huize lotus writings

Huize Lotus Writings 1 | Chaos met een gouden randje

In navolging op de groten der aarde (in blogland althans) besloot ik een experiment op te starten: een weekoverzicht van zaterdag tot en met vrijdag. Vandaag In onze wereld 1, waarin May voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging, ik na drie kwartier zoeken neerplofte in het prachtige Haagse Hofhouse en de dag erop een ontzettend handige PowerCube kreeg van Allocacoc.

In onze wereld 1

Zaterdag 24 juni

Mijn opa werd 91. Hoewel hij altijd claimt geen cadeauwensen te hebben, gaven we toch een puzzelboekje. Dat kon echter meteen op de stapel leesvoer die hij nog had liggen. Want hoewel hij in de negentig is, heeft mijn opa een grote interesse in technologie en blijft graag op de hoogte via tijdschriften en boeken. Hij is bovendien momenteel aan het puzzelen hoe zijn Apple computer werkt. Lezen en puzzeltjes maken staan dus even niet op de prioriteitenlijst. Ik vind dat echt heel mooi om te zien hoe scherp en analytisch hij is. Tijdens ons bezoek keken we de MotorGP en genoten we intussen van een heerlijke aardbeienschelp. Goede invulling van onze zaterdag!

’s Middags bakte ik een Oreo Cheesecake en gewone cake in ‘Frozen stijl’. Of beter gezegd: ik gooide drie verschillende kleurstoffen door het beslag en dat maakte een hysterisch ogend gebakje. Eenmaal klaar had ik weer tijd voor andere dingen en raakte in paniek. Ik had namelijk bakjes en bestek besteld voor het avondeten op Mays verjaardag. Helemaal verantwoord en groen: je kon ze in de GFT container gooien. Maar de postbode kwam niet opdagen. Dramatisch gaf ik alle hoop op en bleef erover klagen tegen Ro. Pas toen ik rond half zeven de deur uitging voor een vergeten pak kwarktaart, reed ze de straat in. Slecht voor de bloeddruk, maar het probleem was opgelost.

Zondag 25 juni

In de vroege ochtend sprongen Rose, May en June in mindere mate alle kanten op: May werd twee en we vierden een dubbele verjaardag omdat Rose in de zomervakantie 3 wordt! Beneden leek, dankzij Funidelia, wel een Frozen storm door de huiskamer te zijn gegaan: alles was netjes in stijl versierd. Omdat Ro en ik het meeste op zaterdag hadden gedaan, hoefden we nu alleen nog wat laatste dingen aan het huishouden te doen en taart te proeven. Je zou immers niet willen dat je gasten iets krijgen dat niet lekker is 😉

frozen

Vanaf een uurtje of drie druppelden de eerste gasten binnen en binnen no time liepen Ro en ik rond met drinken en taart. Tijdens de hapjes sprongen mijn zusje en schoonzusje bij en pas tegen 7 uur ploften we neer met ons bord op schoot: tjauw min, moksi meti en salade. Heerlijk! Ik keek de kamer rond: de meisjes waren flink verwend, iedereen zat te genieten van zijn eten of uit te buiken en June, Rose en May genoten. Geslaagde dag dus!

Maandag 26 juni

De allereerste dag voor May op de peuterspeelzaal. Ik geloof dat ik zenuwachtiger was dan zij. Hoe zou het gaan? Nou ja, zoals meestal bleken alle zorgen ongegrond. Ze stapte parmantig binnen, alsof ze nooit anders had gedaan. Om mijn bezorgde moederhart te sussen besloot ik toch een uurtje langer te blijven. Maar eigenlijk had ik dat beter niet kunnen doen: May begon bij mijn vertrek te huilen omdat ze dacht dat ik haar mee naar huis zou nemen. En Rose ook, omdat ze niet begreep dat ik ineens wegging. Het boodschappen doen in mijn eentje was erg fijn trouwens. Eenmaal thuis sliep May een gat in de dag: doodop nog van haar verjaardag en school.

Dinsdag 27 juni

Staking! #loedermoeder die ik ben, had ik June naar school laten gaan als een bevriende moeder me niet de avond vooraf had geattendeerd op dat uurtje. Ben haar nog dankbaar! Al schijnen er veel kinderen gewoon op school te hebben gestaan. Voelt toch beter als je niet de enige bent. Ik liet de kleintjes vingerverven, wat al binnen tien minuten resulteerde in een ravage. Ik voelde lichte wanhoop, omdat het nog geen 9 uur was. We moesten nog een ochtend! Gelukkig hielp de Sprookjesboom me een beetje, zodat ik snel kon opruimen en erger voorkwam. Note to self: nooit meer vingerverven!

’s Middags mocht Rose me helpen met uitpakken van mijn postpakketjes: SOXS en een nieuwe highlighter die ik een paar maanden geleden bij Charlotte zag en sindsdien op mijn verlanglijstje had staan. Helemaal blij dus! Pakketjes uitpakken voelt toch nog altijd alsof je cadeautjes krijgt, zelfs wanneer je ze zelf hebt aangeschaft. De sokken zitten trouwens echt zo comfortabel. Binnenkort verschijnt een review.

Woensdag 28 juni

’s Avonds vertrok ik tijdig richting Den Haag waar we een bloggersmeeting hadden in het recent geopende Hofhouse naast Centraal Station: een horecaconcept waarbij je kunt kiezen uit acht verschillende keukens. Van hamburgers tot thai en van pizza tot oesters. Zoals gebruikelijk wanneer ik Den Haag bezoek, voelde ik na zo’n drie kwartier een milde wanhoop. Ik kon het niet vinden. De GPS raakte van slag doordat ik onder een viaduct reed, de halve stad lag ondersteboven en ik raakte mezelf en het signaal kwijt in een verlaten parkeergarage. Eenmaal daar kreeg ik een flinke cocktail om bij te komen. Gelukkig maakte de gezelligheid alles goed! De zaak is prachtig en het eten lekker.

Donderdag 29 juni

Nog een keer Den Haag, met een foutloze heenrit gelukkig. Dit keer voor een lunch met Fleur, Linda en Miriam bij Dudok: brood met kroket! Iets waar ik echt enorm dol op ben, maar wat ik eigenlijk bijna niet eet. Zeker niet nu ik zo goed aan het afvallen ben.

Na de lunch liepen we een stukje verder voor een bezoekje aan Allocacoc. We kregen hier een leuke goodiebag met daarin een Levit XL (een opklapbaar tafeltje dat je kan gebruiken om je laptop op te plaatsen – beter voor je lichaam, omdat je hiermee ook staand kunt werken), en natuurlijk de bekende PowerCube, inclusief reisstekkers. Echt heel blij mee! Je kunt vandaag nog op bezoek gaan bij het azuurblauwe Volkswagenbusje in Den Haag!

Bij thuiskomst bleek de hamamdoek van Happy Towels binnen. Ik kon niet wachten en pakte hem gelijk uit. De kleur is echt heel mooi en wat voelt hij zacht! Ben heel benieuwd hoe hij bevalt na het douchen.

Vrijdag 30 juni

Dat is vandaag. En over mijn eigen dag heb ik eigenlijk niet heel veel bijzonders te vertellen. Vrijdag is mijn werkdag, dus ben ik vooral bezig met freelance opdrachten en het vooruitwerken aan mijn blog. Ro ging intussen met de kleintjes naar de dierentuin en zat vooral in de speeltuin, omdat Rose en May plots alles eng vinden. In de middag kwam een vriendinnetje van June. Ze bleef eten: patat van zoete aardappel met karbonade.

Wel een leuk nieuwtje: ik heb een persoonlijk record gehaald van 4750 unieke bezoekers deze maand. We gaan de goede kant op!

Hoe was jouw week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier weekoverzicht 2

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

13 Replies to “Huize Lotus Writings 1 | Chaos met een gouden randje

  1. Echt leuk zo’n weekoverzichtje! Nu moet ik wel zeggen dat ik helemaal hongerig word van die foto van de kroketten, haha!

  2. Leuk zo’n weekoverzicht!! Zeker blijven doen☺️ Leest als een fijn druk weekje. Ik heb nu alleen wel heel erg veel zin in kroket… zó heerlijk.

  3. Zo’n opklapbaar tafeltje lijkt mij heel handig. Net als een ‘plate’ waar je je bord op kan zetten, op schoot. Zo te horen was de taart lekker, anders had de visite deze niet gekregen. Leuk weekoverzicht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.