huize lotus writings

Huize Lotus Writings 11 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 11 draait om het ontmoeten van andere bloggers, foodtrucks en onze ondeugende peuters. 

In onze wereld 11

Zaterdag 2 september

Wat een dag! Half 9 vertrok ik bepakt en bezakt richting Soest voor een heel leerzame dag. Esmée van Website4mama.nl, Joyce van Mamsatwork.nl en Marguerita van Marstyle.nl organiseerden daar Blogger by Nature, waar je afgelopen week al over kon lezen. Het was heel gezellig om bekenden te zien en ook nieuwe bloggers te leren kennen. Behalve heerlijk eten leerden we van alles over SEO, affiliate links van Bol.com en verdienen met je blog.

Blogger by nature

En daarna mochten we gaan netwerken. Doodeng, maar het lukte en viel me alles mee. Het grootste deel van de dag bracht ik door met de gezellige Kimberley van Beebsandmoms.nl. Na afloop reed ik in één keer door naar Rotterdam voor een lekkere long chicken met kaas bij Burger King en hot brownie met ijs. Mijn standaard keus, verveelt nooit! Grappig genoeg bleek een oude buurjongen daar ook geparkeerd te staan met zijn vriendin en kinderen om hun menu’s op te eten. Meteen ff bij gekletst. Eenmaal thuis pakten Ro en ik de goodiebags uit, praatten elkaar bij en vielen iets na half 10 in slaap op de bank.

Blogger by Nature
Kimberley, Monique, yours truly, Bregje en Nicole

Zondag 3 september

Na een enerverende ochtend met twee peuters die elkaar vrijwel non-stop in de haren vlogen, ging ik ‘s middags met mijn zusje en haar zoontje, Rose en June naar het foodtruckfestival in het centrum van ons dorp. Mijn allereerste en waarschijnlijk allerlaatste. Ik geloof niet dat ik er helemaal voor ben gemaakt; een hoog hipstergehalte en veel verschillende geuren door elkaar, muzikaal begeleid door een eclectische beat. Ik voelde me daar echt de vreemde eend in de bijt. Iedereen genoot namelijk. Maar goed, wie weet moet ik het nog eens een kans geven… ‘s Avonds haalden we lekker makkelijk patat.

Maandag 4 september

In de ochtend zaten de kinderen allemaal weer op school en ging ik aan de slag. Een paar uur later kwamen ze helemaal blij thuis. Alleen jammer dat ze niet zo goed meer luisterden naar mij (hadden ze allemaal opgebruikt bij de juf natuurlijk). Daardoor moest Dora het ontgelden en strooide May in een onbewaakt ogenblik het halve pak hagelslag op een bordje. Ik moest eigenlijk zo ontzettend lachen, maar heb het maar niet laten zien. Eind middag bracht ik June met de fiets naar dansen. Is toch wel erg lekker om elke week een stukje te fietsen.

Dinsdag 5 september

Ongebruikelijk, maar ik voelde me enorm georganiseerd vandaag. Zo stond de pan tomatensoep al voor het middaguur te pruttelen, ruimde ik op en poetste het huis, zorgde dat er wat achterstallige administratie werd gedaan en deed tussendoor nog wat werk, terwijl de kinderen lief speelden. Echt, zulke dagen zouden er vaker mogen zijn!

Woensdag 6 september

June had haar eerste studiedag van het jaar én een kinderfeestje, mijn planning bestond vooral uit het verzorgen van entertainment (Ernst Bobbie en de rest en kleuren). In de middag kwam ons jongste neefje langs voor een uurtje ongeveer. Ik heb heerlijk met hem zitten knuffelen! Zijn grote nichten trouwens ook, die vonden het prachtig natuurlijk. Het grappigste vind ik van zulke situaties dat kinderen echt heel weinig nodig hebben. Je kan de duurste spullen voor ze kopen, maar uiteindelijk beleven ze vaak meer lol met de doos. Althans, zo ging het hier wel. Ze kropen erin en deden alsof dat het Sprookjesbos was. Heerlijk toch? ‘s Avonds moest Ro voetballen en genoot ik van twee met crème gevulde handschoenen, terwijl ik film keek. Hoe ze bevielen, vertel ik binnenkort!

Donderdag 7 september

In de ochtend moesten we naar het consultatiebureau. Ondanks een paar pogingen om toch lekker te kunnen blijven gymmen met hun peuterspeelzaalklasje kreeg ik Rose en May alsnog op tijd richting de auto gedirigeerd én op de weegschaal. Alles was gelukkig goed. Ze volgen hun eigen lijntje in gewicht en lengte, gedroegen zich daar voorbeeldig en waren na afloop helemaal blij met hun nieuwe kleurplaten. Eenmaal thuis draaide hun bui volledig om en stuiterden ze alle kanten op. Zo’n dag dat je extra blij bent als papa thuis is, zeg maar. Mijn pakketje van Matchis was binnen en nu ben ik officieel ingeschreven als stamceldonor – iets dat ik direct na het verhaal van Kim heb aangevraagd.

Vrijdag 8 september

Zoals het de brave thuiswerkende moeder betaamt, ging ik al om 6 uur ‘s ochtends aan de slag. Je kan maar op tijd beginnen… Al was het niet direct mijn plan, maar Rose en May stonden vroeg op en ik dacht: laat ik dan ook maar. Uiteindelijk werkte ik door tot 17.00 uur, waardoor we moesten haasten voor de verjaardag van ons 9-jarige neefje. Gelukkig ging het daar allemaal iets langer door en bleven we uiteindelijk onverwachts tot een uurtje of half 10. Eenmaal thuis sliep iedereen binnen no time. Moest ook wel, want de dag erop werden we rond 9 uur verwacht in het Zuiderpark voor het AH Sportfestijn…

(wordt vervolgd…)

Hoe was julie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 10 en Huize Lotus Writings 12

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 11 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *