Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ik beken tag | 6 heimelijke genoegens die maar weinig mensen van me weten

Ik beken tag | 6 heimelijke genoegens die maar weinig mensen van me weten

ik beken tag

Door de blogs heen lees je best wel wat persoonlijke dingen over me. Zijn er dan nog wel dingen te vertellen die jullie niet van me weten? Ik geloof van wel. In de ‘Ik beken tag’ van Kimberly draait alles om heimelijke genoegens en verborgen eigenschappen. Verrassend? 

Ik beken tag

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om dingen bij anderen te lezen die me verrassen en hem of haar in een compleet ander daglicht zetten. Zeker als het een positieve eigenschap is. Toen Kimberly de ‘Ik beken tag’ bedacht, wist ik meteen dat ik daaraan mee wilde doen. Ik ben benieuwd of ik jullie nog kan verbazen… Neem je de Ik beken tag over? Vergeet Kim dan niet te taggen 😉

Ik beken tag Q&A

Hoe zag ik eruit toen ik puber was?

Ik geloof niet dat ik een eenduidige kledingstijl had. In die tijd hoorde je over het algemeen tot een sub-stroming: gabbers, alto’s, skaters, goths, punk, hiphoppers, kak… Maar ik geloof niet dat ik binnen één categorie viel. Aan de ene kant hield ik van (happy) hardcore en bezocht ook housefeesten, maar tegelijkertijd droeg ik een skatebroek met naveltruitje en gympies of mijn favoriete tuinbroek met Dr. Martens of Mags.

Mijn haar had verschillende stijlen: ik droeg een bob, maar liet het ook een keer drastisch kortwieken tot een afschuwelijke lengte die me niet stond. Het is rood geweest, ik heb een keer een coupe soleil gehad en tijdelijk ook twee blonde plukken. Tja, dat was toen geloof ik ook mode. Hoop ik dan maar…

Met make-up vond ik het leuk te experimenteren: glitters, paarse oogschaduw, nagellak in alle kleuren van de regenboog of juist pikzwart en ik had zelfs ijsblauwe lippenstift… Het kon niet gek genoeg. Pas richting de 16-17 werd het allemaal iets rustiger. Grappig wel, want ik was eigenlijk best verlegen. En toch vond ik het niet erg om in mijn kleding- en make-upstijl op te vallen.

Van welke muziek hou ik?

Eerlijk gezegd is mijn muzieksmaak net zo divers als mijn kledingstijl in de jaren ’90 en ’00. Ik luisterde alles: van hardcore tot hiphop, salsa tot pop en reggae en Nederlandstalige carnavalskrakers tot Duitse schlagermuziek (mede door de wintersport, maar toch). En nog steeds.

Ik vermoed dat mensen het wel verrassend vinden als ik vertel dat ik bepaalde nummers luister die bol staan van vrouwonvriendelijke teksten, zoals Shake ya ass van Mystikal of Patsergedrag. Sommige rapteksten kan ik volledig meedoen: perfect voor lange autoritten 😉 En dat terwijl ik groot voorstander ben van gelijke rechten voor mannen en vrouwen en wél achter de #metoo beweging sta, omdat ik denk dat er nog best veel stappen gezet zouden mogen worden.

Waar ben ik fan van?

Niet echt iets, geloof ik. Ik heb geen geheime verzamelingen koeienbeeldjes op zolder staan of een idool. Vroeger wel: de Backstreet Boys, 5ive, Ultimate Kaos… Maar dat was nogal oppervlakkig natuurlijk en had weinig te maken met hun muzikale capaciteiten haha.

Waar weet ik nou echt niets vanaf?

Ik weiger te leren hoe je een band verwisselt of wat je moet doen met alles dat onder de motorkap zit. Misschien niet handig, maar ik vind het zo duidelijk een mannenklusje. En aangezien ik veel dingen wel gewoon kan (peertjes vervangen, plankjes waterpas hangen) vind ik dat ik op dit gebied gewoon lekker dom mag spelen.

Wat weten maar weinig mensen van mij?

Ik vroeg het eens in de familie-app. Volgens mij ben ik best wel een open boek en ik kon me werkelijk niets bedenken wat mensen niet van me weten. Maar toen noemde mijn moeder mijn fobie voor buitenlandse begraafplaatsen. Ik moest keihard lachen. Want inderdaad, ik wilde daar vroeger helemaal niets van weten! Dan gingen zij rondlopen, schoot mijn zusje als ware toerist haar rolletje vol en stond ik met bloedchagrijnig gezicht bij de uitgang te wachten – mezelf afvragend waarom ze die lugubere plek per se wilden bekijken. Nog steeds wil ik er niet veel van weten trouwens.

Wat kijk ik stiekem op tv?

Ik kan enorm genieten van Rob’s Grote Tuinverbouwing. Terwijl ik zelf totaal geen groene vingers heb en die ambitie ook niet koester, vind ik het dus echt genieten om lekker mijn verstand op nul te zetten en toe te kijken hoe Ivo die ene plant verpot en Robs vaardige handen de gesponsorde bloemetjes overduidelijk voorbij laten komen. Briljante televisie! In dezelfde categorie vallen programma’s als Camping Life en vroeger de belspelletjes. Kon ik uren naar kijken (en heb ik stiekem ook weleens aan meegedaan).

Op YouTube vind ik die make-overs fantastisch. Vooral als de vrouw in kwestie vooraf een vrij nietszeggend gezicht heeft en na afloop een vamp is. Serieus, welke man zit daar nu op de wachten? Maar ik hou er dus van.

En nu jij: wat is jouw heimelijke genoegen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, TungCheung – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

3 gedachten over “Ik beken tag | 6 heimelijke genoegens die maar weinig mensen van me weten

    1. Ha! Nou dat moet je mijn ouders vragen 😀 We gingen een keer op vakantie naar Duitsland en daar was een heel indrukwekkende begraafplaats. Schijnt althans. Ik stond loeichagrijnig bij de poort te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten