huize lotus writings

Huize Lotus Writings 14 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 14 gingen we naar Hans & Grietje de Musical, op kraamvisite en naar het Bol.com Kinderboekenweekfeest. En, last but not least, ik keek weer eens een aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing. Zo simpel kan het soms zijn 😉 

In onze week 14

Zaterdag 23 september

Ro ging voetballen en ik besloot samen met een goede vriendin en haar dochter naar een feest van de kinderopvang/peuterspeelzaal te gaan. Kostte een kleine work-out (met twee peuters de heuvel op fietsen terwijl je conditie beneden peil is – kan leukere dingen bedenken), maar dat was het echt allemaal waard! Behalve dat het natuurlijk echt fantastisch weer was, hadden ze allerlei leuke dingen georganiseerd: van schminken en nagels lakken tot tekenen en springen. En snoepen natuurlijk. Als verrassing stond Ro ineens voor onze neus en dat maakte de dag bijna compleet! June sliep nog bij haar opa en oma; die vond het zo leuk dat ze nog een nachtje wilde.

Zondag 24 september

May ging naar opa en oma, de rest van het gezin naar de voorpremière van Hans & Grietje de Musical. Eigenlijk vond ik het wel een beetje zielig hoor, om haar zo achter te laten, maar aan de andere kant is ze gewoon nog te jong. Ze zou rondlopen, misschien wel luid roepen of gillen uit protest en misschien bang worden van de luide muziek. Bovendien hebben we nu echt zitten genieten met zijn vieren en May ook, gezien de foto’s die we van opa en oma doorgestuurd kregen. Geslaagde dag!

Hans & Grietje de Musical

Maandag 25 september

Terwijl ik aan het werk was, liep mijn moeder met ons jongste neefje door Blijdorp. Ze stuurde me deze geweldige foto, die ik toch even moet delen.

Hier gebeurde verder weinig. Ik werkte, werkte nog wat meer en in de middag haalde ik de kleintjes op van school. May viel bijna in slaap tijdens het eten, dus die ging vrij snel naar bed. Rose en ik keken wat televisie, ik deed iets aan het huishouden en we knuffelden heel veel. Soms is dat ook gewoon genoeg.

Dinsdag 26 september

Waar ik voorheen altijd de boodschappen op maandag deed, zou ik ze nu op dinsdag moeten doen. Maar dat is toch best lastig. In de praktijk zijn we dinsdag vaak druk bezig met van alles en valt de tijd weg om écht aan de slag te gaan. ’s Middags sliep May en rondde ik wat werk af en deed het huishouden, waarna ik met Rose ben gaan knutselen. We maakten wat dingetjes van speelmaïs, zoals deze uil (lang leve Pinterest). Toen Ro thuis kwam ben ik alsnog de boodschappen gaan doen en konden we toch nog avondeten 😉

Voor een niet-knutselaar ziet hij er in elk geval uit als een uil!

Woensdag 27 september

We begonnen de dag goed met kraambezoek van een vriendin. Wat zijn baby’s toch leuk! Blijft toch ook grappig om te zien dat de meisjes waar ik zo’n vijftien jaar geleden mee naar Spanje en Turkije ging (uiteraard om een flink potje cultuur te snuiven) nu mama worden of zijn. We zitten nu allemaal in zo’n compleet andere fase – maar goed ook natuurlijk. En met een beetje pech zitten Ro en ik over een jaartje of zeven aan de andere kant van het spectrum… 

Na deze bijzondere visite moesten we haasten: om 15.00 uur werd ik samen met June en Rose in Utrecht verwacht voor het Bol.com Kinderboekenweekfeest. Het thema was Griezelen, maar mijn zorgen vooraf (dat het te eng zou zijn) bleken volkomen ongegrond. Wat een feest! Ze hebben het enorm naar hun zin gehad. Na afloop aten we bij de Mac en om 19.30 uur stapten we weer binnen. Rose helemaal blij omdat ze zo laat naar bed mocht, June balend dat ze al meteen naar boven moest. Ro ging voetballen, ik werken en keek tussendoor Robs Grote Tuinverbouwing (tja, vreemde guilty pleasure, maar vind dat dus oprecht heel leuk).

Donderdag 28 september

Donderdag werkdag. Kinderen zaten op school en ik heb mezelf een slag in de rondte gewerkt tot ik ze weer mocht ophalen. In de middag ging June naar school, Rose met mijn moeder mee en May naar bed. Toch wel fijn, had een boel te doen en kon vandaag een flinke to do list afstrepen. Echt, tegenstanders mogen vinden dat lijstjes onrust brengen, hier voelde het juist heel goed.

In de avond kreeg ik deze foto van mijn zusje. Hoe schattig is dit?! Ze hebben een klein katje en echt alles aan hem is leuk. Waarom wij er dan geen hebben? Dat lees je aankomende woensdagochtend in Ro’s 27 redenen waarom we geen huisdieren zouden moeten nemen.

Vrijdag 29 september

Beetje saai, maar opnieuw een werkdag. Op zich allemaal niet heel speciaal, tot de kinderen sliepen. Ro en ik vinden het namelijk fijn om heel soms uitgebreid te koken en dat lekker met zijn tweetjes op te eten. Zonder gillende kinderen of prikkende vorken in je vlees. Gewoon in stilte. Een beetje de geneugten van het uit eten gaan, maar dan goedkoper. Eigenlijk is het inmiddels vaste prik geworden: ik bak ossenhaas van AH (die dure, die vacuüm verpakt zit) en maak daar champignonsaus bij, hij maakt de salade en we frituren patatjes. Vandaag had hij een fles Zaanse mayonaise gehaald en een flesje wijn. Dus alles klopte! Daarna keken we de herhaling House Rules NL en gingen op tijd slapen.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 13 en Huize Lotus Writings 15

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.