Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ik als blogger tag 2.0 | Hoe staan we er anno 2017 voor?

Ik als blogger tag 2.0 | Hoe staan we er anno 2017 voor?

Waarom nog een keer de Ik als blogger Tag?

Tijdens het nalopen van mijn oude blogs kwam ik een behoorlijk gedateerde versie tegen van de Ik als blogger tag. Het leek me daarom leuk een nieuwe variant te schrijven, aangezien er inmiddels een heleboel veranderd is! Lees je mee in deze Ik als blogger tag 2.0?

Ik als blogger tag

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Toevallig is dit antwoord dan net weer hetzelfde: mijn inspiratie komt vooral van de kinderen. Wat we meemaken, opmerkingen van Ro, familieleden of vriendinnen en waar ik zelf tegenaan loop.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik drink water, eten probeer ik te beperken. Soms een koekje of blokje chocola.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Afgelopen keer maakte ik voor het eerst een jaaroverzicht. Dat heb ik snel geschreven op die dag zelf geloof ik. Eerst wilde ik er niet aan beginnen, omdat iedereen het deed en ik niet met hetzelfde wilde aankomen. Tot ik bedacht dat ik natuurlijk ook een blog vol triviale wist-je-datjes kon schrijven en dat deed ik.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Geduld hebben (nog steeds). Als je verder wil komen, kan het niet van de één op de andere dag gebeuren. En dat is helemaal niet erg. Uiteindelijk geloof ik nog steeds dat je beter stabiel kan groeien dan explosief, omdat je je dan nauwelijks kunt voorbereiden op alle commotie die dat met zich meebrengt.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Helaas ‘s avonds laat. Meestal doe ik dat niet, omdat we de volgende dag natuurlijk gewoon weer om 06.00 uur op moeten. Maar als je me vraagt wanneer de beste blogs geschreven worden, dan is dat toch vaak rond een uurtje of twaalf.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Bij het teruglezen van de vorige antwoorden zag ik dat ik al een aantal doelen bereikt heb. Voor nu zijn mijn doelen om de 10.000 unieke bezoekers per maand te gaan halen, 1000 volgers op Facebook te krijgen en vaker aanwezig zijn bij events en leuke samenwerkingen te doen. Nog genoeg te behalen dus!

Daarnaast lijkt het me fijn als mensen wat aardiger doen voor elkaar. Met mijn blog hoop ik een bijdrage te kunnen leveren. Hier mag iedereen zijn wie hij of zij is. Zonder oordeel.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee bijna nooit. Soms zijn artikelen heel persoonlijk en dat vind ik dan wel lastig. Ik hoop dan vooral dat niemand onaardig reageert. Maar onzeker ben ik niet, ik sta altijd achter mijn teksten.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Redelijk. Ik zit in een heel gezellige app-groep waarin we lief en leed delen, elkaar van alles kunnen vragen over het bloggen en inmiddels hebben we een keer met elkaar afgesproken. Tussendoor zien we elkaar af en toe bij evenementen. Daarnaast zijn er nog wat leuke bloggers met wie ik soms contact heb via Facebook.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Liever helemaal niks, dan kan ik me slecht concentreren.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Omdat vrijdag mijn werkdag is, meestal op vrijdag. Voorheen schreef ik weleens acht tot negen artikelen op een dag. Tegenwoordig is dat iets minder, ook omdat ik mijn freelancewerkzaamheden die dag uitvoer.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Lastige vraag. De series Merel Onderzoekt en Story of my Life vind ik erg leuk om te doen. Ook mijn Ode aan de werkende moeder was leuk om te schrijven.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat hij of zij enorm van schrijven houdt en graag de wereld wil laten meedelen in zijn of haar hersenspinsels. Je intenties moeten de juiste zijn volgens mij. Als je het idee hebt dat je snel een heleboel gratis spullen kan binnen harken als je af en toe een stukje schrijft, dan kan je het beter laten. Voor je een goedlopende website hebt, moet je voldoende investeren in de vorm van eigen teksten. En dat hou je niet vol als je niet ontzettend dol bent op bloggen.

Wie zou jij willen vragen deze Ik als blogger tag in te vullen?

Omdat ik dat al gedaan heb, laat ik deze vraag even voor wat het is. Als je hem overneemt, link je dan wel? Dan kom ik even kijken!

Op welk artikel ben jij het meest trots?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

8 gedachten over “Ik als blogger tag 2.0 | Hoe staan we er anno 2017 voor?

  1. Leuke tag! Deze neem ik misschien wel eens over 😉
    Zoals hierboven al gezegd: bloggen moet je inderdaad in de eerste plaats doen omdat je het leuk vindt en ik kan me dan ook vinden in jouw antwoord dat je beter stabiel groeit.

  2. En toch is het leuk de 2.0 versie te lezen. Ik ben het met je eens dat je intentie goed mijn zijn. Laatst vroeg iemand aan mij (?) Hoe zij zo snel mogelijk kan groeien. Huh wat?! Je moet bloggen omdat het je happy maakt. Hoe snel je groeit bepaal je niet zelf, vind ik. Het is enorm vloeiend maar neem dit niet vanzelfsprekend.

    1. Heel mooi gezegd. Zo denk ik er ook over. Liever rustiger en duurzaam dan snelle pieken en dalen. Heb je op de lange termijn meer aan.
      Fijn om te horen dat de 2.0 versie ook leuk is om te lezen trouwens ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten