huize lotus writings

Huize Lotus Writings 16 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 16 was vooral druk, maar gezellig. Van een gesprek over het afscheid van groep 8 tot voorbereiden op de make-over van de peuterkamer en een bijzondere reis door het Westland; het komt allemaal voorbij! 

In onze wereld 16

Zaterdag 7 oktober

Soms ben ik vrij laks en laat dingen (te) lang op hun beloop. Als het om Sinterklaas vieren gaat echter niet. We vieren het ieder jaar met mijn ouders, gezin van mijn zusje en van mij, inclusief surprises natuurlijk. En omdat mijn zusje en June allebei twee surprises moeten maken – thuis en op school – wilde ik ons ruim de tijd geven. Kortom, we hebben vandaag al meteen lootjes getrokken en ik heb een prachtig idee. Hopelijk wordt de uitwerking ook goed 😉

’s Avonds bakte ik een enorme berg pannenkoeken, waardoor we op zondag nog konden nagenieten. En stiekem vind ik ze een ochtend later nog veel lekkerder, dus ik had mazzel.

Zondag 8 oktober

June wilde al heel lang een maskertje met me doen, maar steeds kwam er iets tussen: logeerpartijtjes, we vergaten het of het was te kort dag. Maar vandaag was het zover. We genoten van het macaron peel off masker van Dr. van der Hoog. Zag er een beetje uit alsof ik overenthousiast heb zitten smeren met van dat bruiningsspul, maar het rook heerlijk en onze huid was na afloop lekker zacht. Gelukkig werkte de peel off naar behoren, veel makkelijker dan dat gedoe wat je normaal met maskertjes hebt!

Maandag 9 oktober

’s Ochtends ging ik lekker aan de slag, maar al snel bedacht ik dat mijn planning helemaal niet zou gaan werken. Ik wilde namelijk met twee peuters winkelen bij Hema, terwijl de jongste eigenlijk nog steeds slaapt tussendoor. Rond 11 uur dus toch maar gewoon naar de winkels, een lading glitter, chenilles, wat schoencadeautjes en verf ingeslagen, daarna wat boodschappen bij de supermarkt en toen racen om de kinderen van school te halen. Liep niet helemaal soepel, maar ik kan wel binnenkort gaan knutselen.

May en Rose gingen ’s middags lekker spelen met hun Play Doh set en ik kon nog even werk afmaken

In de avond ging ik naar een afspraak met de commissie voor het afscheid van groep 8. Dit jaar is immers bijzonder en we willen dat op een mooie manier met de kinderen en elkaar afsluiten. Het was eigenlijk meteen heel gezellig met elkaar en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er zin in heb. Wat de planning is, moet nog even geheim blijven, maar we zijn positief!

Dinsdag 10 oktober

Spannend begin van de dag: we hadden een afspraak op de peuterspeelzaal om te horen wat May daar allemaal uitspookt. Al snel bleek dat ze op school echt een engeltje is. De ondeugende, soms wat driftige dame die thuis de kaas niet van haar brood laat eten, loopt bij de juffen keurig in de pas. Nou ja, liever zo dan andersom, zeggen we altijd maar. We verlieten een uur later het gesprek met een grote lach en goed gevoel.

Voor vertrek: May bewondert nog even haar nieuwe outfit

Daarna gingen we maar meteen boodschappen doen, voor ik weer geen zin meer zou hebben. Verder was het een beetje een dag als altijd eigenlijk. Met de post kregen we leuke spulletjes van Zenner uit de Disco en Bloomy Garden collectie. Meteen even uitgeprobeerd bij Rose natuurlijk, die het allemaal geweldig vond. Vooral de paarse elastiekjes met strik zijn favoriet.

Woensdag 11 oktober

In principe had ik wel een rustige dag. We knutselden, ruimden op en gingen naar de GAMMA voor verf. Het is een beetje paarsig geworden en – wonderbaarlijk genoeg – ze vinden hem allebei mooi. Hopelijk blijft dat zo 😉 Eind van de middag nam ik een spoedklus aan en deelde mee dat ik dat donderdag zou oppakken – terwijl ik even helemaal vergat dat we op tour zouden gaan. Na een kort paniekerig stressmoment app’te ik Lisette dat ik de ochtend oversloeg. Tot mijn grote spijt trouwens, zeker toen ik de foto’s en filmpjes zag: ze deden een chocoladeworkshop. Au! Maar het elimineerde wel mijn paniek en ik kon weer ademhalen. We hadden namelijk nog meer op de planning!

Twee keer per jaar treedt de hele basisschool van June op tijdens het Open Podium. Daar gingen we dus heen toen de kleintjes op bed lagen. Dit jaar deed groep 8 een grappig dansje op een liedje van The Adams Family en zongen ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij. Hoewel ik dat eigenlijk helemaal niet zo’n fantastisch nummer vond, ontroerde het me heel erg. De combinatie van die kinderstemmetjes, de tekst, het feit dat ze in groep 8 zitten en dit de een-na-laatste keer is en ze aan de vooravond van hun puberleven staan, denk ik. Ik was er een beetje stil van. Niet voor lang trouwens, want thuis kon ik nog even aan de spreekwoordelijke bak. Rond half 11 viel ik doodop in slaap.

Donderdag 12 oktober

Waar ik dus eigenlijk van plan was om ontspannen richting het Westland te rijden voor onze bloggerstour, stond ik nog een beetje stijf van de stress toen ik instapte. Gelukkig ging verder alles voorspoedig en stapte ik om 12.00 uur precies uit bij eetcafé De Bonte Haas. Hoe het eten daar was en waar onze tourmasters Lisette en Angela ons verder heen voerden, hoor je morgen, maar ik kan vast verklappen dat het echt heel leuk was! Op de foto hieronder zie je een prachtig stukje in de tuin bij het Westlands Museum (aanrader trouwens).

Erg interessante vraag bij Tomatoworld: hoeveel water is nodig voor deze producten – leg ze in de goede volgorde. Weet jij het?

Rond kwart voor 5 sloot ik aan in de file richting Rotterdam. Maar gelukkig viel het uiteindelijk nog redelijk mee, waardoor ik een uur later thuis binnenstapte. Een vriendinnetje van June was gezellig blijven spelen en eten, dus de kinderen waren helemaal door het dolle heen. Ro bracht haar samen met June na het avondeten weer naar huis en ik deed me tegoed aan de heerlijke chocolaatjes van Chocolaterie Le Cacao en bewonderde het fantastische dekbed van Snurk voor de kleintjes (komende week meer), terwijl ik Utopia keek. ’s Avonds natuurlijk Expeditie Robinson en daarna lekker naar bed om nog even te lezen in Kom van die bank af (over pubers en sport). Echt een heel interessant boek!

Vrijdag 13 oktober

Rond half 5 begon Rose hard te schreeuwen: ze moest plassen. Lekker tijdstip! Daarna viel ze als een blok weer in slaap en bleef ik plafondstaren tot ik er genoeg van had. Ik kon mijn hoofd maar niet losmaken van de verbouwing van de peuterslaapkamer en besloot op Pinterest te zoeken naar leuke ideeën. Misschien niet het beste moment (aangezien ik rond half 6 dus weer als een blok in slaap viel en daardoor twee uur later nogal gammel opstond), maar ik vond wel opties waar ik iets mee kon. Overdag zocht ik ze uit en begon rond 17.00 uur met de voorstrijk, zodat ik zaterdagochtend meteen zou kunnen starten. Ben toch zo benieuwd naar het eindresultaat!

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 15 en Huize Lotus Writings 17

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 Replies to “Huize Lotus Writings 16 | Chaos met een gouden randje

  1. Wat een week! Zo leuk dat je maskertjes opdoet met je dochter! Ik heb ergens anders al gelezen over het Westland, zag er heel leuk uit!

  2. Wat lijkt me dat leuk en gezellig om samen met je dochter een ontspanmomentje te hebben! Genieten!
    Ben benieuwd naar het verslag over Westland!

  3. Wat een momenten hebben jullie gehad deze week. En ook zo divers, maar dat komt waarschijnlijk ook wel door de kinderen. Bij mij bestaat een dag uit: Netflix, rondje wandelen, schrijven, sociale media en weer naar bed, haha.

  4. Leuk kijkje in jullie leven. Lijkt me spannend zo’n gesprekje bij de peuterspeelzaal, haha. Ook benieuwd naar het verslag over het Westland, klinkt heel leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.