huize lotus writings

Huize Lotus Writings 13 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 13 dwaalden we rond in Utrecht, kregen een bijzonder postpakket van Nationaal Schoolreis Magazine én bezochten een adembenemende voorstelling van het Zwanenmeer in het Nieuwe Luxor. 

In onze wereld 13

Zaterdag 16 september

Spannende dag voor June! Twee maanden nadat ze op danskamp was geweest, ging ze naar de reünie. We waren een ruim halfuurtje te laat, maar ze had het fantastisch. In de hoop iets leuks te vinden voor de jongste twee liepen we een rondje rond de Galgenwaard, maar het leek uitgestorven. Bovendien was het niet bepaald lekker weer om uren in rond te lopen.

En om ze nu twee uur te moeten entertainen in een horecagelegenheid, leek me geen strak plan. Daarom vertrokken we naar kinderboerderij Griftsteede, waar ze zich een ruim uur hebben vermaakt.

Rond half 6 haalden we een vrolijke tienerdochter op die blij was dat ze haar vriendinnetjes weer had gezien. We sloten onze dag passend af bij de Mac. En rond een uurtje of 8 werd June gehaald om te gaan logeren bij opa en oma.

Zondag 17 september

Terwijl June een beetje kon bijkomen van alles, zat ik alweer te tikken en nam Ro de kleintjes mee naar buiten. Niet heel spannend allemaal, maar ik kon in elk geval wel lekker door. Ik schreef een artikel voor een opdrachtgever en rondde Lees Mee 43 af. ’s Middags ging ik met Rose naar buiten waar het zonnetje eindelijk weer lekker scheen. Toch nog een beetje nazomer! We tekenden lekker met stoepkrijt en hadden veel lol, terwijl Ro naar Formule 1 keek. Goed verdeeld!

Maandag 18 september

Maandag, werkdag. Productief ochtendje met het lumineuze idee om mijn website nog maar eens verder te gaan verbeteren. Tja, het houdt je van de straat zal ik maar zeggen. Elke dag leer ik weer iets bij, maar met kennis komt ook de neiging om van alles te willen aanpassen en zadel je jezelf op met een berg werk. Nou ja, dat ging dus een beetje de hele dag zo door. Werken, spelen, koken en fietsen. Was blij toen ik ’s avonds kon neerploffen.

Dinsdag 19 september

Vlak voor mijn blog over onze nieuwe kussens online kwam, maakte ik nog wat foto’s. Gelukkig wilden May en Rose wel even model staan (of beter gezegd: liggen).

Na de lunch kwamen er een paar pakketjes binnen. Eerst van Hunkemöller (lees komende donderdag alles over hoe jij ook je sexy shape kan bepalen en daar de beste bh bij vindt), daarna van het Nationaal Schoolreis Magazine. Superleuk! Ik ben een paar maanden geleden namelijk benaderd door uitgever Brian Berghuis die graag een blog van me (over schoolreisjes) wilde opnemen in het blad. Blijft toch onwerkelijk om je eigen column zo te lezen op papier, maar zo leuk ook! Daarnaast had hij drie mooie rugzakjes, stoere dinosauruspennen én de dvd van Mees Kees meegestuurd. Happy mom, happy kids!

Woensdag 20 september

We startten de dag goed in Monkey Town. Verkouden zijn we toch al, dus dat maakte ook niet veel meer uit. Vriendin C. en ik klommen een uurtje met onze jongsten mee in de hogere torens, daarna gingen ze vooral zelf hun gang in het peutergedeelte. Rose en haar oudste redden zichzelf wel. Die zagen we af en toe klimmen en toen ze hoorden dat we iets lekkers hadden gehaald, maar verder niet. Wij konden intussen lekker bijkletsen en bijkomen van onze work-out.

’s Middags was niet heel spannend. May ging naar bed, Rose en ik zaten op de bank. Zij ging kleuren en ik nog even wat werken. En in de avond vertrok Ro om te gaan voetballen, kletsten June en ik bij en speelden kwartet. Daarna nog even aan de slag, maar om half 11 was ik er even helemaal klaar mee en ging de laptop uit. Kwam te weinig uit mijn vingers ook. Goede timing: niet veel later stapte Ro de gang in.

Donderdag 21 september

Vandaag was een drukke dag en dat maakte me nog warriger dan normaal. Om een voorbeeld te noemen: ik ging snel op de fiets naar school om nog op tijd te zijn en wilde lopend naar huis. Vervolgens vergat ik mijn vriendin te feliciteren met haar zoontje, terwijl ik wel vijf keer heb gezegd: ‘Tot straks op de verjaardag!’… Zo’n dag dus. Gelukkig konden Rose en ik nog even tussendoor relaxen op de bank, terwijl May een dutje deed. Samen met Puk trouwens, die uitgerekend komt logeren als ik één van mijn meest chaotische dagen beleef.

Na de verjaardag renden June en ik door het huis. Snel eten, aankleden en klaarmaken, want we gingen naar het Zwanenmeer in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Sprookjesachtig en adembenemend! Hoewel ik sommige stukken wat lang vond duren en even miste dat prins Siegfried stierf, maakten de scènes waarin alle zwanen dansten in de mist alles goed. Zeker in combinatie met die prachtige muziek. Om je een impressie te geven:

Na afloop liepen we naar buiten. June bewonderde openlijk de Erasmusbrug. Ik vind het altijd zo mooi om de wereld door de ogen van je kinderen te bekijken. Dan zijn er nog zoveel magische momenten, zonde dat je dat gevoel kwijtraakt als je volwassen bent. Maar eerlijk, hij lag er prachtig bij vanavond!

Vrijdag 22 september

Mijn werkdag! Tja, daar valt meestal niet veel spannends over te vertellen. Ik kijk vooral uit naar het weekend. Zeker naar zondag, omdat we dan naar de show van Hans & Grietje gaan met de oudste twee. Ben heel benieuwd, ook naar hun reactie. In elk geval hebben we onze portie cultuur voor deze week weer gehad!

Lees hier Huize Lotus Writings 12 en Huize Lotus Writings 14

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 13 | Chaos met een gouden randje”

  1. Wat gaaf het Zwanenmeer. Zou ik ook ooit nog wel eens naartoe willen gaan. En herkenbaar dat warrige.. dat je op je fiets heengaat en lopend terug wil, haha. Zou ook echt iets voor mij zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.