Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ik hou van slapen tag | Alles over ons slaapritueel

Ik hou van slapen tag | Alles over ons slaapritueel

De meest relaxte bloggertag die er bestaat: de ik hou van slapen tag. En hoewel de kinderen tegenwoordig meestal mijn wekker zijn, vind ik het nog steeds één van de heerlijkste dingen om te doen. Zeker als je doorslaapt van ‘s avonds tot ‘s ochtends. Hoe ons slaapritueel eruit ziet, vertel ik je hier! 

Ik hou van slapen tag

Voor ik kinderen kreeg, was ik wat je gerust een professionele slaapkop kunt noemen. Ik hou van slapen. En het liefst bleef ik lekker in bed liggen tot het middaguur en in de avonden was ik op mijn productiefst (al dan niet noodgedwongen omdat ik vergeten was een repetitie te leren). Toen bleek dat June als baby een uitslaper was en ook het liefst haar bed pas rond 23.00 uur op zocht, veranderde daar eigenlijk niet veel aan. De laatste twee bleken echter net hun vader: punctueel en fris vanaf 6 uur ‘s ochtends. Tja, dan kun je als moeder maar één ding doen: jezelf aanpassen. Ik las deze Ik hou van slapen tag bij Jodi van Liefthuis en vond hem gelijk leuk. Al mag ik er aanzienlijk minder lang van genieten dan vroeger, ik hou van slapen. Van wie de tag oorspronkelijk is? Wie het weet, mag het zeggen.

Ik hou van slapen tag Q & A

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ons streven is rond 22.00 uur. Ervaring leert dat je altijd later naar bed gaat dan gepland en anderhalf uur speling is prettiger wanneer je om 22.00 uur al aanstalten maakt dan om 23.00 uur. Zeker omdat de jongste nog niet altijd doorslaapt en de oudste weleens onverwachts aan ons bed staat. Bovendien gillen de kleintjes iedereen rond 06.00 uur al een schitterende goedemorgen toe, dus dan kun je maar beter zo uitgerust mogelijk zijn.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

We ruimen de huiskamer nog een beetje op, vaatwasser aan en deuren op slot, gaan naar boven, tandenpoetsen, crème op mijn gezicht en naar bed. Make-up draag ik niet vaak, dus die hoef ik er ook niet af te halen. In bed kijk ik vaak nog even of het geluid wel uitstaat en de wekker aan, of ik nog ongelezen berichten heb en tegenwoordig ook hoe de blog het heeft gedaan die dag (hoewel ik dat regelmatig controleer, dus echt verrassend is het meestal niet meer).

Wat doe je als je niet kan slapen?

Het is dat ik niemand wil wakker maken met een lichtje, anders zou ik gaan lezen. Tegenwoordig hou ik het op een spelletje patience via mijn telefoon, lezen van blogs die ik nog open had staan of meditatie oefeningen waarover ik ooit gelezen heb (ontspan je tenen, voeten, enkels… Net zolang tot je slaapt)

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Eigenlijk vind ik het maar iets raars, dat je kussens gebruikt voor de sier. En toch hebben we ze (in totaal zes). Ze liggen vaak gigantisch in de weg en dat ene kussen dat écht lekker ligt, is vaak op onverklaarbare wijze verdwenen. Of zou Ro hem stiekem inpikken? Kortom, vaak duw ik halverwege de nacht de helft van de losse kussens maar uit bed, omdat het nogal benauwd voelt en je bewegingsvrijheid behoorlijk inperkt.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Een heel rare, die ik heb overgehouden aan mijn zwangerschap. Het stomme is dat het totaal niet lekker meer ligt nu mijn buik weer geslonken is tot redelijk normale proporties. Soms word ik zelfs wakker met een pijnlijke rug. Maar ik kan op geen enkele andere manier meer in slaap vallen, dus doen we het er maar mee. Mijn ene been ligt opgetrokken naast me, ik lig op mijn buik en altijd naar rechts toe.

Waarmee mag je jou altijd wakker maken?

Fantastisch nieuws, zoals de geboorte van een nieuw familielid. En anders als je echt hulp nodig hebt.

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Zes uur. Dan gaat mijn blog online, wordt de jongste wakker en niet veel later onze peuter.

Snoozen of direct opstaan?

Hoewel volkomen nutteloos, snooze ik vaak een halfuur om daarna tot de conclusie te komen dat ik morgen toch echt direct uit bed moet. Je raakt alleen maar vermoeider door te blijven liggen, maar ja… Zeker in de winter is je bed zo warm en het huis zo koud. Dan moet ik mezelf daar echt mentaal op voorbereiden.

Slaap je uit in het weekend?

Nee, vrijwel nooit. Ro doet pogingen om mij en mijn bioritme te ontzien door de kinderen mee naar beneden te nemen, maar vaak hoor ik gegil van beneden en dan ben ik er ook wel weer klaar mee. Aan hem ligt het dus niet.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Geen idee, ik schijn weleens te praten. En laatst lag ik volgens Ro te giechelen. Onbegrijpelijk, omdat ik nog herinner dat ik kort daarvoor wakker werd van zijn wekker (hij wilde in het holst van de nacht de 200 meter sprint voor dames live kijken, om te zien of Dafne Schippers haar voorspelde gouden medaille zou halen – waarschijnlijk omdat niemand er nu doorheen zou kletsen). Ik viel behoorlijk pissig weer in slaap, maar kennelijk duurde mijn boosheid niet lang.

Wat heb je aan in bed?

Een hemdje en ondergoed. En een extra dikke deken in de winter, waar ik mezelf dan in rol als een rups in zijn cocon.

Slaap je met je sokken aan?

Nee, ik vind dat zo onprettig. Soms hou ik ze even aan als het echt ijskoud is buiten, maar al snel vind ik het dan weer zo vies warm worden. Wel trek ik bij opstaan meteen mijn SOXS aan, dat scheelt op die koude vloer!

Hoe groot is jouw bed?

1.80 bij 2.00 meter volgens mij. En toch lijkt het aan de kleine kant soms, terwijl ik echt niet heel lang ben.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Uitrekken en daarna mijn telefoon pakken, kijken hoe laat het is en balen dat ik wakker werd voor de wekker. Of de wekker uitdrukken, dat kan ook nog.

Droom je elke nacht?

Ja en ik weet vaak nog precies waarover. Vind het apart dat je soms echt kunt ruiken, voelen en zien in je droom, alsof het echt gebeurt. Maar gelukkig zijn de meeste dromen bedrog, hoewel sommige van mij best mogen uitkomen.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik droomde een keer dat Tommie de trein naar Sesamstraat miste. Meneer Aart hing uit het raampje en riep ons iets toe. Dat heeft zoveel indruk gemaakt, dat ik het nog steeds weet. Waarschijnlijk omdat ik daarna zo verdrietig wakker werd. (Even voor de zekerheid: ik was toen een jaar of 4/5, geen 32 haha) Mijn leukste droom was dat ik een paard kreeg voor mijn verjaardag.

Wat is jouw grootste droom?

Wereldvrede, hoe cliché, maar meen het echt, en onze (klein)kinderen gelukkig zien opgroeien.

Neem je de Ik hou van slapen tag over? Ik vind het leuk als je een linkje achter laat, dan kom ik snel lezen!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

7 gedachten over “Ik hou van slapen tag | Alles over ons slaapritueel

 1. Oh deze is leuk! Ik ga hem pikken nu ja, moet je eerst voor slapen zeker voor je hem kan invullen 😉 Ben benieuwd waar ik uit kom.
  Want ja ik hou van slapen maar ik kom er amper aan toe!

  1. Haha ja ik heb een olifantengeheugen als het gaat om dingen waar je werkelijk niets aan hebt 😀
   En dromen kunnen idd heel vreemd zijn! Gelukkig zijn het maar dromen dan.

 2. Leuke Tag! Ik zal hem zeker een keertje willen doen. Nou, houden van niet echt. Ik slaap puur omdat het moet hahaha. Yes! Soms is het wel fijn especially als ik total loss ben dan ga ik wel vrijwillig.? Het is a must zonder slaap is het niet te doen the next day. Maar ik vind het opstaan veel leuker dan naar bed gaan ohww YES!

  Hugz! Miss B?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten