Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ik als blogger tag | Waarom dit de leukste baan ter wereld is

Ik als blogger tag | Waarom dit de leukste baan ter wereld is

Lees in de antwoorden op de Ik als blogger tag alles over hoe ik denk over bloggen en wat daarbij komt kijken. 

Ik als blogger

Afgelopen zondag tagde Angela van Mama met Passie me voor de ‘Ik als blogger Tag’, oorspronkelijk bedacht door Patricia van Patricia neemt je mee. Hier kan je lezen waar ik mijn inspiratie vandaan haal maar ook of ik een speciale werkplek heb en op welke artikelen ik het meest trots ben.

Ik als blogger tag Q &A

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Die kruipt letterlijk door het huis. Regelmatig ren ik even richting computer om een idee op te schrijven. Mijn bureau ligt dan ook inmiddels bezaaid met losse velletjes. Om iets van orde te scheppen in deze chaos, kocht ik laatst een klein opschrijfboekje van Hema. Was hem alleen even kwijt, dus er staat nog nauwelijks iets in.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik probeer me tegenwoordig in te houden (koekjes en zittend beroep schijnen nogal slecht voor je gewicht te zijn), maar tot voor kort ging bloggen gepaard met chocoladekoekjes en soms Red Bull om een beetje alert te kunnen blijven. Inmiddels drink ik meestal water en probeer niet meer te snoepen.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Omdat ik pas sinds vorig jaar augustus met grote regelmaat blog en net twee weken een eigen domeinnaam heb, zal dit komend jaar voor het eerst gebeuren vermoed ik. Wanneer ik daarmee begin? Tegenwoordig ben ik redelijk op tijd, dus vermoed een week van tevoren.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Mooie vraag. Eén van de belangrijkste dingen is dat ik leerde geduldig te zijn. Je moet eigen identiteit nog een beetje ontdekken als je net begint. Leuk ook dat lezers soms massaal dat ene artikel lezen dat je zelf niet zo denderend vond, terwijl wanneer je echt trots bent, die mening juist niet altijd wordt gedeeld.

Maar misschien wel de allergrootste les was dat ik mijn onzekerheid liet varen. Ik hield mezelf zolang voor dat bijna niemand het zou willen lezen en daarom liet ik het bloggen lang voor wat het was. Waardoor die omslag kwam? Ik vermoed de vele gesprekken met mijn vriend, familie en bekenden die me aanspoorden toch iets met schrijven te doen. Met succes, want inmiddels maak ik me er niet meer (zo) druk om. Die onzekerheid weegt niet op tegen het gevoel dat je krijgt bij het lezen van een mooie reactie. Al is er maar één persoon die je kan helpen, dat geeft een fijn gevoel.

DSC_1912

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Elke dag kruip ik tussen de middag achter de computer, zodra de kinderen slapen. Ik verbeter concepten, tik wat en reageer bij anderen. Verder zit ik elke vrijdag bij mijn ouders thuis om daar blogs te schrijven.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Genoeg! Het lijkt me leuk om een keer gastblogs te schrijven voor een grotere blog, maar ook natuurlijk artikelen schrijven die nog beter gelezen worden en waar mensen echt iets aan hebben. Er zijn voldoende uitdagingen. De eigen domeinnaam was alvast een mooie stap.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee niet vaak. Alleen als ik iets heel persoonlijks blog, zoals over Klagen over je kinderen omdat daar toch een taboe op ligt. Bovendien kwam het misschien heel zuur over, terwijl dat niet mijn intentie is. En dat is meteen de crux van die onzekerheid: ik hoop gewoon dat de artikelen overkomen zoals ik ze bedoel, dat is nog weleens lastig uitleggen zo zwart op wit.

Heb jij veel contact met collegabloggers?

Via Facebook volg ik verschillende andere bloggers en op die manier heb ik weleens contact. Verder leer ik anderen kennen via dit blog, WordPress, Twitter, Instagram en Bloglovin. Met een enkeling mail ik soms, maar veel contact is het nog niet. Het lijkt me leuk om op termijn anderen te gaan ontmoeten, kijken wie nu de vrouwen achter al die mooie verhalen zijn.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Ik functioneer het best in stilte, hoewel ik afgelopen jaar ook leerde tikken tussen de schreeuwende kinderen.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Vaak als ik er eigenlijk niet veel tijd voor heb, gek genoeg. Tijdens mijn werkdagen staar ik soms urenlang naar een leeg scherm, terwijl dat ene uurtje dat de kinderen slapen op dinsdagmiddag de teksten uit mijn vingers lijken te vloeien.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik vond het heel mooi om mijn serie Story of my life te doen, waarvoor ik een man sprak die zelf verslaafd geboren werd en nu na jarenlange verslaving eindelijk clean is en de strijd die hij daarvoor moest leveren (en eigenlijk nog dagelijks doet). De vrouw met een bonusdochter die slechts zes jaar jonger is; bewondering voor haar volwassen kijk op het leven en de omgang met de kinderen van haar man. Of de moeder die na een auto-ongeluk nooit meer de oude kon worden, dankzij een dubbele whiplash. Het stel dat uiteindelijk na heel wat ups en downs toch samenkwam. En tot slot nog het meisje dat jarenlang samenleefde met haar vriend, die verslaafd was aan softdrugs en de dame die na een aantal dates met een BN’er toch ontdekte dat dit leven niet voor haar was. Bijzonder hoe open mensen durfden te zijn.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Ik denk dat het vooral heel belangrijk is dat je van schrijven houdt. Inspiratie komt vanzelf steeds meer als je eenmaal bezig bent. Wat heb jij de wereld te vertellen? Zou je het leuk vinden om op regelmatige basis een stukje te delen met anderen? Als je die vragen kunt beantwoorden, zou ik het gewoon doen.

Wie zou jij willen vragen deze Ik als blogger tag ook in te vullen?

Ik wil voor de Ik als blogger tag graag Eline van Momazing, Ramona van Kijk Mama! en Shannon van Mama van de dag vragen hem ook in te vullen. Als jij hem ook invult, laat je dan een linkje achter? Vergeet dan niet Patricia te melden als bedenker 😉

Ik vulde een jaar later de Ik als blogger tag opnieuw in

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “Ik als blogger tag | Waarom dit de leukste baan ter wereld is

 1. Lief dat je me hebt getagd! Ik had hem een paar daagjes geleden al ingevuld. Leuk om jouw antwoorden te lezen. Taboes over kinderen zijn inderdaad best eng om te posten. Toch vind ik zulke dingen vaak het leukst om te lezen.

  1. Oei, slordig van me! Ga straks ff kijken.
   Dankjewel en ja vind ik ook, vooral omdat ze met grote regelmaat (gedeeltelijk) herkenbaar zijn.

 2. Ah, leuk! Dankje!

  Wat zeg je dat mooi: al heb je maar één reactie, als je een mooie reactie krijgt is het al helemaal de moeite waard om te schrijven. Vind ik ook.

  Je schrijft heel goed, ik wou dat ik dat kon. Ik zit vaak te worstelen of ben te vlug met afwerken. Maar ik plan de laatste tijd ook slecht. Ach wat kan ik ook zeuren. Maar ik geniet zeker van je blogs. Fijn dat je ook echt die dag bij je moeder hebt. En ik kan niet wachten tot Ian ook vaker vaste dutjes heeft!

  1. Superlief! 🙂
   Vind jou stukjes ook altijd leuk om te lezen, je zeurt niet en ups en downs hebben we allemaal met onze planning. Die vaste dutjes schelen echt ja!

   Ga je hem invullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten