huize lotus writings

Huize Lotus Writings 10 | Chaos met een gouden randje

In mijn rubriek ‘In onze wereld’ neem ik je mee met onze belevenissen van de afgelopen zeven dagen. Wat waren onze hoogte- en misschien ook dieptepunten? In onze wereld 10 gaat over Junes verjaardag, een grote zoektocht naar het snoertje van mijn fotocamera, genoten bijna écht van ons nieuwe zwembad en troffen voorbereidingen op de première van Girls Trip.

In onze wereld 10

Zaterdag 26 augustus

Afgelopen week kon je al lezen dat we Junes verjaardag vierden. Dat betekende dus veel lekker eten, drinken en gezelligheid. We maakten veel foto’s, hadden fantastisch weer gelukkig en de kinderen sjeesden heel de dag door de tuin heen. Rond kwart over 9 reden we weer naar huis en binnen een kwartier sliepen twee van de drie. Rose bleef gezellig kletsen, maar redde het uiteindelijk ook niet. Ro en ik ruimden nog wat op, aten iets kleins en bekeken samen de foto’s op mijn toestel. Helaas konden we ze nog niet op de computer zetten, omdat ik mijn snoertje zo snel niet kon vinden.

versiering

Zondag 27 augustus

Ons neefje van 9 bleef slapen en als verrassing aten we croissantjes. Ro had glutenvrije meegenomen van Danerolles. Qua smaak best even wennen: ze smaken een beetje taai, vind ik persoonlijk. Gelukkig had ik ze gevuld met kaas en ham, dat scheelde. Geen aanrader in elk geval, al passen er wel twee blikjes in de oven (van 4 per stuk). Na het eten haalde June haar papillotten uit en dat gaf een geweldige bos krullen. Prachtig!

Daarna begon ik aan mijn tweede zoektocht naar het snoertje en het lijkt volledig verdwenen. Ben echt zo’n enorm warhoofd, moet het ergens hebben neergelegd maar waar? In de middag nam ik de kinderen mee naar mijn ouders zodat Ro naar Formule 1 kon kijken. Een meer dan welverdiend momentje me-time voor hem, want hij heeft me afgelopen week onwijs veel bijgestaan door de kinderen mee te nemen zodat ik kon werken.

June maakte meteen gebruik van de papillotten

Maandag 28 augustus

Zodra de kinderen op school zaten, begon ik met tikken. Dat leverde gelukkig een productieve ochtend op. In de middag liet ik ze lekker kleien en keek ik met Rose naar Engie Bengy. Dat wil zeggen, zij keek ernaar en maakte het huis schoon. Gelukkig vond ik mijn snoertje terug! In de avond bracht Ro June naar dansen met de fiets en verder gebeurde er niet veel spannends. Soms best wel lekker

Dinsdag 29 augustus

We begonnen de dag met boodschappen. Rose en May leken we bitterballen in hun oren te hebben: werkelijk niets van wat ik zei kwam aan. Daardoor dacht ik de oplossing te hebben met het badje. Tijdens het oppompen ontdekte ik een megaspin achter de boekenkast (waar hij nog steeds zit trouwens… hoop ik) van zo’n vijf tot zes centimeter doorsnede, poot naar poot. In opgevouwen toestand. Krijg weer de kriebels nu ik dit tik! Het badje was op zich een groot succes, ware het niet dat ze voor de zoveelste keer ruzie kregen om de ballen en ik ze voor straf naar binnen haalde. Een tweede poging liep ook op niets uit. Maar goed, we weten in elk geval dat het badje zelf fantastisch is. Die wetenschap nemen we mee naar volgend jaar zomer!

Woensdag 30 augustus

Afgelopen jaar werkte ik met wat leerkrachten van Junes basisschool in het diepste geheim aan een alternatief voor de schoolgids. Uiteindelijk is het een kalender geworden vol weetjes en met korte verhaaltjes, waaronder van mijzelf (als leerling en nu als ouder op deze basisschool). Vandaag ging hij mee naar huis en het was echt heel tof om te zien hoe het in zijn geheel is geworden! Grappig ook om te zien dat June en ik op de klassenfoto best op elkaar lijken, terwijl dat in het dagelijks leven totaal niet zo lijkt. Erg leuk was ook de verrassing die Zenner ons stuurde: items uit de Blooming en Handmade collectie. Daarover volgt natuurlijk nog een blog!

Donderdag 31 augustus

In de ochtend kwam het verhaal van Kim online, waar ik best veel tijd in had gestoken. Het was dan ook fijn om te zien hoeveel lieve en mooie reacties erop volgden. Verder werkte ik vooral vandaag en deed hopeloze pogingen om May naar bed te brengen. Ze was doodop, dat merkte je aan alles, maar werkte enorm tegen. Uiteindelijk is ze tegen me aan gaan liggen op de bank om Ernst en Bobbie te kijken, maar in slaap viel ze niet meer. In de avond haalde ik June op de fiets van dansen. Erg lekker om wat vaker met de fiets te gaan in plaats van de auto! Terwijl Ro de kleintjes op bed legde, schreef ik me in als stamceldonor. En toen ze allemaal op bed lagen, keken we naar de laatste afleveringen van New Girl op Netflix. Tijd voor iets nieuws…

Schrijf jij je in als stamceldonor? – Shutterstock

Vrijdag 1 september

Een werkdag zoals alle anderen. Nou ja… Niet helemaal, want vanavond gaan we naar de officiële première van Girls Trip in Amsterdam. En ik ben toch zo benieuwd! De film stond hoog op mijn wensenlijstje vanwege Queen Latifah. Dus straks klap ik lekker mijn laptop dicht en ga me klaarmaken. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte! Volgende week dus meer over de première, de film zelf natuurlijk en de rest van de avond.

Korte toevoeging: de film is echt fantastisch! Heb heerlijk gelachen en… Nou ja, de rest moet je maandag maar komen lezen! 

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 9 en Huize Lotus Writings 11

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *