huize lotus writings

Huize Lotus Writings 2 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 2 draait om de verjaardag van mijn zusje, de Spider-Man première en Ro’s diploma-uitreiking. 

In onze wereld 2

Zaterdag 1 juli

Druk! Het leek wel alsof iedereen op deze dag had gewacht om iets te vieren. June had een kinderfeestje, Ro een voetbaltoernooi, mijn zusje werd 30 net als één van de beste vrienden van Ro. Tussendoor moest May naar bed, maakten Rose en ik een pastasalade en brachten we een bliksembezoekje aan een goede vriendin: haar zoon werd afgelopen vrijdag veertien.

Maar alles bij elkaar was erg gezellig. June ging glow-in-the-dark bowlen en maakte haar eigen pizza bij Happy Italy. Rose vond de feta erg plakkerig en smulde van wat stukjes gerookte kip. Bij mijn zusje praatte ik even met haar bij, we aten heerlijk en de kinderen renden in de tuin toen het eindelijk een beetje lekker werd. Daarna brachten we de ellendebende bij mijn ouders, waar ze gingen logeren. Rose sliep vrij snel, May schijnt nog streken te hebben uitgehaald tot kwart voor 11 ’s avonds. En daarna gingen we snel door naar de volgende verjaardag, waar we ook veel hebben gelachen. Eenmaal thuis, zo rond 1 uur, waren we allebei versleten en lagen allebei snel te slapen.

Zondag 2 juli

Ongekend! We werden pas half 10 wakker. De laatste keer dat ik zo uitsliep, kan ik me niet eens meer herinneren. We begonnen de dag burgerlijk nuttig: met opruimen en schoonmaken. Maar die stilte in huis went niet echt en we hadden geen katerig excuus om het uit te stellen, dus al snel haalde Ro de kleintjes op (June wilde blijven). May sliep snel. Die was natuurlijk versleten dankzij haar eigen geintjes van de avond ervoor. Met Rose speelden we een spelletje, ‘Op weg naar groep 1’. En wat blijkt? Onze competitieve genen zitten diep verankerd in haar persoonlijkheid: ze juichte keihard toen ze won.

Verder hielden we het rustig. Ik maakte een rijk gevulde lasagne met aubergine en andere groenten. En om het gezonde effect weer op te heffen gebruikte ik extra veel kaas. Lijnen doen we morgen wel weer!

Maandag 3 juli

Nadat ik Rose en May naar de peuterspeelzaal had gebracht, ben ik lekker thuis gaan werken. Ondanks dat ik ze mis, vind ik het ook lekker weer even tijd voor mezelf te hebben. Nuttige ochtend. Verder niet heel veel spannends gebeurd.

Dinsdag 4 juli

We moesten om 17.45 uur in Amsterdam zijn voor de première van Spider-Man Homecoming. Best spannend, aangezien Ro meestal rond 16.00 uur klaar is met werken en we zo’n anderhalf uur zouden moeten rijden volgens Google Maps. Wat als we onderweg nogmaals in de file terecht zouden komen? Maar het viel alles mee. Om 17.42 uur parkeerden we in de garage onder Pathé Arena en we konden kort na het ophalen van de kaarten richting de zaal lopen. In één woord: heerlijke avond. Het grootste deel van mijn verslag konden jullie gisteren al lezen. Ik heb echt genoten. Van de film, de gezelligheid en mijn favoriete burger na afloop bij Burger King.

Woensdag 5 juli

Weer een drukke dag, maar dit keer omdat Ro zijn diploma-uitreiking had. Rose en May gedroegen zich alsof er een fikse storm op komst was: huilerig, dwars en constant aan het discussiëren met elkaar. En waar ik dacht dat ze alles in de ochtend hadden opgebruikt, bleken ze nog over een flinke voorraad te beschikken voor ’s middags. Aan het eind van de dag was ik versleten. Gelukkig waren daar de bitterballen!

Terwijl ik een foto wilde maken van het plankje, doopte May enthousiast haar kaas in de mosterd.

Ro kwam niet veel later aanlopen met een goed glas wijn en ik kon weer iets ontspannen. En dat is maar goed ook, want ik ben ontzettend trots op hem. Tussen twee kinderen door heeft hij toch zijn diploma gehaald en doorgezet als hij het even niet zag zitten.

Even later gingen we naar buiten. Echt, wat een prachtige locatie! Het water leek zo helder blauw, de zon scheen fel en de meisjes vermaakten zich op een klein podium verderop. En voor een moment kon ik de stress van de dag weer loslaten. Bijna ontspannen stapten we in voor de terugweg en eenmaal thuis plofte ik op de bank neer. Ro bracht de kinderen naar bed en verraste me later met een stuk pizza. Fijne afsluiter van een rare dag!

Schitterend uitzicht, toch?

Donderdag 6 juli

De laatste dag voor de zomervakantie op de peuterspeelzaal. De ouders mochten naar school komen voor een klein feestje met bellenblaas, pannenkoektaart en cake. O ja, en ijsjes! Ik zag May al knikkebollen om half 11, maar ze geniet ook duidelijk van haar klasje. Ze voelt zich zo groot! Mooi om te zien. Dat kleine, in eerste instantie wat timide meisje bloeit helemaal op en speelt alsof ze nooit anders gedaan heeft. Rose kwam vaak bij me zitten kroelen. Zo fijn!

En in de avond had Ro een etentje met collega’s. May gaf in de auto aan dat ze graag ’tat’ wilde eten (wat bij nader inzien patat bleek te zijn) en Rose wilde graag frietjes. Een kleine discussie later zaten twee peuters weer tevreden achterin, op weg naar de snackbar. Wat June en mij betreft? Tja als je de hele week je dieet al overboord gooit, waarom dan niet nog een keer pizza? June is er dol op en ik had echt helemaal geen zin meer om te koken. Weer een halve pizza op. Per saldo een hele, maar verdeeld over twee dagen. En zo heb ik het voor mezelf weer goed gepraat. Morgen maar een balansdag inlassen.

Vrijdag 7 juli

Vandaag kan June ook gaan ontspannen: het is vakantie! Hoewel… Echt rustig aan doen is er voorlopig niet bij. Ze trapt af met een kinderfeestje en vervolgens komt een vriendinnetje logeren. Morgen gaan we naar de verjaardag van haar nichtje, daarna slaapt ze bij opa en oma en volgende week staat er ook weer genoeg op het programma: Julianatoren, Burgers Zoo en op kamp. Dus eigenlijk begint de drukte pas echt vanaf vandaag. Ik kijk vooral uit naar vanavond: Orange is the new black. Voordeel van niet-bingewatchen is wel dat je de afleveringen die je ziet meer waardeert.

Wat was jouw hoogtepunt (of dieptepunt) van afgelopen week?

Lees hier Huize Lotus Writings 1 en Huize Lotus Writings 3

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

8 Replies to “Huize Lotus Writings 2 | Chaos met een gouden randje

  1. Mijn hoogtepunt afgelopen week was de diplomauitreiking van mijn jongste dochter. Ze haalde haar diploma gymnasium.

    Ik heb kinderen van alle niveau’s : ) Van mavo tot gymnasium.

    Maar nu wil ze dus naar China….

  2. Fijne vakantie! Drukke week voor juliie. Ik vergeet de pizza vanavond ook maar even.
    Mijn week stond alweer in het teken van slaapgebrek, gelukkig wel paar gezellige afspraken gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.