat ik al rechtop in bed mijn blog te delen en die van anderen te lezen. Je kan maar op tijd beginnen 😉 Niet veel later begon de dag voor iedereen en rond half 9 reden we richting Apeldoorn. Aankomende vrijdag kan je een uitgebreid verslag lezen van de dag, maar ik kan vast verklappen dat we het erg naar ons zin hebben gehad. Wel een beetje regenachtig 😉

Hoe was jouw week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings 2 en Huize Lotus Writings 4

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

12 Replies to “Huize Lotus Writings 3 | Chaos met een gouden randje

 1. Leuke week! Mijn week was druk! Ik had een hele leuke en interessante afspraak bij de ING, ben met mijn zoon naar de bioscoop geweest en mijn moeder had kerkdienst thuis. Was erg gezellig allemaal.

 2. Ondanks dat het veel regende hadden jullie toch een leuke week. Ik heb redelijk veel gewerkt, gewandeld en veel genoten van het leven. 🙂

 3. Lekker weekje! Mijn meiden vonden de wobbelyoga ook geweldig, gezellig om je weer even te spreken. Julianatoren staat maandag op ons programma 🙂 zin in!

 4. Klinkt als een heerlijke week! Wat een gezellige dingen met die wobbelyoga en julianatoren! Ook je knutselactiviteit en thuisbioscoop klinkt heerlijk! Onthouden voor de volgende regendag!

 5. Zo te lezen was het een prima eerste weekje van de vakantie. De wobbelworkshop was echt heel leuk. Ik zag net dat ze bij mij in de regio ook Wobbel yoga geven

 6. Joehoe!gefeliciteerd met je -6 kilo! Ik ook sinds vanmorgen ?. Maar super leuk weekje. Ik zit er over te denken een wobbel aan te schaffen voor mijn dochter

 7. Hier was de afgelopen week de eerste vakantie week, en die verliep eigenlijk best prettig.

  Het lijkt me leuk maar ook apart om al trends voor de herfst en winter te zien in de zomer : )

  1. Ja hier ook idd. Mooi dat het voor jou ook een goed begin van de vakantie was.
   En dat is het ook wel een beetje. Dat buiten de mussen van het dak vallen en binnen kijk je naar wollen truien haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.